Kedim Sürekli Miyavlıyor? Canı Mı Sıkılıyor?

Cathorn
Cathorn

12106 Puan

Kedim 7-8 aylık. 2 aylıktan beri bizimle. Geldiği günden beri mutfağın kapısı hep kapanır evde. Ama sadece son zamanlarda çok mutfağa doğru miyavlamaya başladı. Kedim çok dillidir hep miyavlar sadece uyurken susar. Ha birde geçenlerde dışarı çıkmış. Başka kediler görmüş. Kavga ederken yakaladım onları. Korkunç sesler çıkarıyorlardı. O günden beri dışarıya da miyavlıyor ve eskisinden çok dışarı kaçıyor. Ama dışarıdaki kediler çok vahşi diğer kedilere saldırıp boğuyorlar. evin içerisinde miyav miyav miyav. Yemek verene kadar miyavlıyor yemeği görünce vazgeçiyor. ama sürekli yiyor doymuyor çok kilo aldı. Yardımcı olun onun için ne yapabilirim?

8 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Kedinizi kısırlaştırdınız mı? Bana kızgınlık dönemi davranışları gibi geldi anlattıklarınız...

Sahsimuhterem
Sahsimuhterem

9241

kızgınlıkta gibi değil kızgınlıktaki kedi davranışlarını biliyorum bizimki daha normal.


Her kedinin kızgınlıktaki tavrı farklı olabilir hatta ayn ı kedinin tavırlarıda farklı olabilir sürekli miyavlama aç değilse kızgınlık belirtisidir öğrenmek basit bir eş bulun eve getirin susuyormu susmuyormu bakalım dışarı çıkmak istiyormu?:)

Cathorn
Cathorn

12106

Yok kısırlaştırılmadı ama kızgınlıkta gibi değil kızgınlıktaki kedi davranışlarını biliyorum bizimki daha normal. sadece evde durmuyor hep miyavlıyor bir şey ister gibi gözümüzün içine bakıyor mutfağa girmek dışarı çıkmak istiyor.

Sahsimuhterem
Sahsimuhterem

9241

Aç gibi miyavlıyor tabak tabak mama yiyor doymamış gibi mutfağa miyavlıyor koyunca da yemiyor. barınak hariç hayatı boyunca hiç kedi görmedi en son sokakta gördü. Hem korkuyor hem merak ediyor. Yanına gidince kokluyor sonra tıslıyor erkek dişi fark etmiyor.Ama diğer davranışları hep aynı.


Bu bahsettikleriniz aynı kızgınlık dönemi işaretleri daha önce kaç kedi beslediniz kızgınlık çifleşme ve yavrulama dönemlerini bizzat evinizde yaşadınızmı bilmiyorum ama bence aç gibi bağırması kızgınlık belirtisi.Hiç kedi görmemesi kızgınlığa girmeicek demek değil ve diğer kedilere tabiki tıslar buda normal kızgıunlık ile çelişen yanı yok rahat etmek istiyorsanız onun ve sizin için en iyisi kısırlaştırma.

Cathorn
Cathorn

12106

Kızgınlıkta değil. Aç gibi miyavlıyor tabak tabak mama yiyor doymamış gibi mutfağa miyavlıyor koyunca da yemiyor. barınak hariç hayatı boyunca hiç kedi görmedi en son sokakta gördü. Hem korkuyor hem merak ediyor. Yanına gidince kokluyor sonra tıslıyor erkek dişi fark etmiyor.Ama diğer davranışları hep aynı.

Alicveben
Alicveben

12941

Yüksek ihtimal kızgınlık döneminde veterinerinizle görüşebilirsiniz

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

Bence kilolu değil kediniz maşallah çok da güzelmiş ömrü uzun olsun. Dışarıyı bir kere keşfetti ya şimdi ikinci üçüncü keşfinin derdinde herhalde. Ama alistirmayin bence. Dışarıdaki tehlikeler malum bunun içinde belki en tehlikesizi kendi cinsleri, kediler. İnsan faktörü çok daha tehlikeli. Neler görüyoruz o nedenle dışarıya kontrolsüz çıkartmayın tasma ile sizin uygun gördügünüz belirli periyodlarla çıkartma durumunuz varsa park piknik yeri falan o olabilir tabi aşıları falan tamsa. Bu vesile ile hem kediniz gezmiş biraz hava almış olur hem de yaniniza biraz mama alıp sokaktaki cocuklara da faydaniz dokunur.. Güzel olur

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1291 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR