Kedimin Meme Uçları

KomurveMia
KomurveMia

4711 Puan

Arkadaşlar kedim kızgınlığa girmişti. Sokaklarda gezip eve geliyor normalde. Kızgınlığa girdiğinde de gezip geliyordu meme uçları beyaz gibi olmuş yara mı olmuş yoksa süt biriktiği için mi bilemiyorum. Sanırım 1 veya 2 hafta önce çiftleşmiş olmalı.


6 CEVAP

Mayis1
Mayis1

12715

Kediyi kızgınlık döneminde sokağa bırakmamalıydınız. Hamiledir büyük ihtimalle öyle de gözüküyor.Doğum kediye eziyetten başka bir şey değil. Yavru kedi bakımı maliyetli . Kedinin anneliğine göre de zor olabiliyor. Tekir kedi sahiplendirmek de oldukca zor. Doğum yaptıktan birkaç ay sonra kısırlaştırmanızı öneririm. Kedilerde annelik duygusu falan yok kendim yaşadım. Yavruların 2sini sahiplendiremedik 5 aydır hala yavrularına saldırıyor. Kızgınlık döneminde yavrularıyla çiftleşebiliyorlar hatta.( biz yaşamadık ama benim yavrum falan demiyorlar yani) kısırlaştırmak kedinizin ömrünü uzatır, kist vs sorunları yaşamazsınız ;kızgınlık dönemindeki o stresi, hamilelik ya da doğumun zorluğunu da çekmemiş olur .

Gul36
Gul36

113362

@KomurveMia , Birçok veteriner kısırlaştırmadan önce bir kez doğum yapmasında hemfikir derken? Ben hiç öyle bir şey duymadım, zaten doğru da değil bu. Asıl birçok veteriner, sürekli kızgınlığa girme acısını çektirmeden kısırlaştırma konusunda hemfikirdir. Hem yurt dışından hem yurt içinden 10 veterinerle konuşsanız 8 ya da 9'unun kısırlaştırma taraftarı olacağından eminim. Lütfen burada bu şekilde konuşarak insanları da yanlış yönlendirmeyiniz.

KomurveMia
KomurveMia

4711

Yavruyu sahiplendirecegim arkadaşlarım var ayrıca çoğu veteriner kedinin kisirlastirilmadan önce bir kez doğum yapma konusunda hem fikir. Ayrıca kediyi sokakta ölmek üzereyken buldum sahibi evden atmış sahip çıktım arada çıkıp gezmeyi çok seviyor engel olamadım şu durumda yapacağım tek şey kedimin doğumunu beklemek..

Mayis1
Mayis1

12715

Biz de yaklaşık 1.5 aylıkken sokakta tek başına bulunduğu için sahiplenmiştik. Bahçede baktığımızdan hamile kaldı. Ama kısırlaştırınca onun yerine ben rahatladım. Hamilelik sorunu yok. Doğum yok sancı yok kızgınlık yok. Daha da sakinleşti. Onu sahiplenerek iyilik yapmanıza bir şey demiyorum. Zamanı da geri alıp çiftleşmesini engelleyemeyiz. Diğer kedinizi kızgınlıkta sokağa bırakmayın, bir yaşına gelince de kısırlaştırın ;doğumdan sonra boncuk’u da kısırlaştırın ( sanırım bu boncuk oluyor). Umarım kediniz için de sizin için de kolay bir süreç olur. Yavruları da iyi bakabilecek kişiler sahiplenir.

KomurveMia
KomurveMia

4711

Gul36 gittiğim her veteriner böyle söyledi bu benim suçum değil ben böyle biliyordum bu zamana kadar

KomurveMia
KomurveMia

4711

Mayis1 20 gün geçmeden kısırlaştırma ameliyatı olabiliyormuş kedim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 11693 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR