Kedim Eskisi Kadar Yemiyor, Normal Mi?

TarcinAyse
TarcinAyse

2772 Puan

Kedim şu an 7 aylık. bir süredir eskiden günlük yediği mama miktarının anca yarısı kadar yiyor. hareketlerinde enerjisinde bir sorun yok. her zamanki gibi. 4-5 aylıkken bile daha çok yiyordu. yarı yarıya yemesini azaltması normal mi? bu yaşlarda olan bir şey mi? ergenlik döneminde kedilerin zayıfladıklarını duymuştum, onunla ilgi olabilir mi?

5 CEVAP

Sahsimuhterem
Sahsimuhterem

9241

Kediniz profilinizdeki iran kedisiyse ergenlişk geçikebilir iran kedileri ergenliğe geç girebiliyorlar 7 aylık dişi iran kedim henüz girmedi benim.Ama kediler hep aynı mamadan sıkılıyıyorlar yetişkin balıklı yada kuzulu mama verebilirsiniz iştahı artarsa mamadan sıkılmıştır.Ama her kedinin huyu farklı benim iki kedim çok az yşiyor ama diğer kedilerimden iriler kurumama harici şeylerede alıştırmak lazım hem sıkılmasınlar hemde daha sağlıklı olsunlar diye...
Psikolojisi bozulmuş olmasın :))

HuriyeAysu
HuriyeAysu

5276

Benim kedimde de aynı durumu gözlemledim hatta üzülüyordum eskisi gibi iştahı yok diye ama kilosunu kontrol etmeniz daha iyi olur boşuna üzülüyormuşum çünkü kilo alımına devam ediyor biz farketmeden yiyordur heralde kilosunu kontrol edin eğer son kilosuna göre almışsa sorun etmeyin bence gelişme çağındalar çünkü kilosu sürekli değişkenlik gösterir kilo alıyorsa canınızı sıkmayın biz farketmedende yiyorlar sanırım :)

iozksn
iozksn

950

Merhaba,
Bizimkinde de aynı durum söz konusu. Her gün mamasını yaşına ve kilosuna uygun miktarda tartarak verdiğim için ne kadar yediğini kontrol edebiliyorum fakat yaklaşık son 1 aydır eskisi kadar yemiyor, normalde silip süpürdüğü tabağında 10-20 gram mama kalabiliyor. Fakat ne enerjisinde bir azalma, ne de kilosunda bir değişiklik yok.
Başka gıdalar ile takviye ediyorsanız eğer o şekilde dengelenebiliyordur. Biz mesela neredeyse her gün yoğurt ve yeşillik (kıvırcık, iceberg, marul, gibi) veriyoruz. Yaşı büyüdükçe eskisi kadar hoplayıp zıplamadığından daha çok enerjiye de ihtiyaç duymuyor olabilir.
Çok endişeleniyorsanız bir veterinere de danışabilirsiniz, tahmin ediyorum en güvenilir bilgiyi onlar verecektir.

TarcinAyse
TarcinAyse

2772

şahsi muhterem, kedimin psikolojisi bozuk değil ama tam tersi bu kediler biz insanların psikolojisini bile düzeltebiliyorlar bence :)


mama olarak royal canin kitten kullanıyordum, yeni yeni nd kittena geçiş yaptım. 6-6,5 aylıkken kilosu 4.200 falandı. veteriner az olmadığını hatta bir tık kilosunun fazla bile olduğunu söylemişti. ama eskiden günlük yediği mamanın artık yarısını falan yemeye başlayınca acaba bir sorunu mu var diye düşünmeden yapamıyorum. mama paketindeki ölçülere baktığımda kedinin yaşına ve kilosuna göre günlük yemesi gereken mama miktarı yükseliyor. benimki de şimdilerde daha az yediği için bi sıkıntısı mı var diye merak ediyorum. ama genel halinde hiçbir fark yok eskiye göre. hareketlilik düzeyi aynı.

TarcinAyse
TarcinAyse

2772

...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 433 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80104 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR