Yavru Kediniz Varsa Ne Sıklıkla Yemek Yiyor

erdemrabia632
erdemrabia632

9979 Puan

1-1.5 aylık bir yavru kedi var 4 gündü benimle bugün laktozsuz süt alıp yarım çay bardağı kadar laktozsuz süt koyup geri kalan kısmına ılık su ilave edip yavruya içirdim ama çok az içti birazcık oyun oynayıp tekrar gidip uyudu. birde sürekli uyuyor. sizce normal mi az yemek yemesi ve sürekli uyuması.

9 CEVAP

Sydnr01
Sydnr01

816

Bizimki kabında hep mama olur ve gider gelir az az yer

Sydnr01
Sydnr01

816

Hangi mamayı kullanıyorsunuz?

Sydnr01
Sydnr01

816

Çok normal bizimki 7 aylık hâlâ böyle kuruya alıştırmanız en iyisi olur ama market maması kullanmayın derim gerçi bende aynı hataları yaptım şimdi mama arayışındayım brit care pro plan veya matisse arasında kararsizim sizde araştırın isterseniz

Kubrakitty
Kubrakitty

709

Ben kızımı bulduğumda 2 haftalık falandı. Hiçbir şekilde mama yiyemiyordu. Kendi yesin diye önüne çay tabağıyla koyduğumda kafasını tabağın içine sokuyordu. Gözleri tam açılmamış vaziyetteydi. Veterinerimiz kedi süt tozu önerdi. Bu tozu suya karıştırıp şırıngaya çekiyordum. 1 ay şırıngayla besledim. Laktozsuz bile olsa süt vermek yerine veterinerden kedi süt tozu almanızı öneririm. Veterinerimiz kuru mamaya geçmemizi söylediğinde yine tabaktan yiyemiyordu. Bir kaç tane elime alıyordum daha dişleri gelişmediği için ağzında parçalayamıyordu. Kuru mamayı su ile ıslatarak verdim. Yavaş yavaş ıslatmayı bıraktım ve mama kabından yemesi gerektiğini öğrendi.
Uyku konusuna gelecek olursak evet çok uyuması gayet normal. O daha bebek. Bebekler gelişmek için sürekli uyurlar. Günde 16 saate kadar uyuması normaldir diyebilirim. Ben küçükken zorla uyandırırdım oynamak için. Kedim şu an 4 aylık. Şu an kuru mama ile besliyorum. Size de kedi süt tozunu öneriyorum.

Heisenbergk
Heisenbergk

872

1 haftalık ise nerdeyse saat başı süt içer .

Sütü suyla karıştırınca tadını sevmiyorlar, biz de yoğurtta yaşamıştık aynısını. Yoğurdu normal verince yiyordu ama suyla karıştırınca koklayıp bırakıyordu. Ve yavru kediler az az sık sık yerler, bizimki de bebekken çok az ama sık sık yiyordu. Şimdi ergenliğe girme aşamasında ve yediği yemek miktarı gözle görülür biçimde arttı. Eğer sağlıklı görünüyor ve oyun oynuyorsa fazla uyumasında da bir sıkıntı yok, kediler günün 16 saatini uyuyarak geçirebilirlermiş. Özellikle yavru ve yaşlı kedilerin daha fazla uykuya ihtiyacı olurmuş.

erdemrabia632
erdemrabia632

9979

yaş mama olarak dünden önceki gün whiskas yaş mama almıştım bugün marketteki görevli felixi önerdi yavrular için zaten 4 gündür benimle sürekli yaş mama vermemeye çalışıyorum ishal olabilir dediler. kuru mama oolarak komşumuzun yavru kedi mamasından aldım birazcık ama markasını bilmiyorum. bu ponçikte öyle sürekli gidip yiyip uyuyor mama kabında oluyor. Normal mi yani az az yemesi

erdemrabia632
erdemrabia632

9979

Ben 4 gün önce yolda buldum. Gözleri kötü durumdaydı veterinere götürdüğümd ebakamayacakalrını söylediler bende eczaneden terramıcyn aldım gözleri şu an iyi durumda aslında sahiplendirmek istiyorum çünkü ailem pek sıcak bakmıyor ve kardeşim teyzem falan korkuyor baya o yüzden ama bu halde de bırakmak istemedim. Mama olarak arkadaşım ********** veriyordu bayadırda kullanıyor memnundu sanırım bakın isterseniz ben daha önce hiç böyle kedi bakmadım pek bilgim yok aslında birde royal canindi sanırım baya övüyorlar da :) teşekkür ederim bu arada ilginiz iç :)

beautifulcat
beautifulcat

10837

Süt vermenizi tavsiye etmiyorum, sindirim sistemleri için hiç yararlı değil çünkü. Artık kendi başına mama yiyebilecek büyüklükte ama süt de içebilir. Petshoplarda ve veteriner kliniklerinden anne sütü tozu temin edebilir, üzerinde yazan miktara göre ayarlayabilirsiniz. 2 aylık kedim bir bardağın 8'de 3'ü kadar mama yiyordu, zamanla artıyor tabii. Yaş mama yiyince kuru mamadan yeme miktarı gün içinde azalıyor. 8'de 2 oranında mama koyarsanız gün içinde gidip gelip yiyecektir. 2-3 günde bir yaş mama verebilirsiniz. Mama markası olarak içeriği temiz, et ve hayvansal türevler ve tahıl içermeyen (az içeren) mamalar tercih etmeniz faydalı olacaktır ama ilk etapta kuru mamayı düzene oturtturmayı öncelik edinin bence, zamanla mama markasında değişiklik yapılabilir tabii ki de. Sağlıkla büyüsün.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 482 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR