Köpeğim Yatağıma Tuvaletini Yapıyor

nazlimori
nazlimori

238 Puan

Merhaba öncelikle,


Yaklaşık 2 ay önce amerikan eskimo cinsi oğlumu sahiplendim. Şuanda 7 ay civarlarında ve tuvalet eğitimini 1 ay önce tamamlamıştık. Boyutundan ve çalışma saatlerimden dolayı ped eğitimi vermeyi uygun gördüm. Aşılarını da geç tamamladığımdan dolayı (önceki sahibi yaptırmamıştı.) dışarıyla da yeni tanıştı oğlum ve gezmeye çıkıyoruz, sadece çok sıkıştığında tuvaletini dışarıya yapıyor.


Sorunum 2 gün önce kakasını yatağıma yapmasıyla sorunumuz başladı. Kakasını alıp pedine koydum. Hareketi kesildi. Sonraki gün bu sefer yorganıma kaka yaptı, yine tepkisiz şekilde kakasını pedine koydum. Ama bu sefer hareketi tekrarladı ve nevresimi değiştirmek için çıkarttığımda yorganıma çişini yaptı. Yorganımın kaz tüyü olması rahatsız etmiştir belki diye elyaf olanla değiştirdim bu sefer tekrar çişini yorgana yaptı. Bugüne geldiğimizde ise oturma odasına hem çişini hem kakasını yaptı. Pedine her yaptığında hem severek hem de mamayla ödüllendiriyorum gördüğümde ama bu davranış değişikliği beni gerçekten üzmeye başladı.


Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

2 CEVAP

Sudeckmkc
Sudeckmkc

13515

Eğer uzun süre evde değilseniz yalnızlık sendromu yüzünden bunları yapıyor olabilir

cdogali
cdogali

792

Merhaba,
Yastık, yatak, koltuk gibi (çimi, toprağı çağrıştıran) yumuşak zeminler, köpeğinizin tuvalet isteğini tetiklemiş olabilir. Önerim, köpeğinizi bir süre yatak odanıza almamanız, bu süre boyunca da tuvalet saatlerini takip ederek, uygun saatlerde dışarı çıkartmanız.
Ayrıca köpeğiniz ile mama verdikten sonra yürüyüşe çıktığınızda, tuvaletini yapması için uzun zaman vermeyin. Önden yapacağınız yarım saat ya da yirmi dakikalık tempolu bir yürüyüş, (mümkünse de arkasından 15 dakikalık bir oyun) tuvalet ihtiyacını da tetikleyecektir. Daha sonra sizin belirlediğiniz bir alanda ve sizin belirlediğiniz bir anda, tuvalet yapmak için etrafı koklamasına 3-5 dakika kadar izin verin.
Evde pede yapmasını istiyorsanız, egzersizden sonra eve gelip, tuvalet süresini pedin bulunduğu alanda da verebilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 823 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR