Nd Mama Kullananlar Bakabilir Mi?

bblackk
bblackk

773 Puan

1 senedir royal canin mamanın çeşitlerinden gidiyorum. Çünkü kedim başka bir mamanın yüzüne bakmıyor baksada bağırsaklarında ciddi sıkıntılar oluşturuyor. En son Royal canin Urinary s/o kullandım idrar ve böbrek sıkıntısından şüphelendiğim için. Daha sonrasında uzun zamandır denemek istediğin mama olan ND tavuklu narlı düşük tahıllı manasını aldım. Önce aç olmasına rağmen direnerek yemedi sonra gece yemiş sabah ağzına dahi vurmadı mecburen yaş mama verdim. Tuvalete çıktığında ise siyaha yakın bir renkte dışkısı olduğunu farkettim. Bunun sebebi ne olabilir? Sizlerde de aynı şey oluyor mu? (Mamanın renginin koyu olmasından kaynaklı olabileceğini de düşündüm)

10 CEVAP

onurtemiz
onurtemiz

116286

Evet koyu renkli dışkı oluyor genellikle. Sebebi içindekiler gerçek vitamin-meyve-sebze ve etlerdir. Keşke 1 sene önce RC vermeseydiniz ya da kesseydiniz devam etmek yerine. İlla alışacaktır başka mamaya. Bu arada mama değişiminde kademli mi yapıyorsunuz?

beautifulcat
beautifulcat

10837

Tuvaleti genelde benimkinde de öyle. N&D ve Brit Care dönüşümlü kullanıyorum. Kademeli biçimde yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Ya da et suyu, tavuk suyuyla karıştırabilirsiniz. Yaş mamayla N&D'yi karıştırabilirsiniz, bu şekilde daha rahat alışacaktır.

Tikih
Tikih

15400

hiç meraklanmayın . ben de kedimin hassas midesinden dolayı ND nın narlı ve tavuklusundan kullanıyorum . siyah dışkılaması çok normal . sonuçta mama sağlıklı içeriği sebebiyle koyu :)))

bblackk
bblackk

773

Çok teşekkür ediyorum cevaplarınız için. Ağzında oluşan kokuda mamadan kaynaklıdır diye düşünüyorum o zaman

Tikih
Tikih

15400

evt benim kedimdede nd başaldıktan sonra ağır bir koku oluştu . kedinizin ağır ağız
bakımını veteriinerinize yaptırabilirsiz . bizimki mamadanış :))))

onurtemiz
onurtemiz

116286

Mamayı kadameli yapın. Yaş mama ile karıştırabilirsiniz.
Benim kedimin ağzında da koku olabiliyor.

beautifulcat
beautifulcat

10837

dişini veteriner tavsiyesiyle fırçalamaya başlayacağım belki ağız kokusuna engel olur :)

bblackk
bblackk

773

Şu zamana kadar 2 defa marka değişikliği yaptım ve ne zaman geçişli yapmaya kalksam midesini bozdu o yüzden keskin bir geçiş yapıyorum ama bu sefer öyle yapmadım çünkü yemedi sadece ND koyduğumda

bblackk
bblackk

773

Çok teşekkür ediyorum cevabınızdan dolayı

bblackk
bblackk

773

Ben bu konuyu veterinerle konuşmuştum ve kesinlikle önermesi kendilerini temizlemeye yarayan antibakteriyel salgıyı yol edermişiz. O şekilde söyledi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 668 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR