Kedimi Kısırlaştırmalı Mıyım?

HuriyeAysu
HuriyeAysu

5276 Puan

Anket

Evet
(36 oy)
Hayır
(6 oy)
Toplam (42 oy)

Kedim henüz 6 aylık bir dişi. Onu alırken kısırlaştırmak kararımdı fakat gün geçtikçe sonradan pişman olmaktan korkuyorum. Ömrü uzun olacağını ve daha sağlıklı olacağını söylüyorlar kedim için en iyisini isteril tabi. Bazılarıda tamamen karşı kısırlaştırmaya. Bazılarıda bir kere olsun o duyguyu tatsın diyor. Kedimi çiftleştirsem bu süreçte zarar gelmesinden korkuyorum ayrıca yavruları başkasına güvenip verebileceğimi sanmıyorum. Çiftleştirilse o kediden hastalık kapmasından da korkuyorum veya doğum esnasında. Lütfen yardımcı olur musunuz. Fikirlerinizi bekliyorum, teşekkürler.

8 CEVAP

Gul36
Gul36

113362

Kediler annelik duygusunu tatmazlar. Öyle değildir yaratılışları. Yani o söylenenler tamamen şehir efsanesi. Belki de yavrular doğar doğmaz hepsini reddedecek, bilemezsiniz. O zaman bir de süt anne bulmak için uğraşacaksınız. Bulamazsanız o bebekleri en doğru şekilde besleyip büyütmeniz gerekecek. Kaç tane yavru olacağını da bilemezsiniz. Başkasına veremem diyorsunuz, sizin vaktiniz var mı mesela hepsine bakmak için? Hayat şartları belli olmaz ki, ya barınağa vermek zorunda kalırsanız? Orada onlar için her şey çok zor. Ötenazi denen şey bile var, bilemeyiz orada nasıl davranacaklar onlara. Hadi diyelim siz bakabildiniz hepsine ve büyüttünüz, bunun kısırlaştırması var, maması var, kumu var. Bakamamanız durumunda büyük kedileri sahiplendirmek de çok zor. Ha ben torun istiyorum, hepsini yapabilirim, bakabilirim diyorsanız ne âlâ. Ama çiftleştirmeden önce tüm bunları göz önünde bulundurmak çok önemli. Sokaklar, barınaklar zavallı yavrularla dolu, bunlara yenilerini eklemeye hiç gerek yok. Yani sırf kedi annelik duygusunu tatsın diye çiftleştirme yapılmaz.

Tikih
Tikih

15400

Kedim 5 aylıkken koku bırakmaya başladı. Bende sizin gibi babalık duygusu tarsın istiyordum. Fakat internetten okuduğum bilgilere göre kedilerde böyle bir his yokmuş. Kedilerde ( özellikle dişilerde) sahiplenme huyu varmış ( örneğin ; oyuncak, sahip, yavru vb. ) benim kedim ergenliğe çok hızlı girdi. Malesef kısırlaştırmak zorunda kaldık. Eğer kedinizin 2 . Kızgınlığıysa kısırlaştırabilirsiniz. Örneğin sitede beslediğim kedilerden birisi 5 yavrusunu yedi. Bunu neden yaptığını bilmiyoruz. Nerde yavru kedi görse yiyor. ( yemese bile ciddi zararlar veriyor) doktorumuz. Bunun kısırlaştırılmadığı için yaşandığını söyledi. İnanın yavru kedi bakımı zor. Anne o dönemde halsizleşecek.biryandan yavrulara süt vericek, bir yandan kendini besliycek, siz onu hergün kontrol etceksiniz vb. Şeyler. Eğer bunlar yaşanmasa bile kedinizin yavrucakları ne olacak? Genelde tekirler pek alınmıyor. Açıkcası iyi olan kısırlaştırmak.

pistan32
pistan32

107013

Kısırlaştırmakta çok kararlı olduğum kedim sokaga kaçıp çifleşti.Karnında bebekler+iç ve dış parazit kapmış bir şekilde eve döndü.Dört tane bebeği oldu birisi doğarken öldü.Şuan anneleri ve üç bebeği gayet sağlıklı.Sütten kesildikten sonra ikisini sahiplenicek aileleride hazır.Birisi bizimle kalacak.Evet farklı bir deneyim bambaşka güzel duygular.Ama sonuç vicdanım hiç bir zaman rahat degil.Belkide sokakta yardıma muhtac üç canın yuva bulma şansının önüne geçtim.Randevuyu aldım bu kez işimi şansa bırakmadan kısırlaştıracağım.Olaylar benim dışımda gelişsede kedimin sorumluluğu bendeydi.Sizinde öyle.Bu yüzden geç kalmadan kesinlikle kısırlaştırın.

HuriyeAysu
HuriyeAysu

5276

Teşekkür ederim tavsiyeniz için

onurtemiz
onurtemiz

116286

Tam benim merakımı kafamdaki soruyu sormuşsunuz.
Ben de edinmiştim aylar öncesinden bilgiler.
Kısırlaştırılan kediler bebekliğine dönermiş daha bir uysal olur karakteri iyiye doğru düzelirmiş. Bunu bilin
Ben de bir torun görmek istiyorum açıkçası çünkü oğlumu çok sevimli be yakışıklı buluyorum ama yavruyu kime sahiplendireceğim diye endişe var. Tamam çevrem de kedi bakmak isteğen var ama öyle olmuyor. Kız kardeşim baskı yapıyor bir kere çiftleşsin sonra kısır ameliyatı olsun. Doağacak yavruyu çok merak ediyorum biraz bebecik severiz diye ama bizim sevgi-keyfimiz için değil onun sağlığı için buradayım.

HuriyeAysu
HuriyeAysu

5276

dikkate alacağım yorumunuzu

Alicveben
Alicveben

12941

Eğer daha fazla kedi bakabilmek için Kendine güveniyorsan kısırlastirma. ama ona bir eş bulman gerekir tabiki belki 6 bebek olucak 8 kediye bakmak zor sahiplendirmek o kadar kolay değil. Bence kısırlaştırmalısın.

HuriyeAysu
HuriyeAysu

5276

Teşekkür ederim yardımlarınız için :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2573 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR