Kedilerimin Adaptasyon Süreci

ilknurx
ilknurx

348 Puan

Merhaba,


Yaklașık 1 hafta önce yavru kedi (dişi) sahiplendim. Ev sahibi kedim (o da dişi ve kısır) onun bulunduğu odalara girmemeye başladı.


Onu gördüğünde kaçıyor. Ayrıca iki gündür beş dakika da olsa karşı karşıya getirmeye çalıştık; izledi, tısladı ve birkaç kere de dalaşmak için üzerine gitti.


Bu süreci nasıl yönetebilirim :( Evet daha çok yeniler biliyorum ama ikisi için de endişleniyorum ve gerildim.

1 CEVAP

GuldenBala
GuldenBala

10260

Bu süreçte dikkatiniz ev sahibi kedide olsun lütfen. Benim kedim ikinci kediyi ne yaptıysam kabul etmedi. Hasta oldu. Yemeyi içmeyi bıraktı, saklandı, benim olduğum odaya gelmedi, tüy dökmeye başladı, bunca zamandır bir kere bile tırmalamayan ısırmayan uslu nazlı pasif olan kedim agrasif bir hal takındı. Önceleri saklanırken sonradan diğer kediye ölümcül saldırılarda bulundu, veterinerimizin önerisi ile sakinleşmesi ve bu süreci atlaması için bir kaç çeşit sakinleştirici stres azaltan takviyeler kullandık. Bunlar yalnızca bir miktar sakinleşmesini sağladı ancak diğer davranışları değişmedi. Kilo kaybetmeye başlayınca malesef diğer kediyi sahiplendirmek zorunda kaldım. Diğer kedi gittiği gün bizimki normal ayarlarına dönüş yaptı. Bazı kediler evde başka bir kediyi asla istemiyor.
Umarım sizin süreciniz sakin uyumlu geçer.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap