Parazit Aşısı Yaptırmak Çok Gerekli Mi?

Gc4223
Gc4223

281 Puan

Şerafettin şu an iki ayın içerisinde. Parazit aşısı yaptıracağım ama tereddütte kaldım. Şerafettin evden çıkarılmamış bir kedi. Sadece ilk doğduğunda sokaktaydı annesini üç dört saat kadar bekledik ama gelmedi. Onun dışında evde durdu hep. Başka hayvanlar ile de oynamışlığı kavga etmişliği yok. Kuru mama ile besleniyor. Bazen haşlanmış yumurta ve haşlanmış patates de yiyor. Bu hayvan bu paraziti nerden kapacak? İlk aşıları yaptırdım diyelim sonraki aşılar çok gerekli midir?


7 CEVAP

Mischka
Mischka

116595

Iç ve dıș parazit uygulaması hem sizin hem patili dostunuzun sağlığı için en önemlisi. Biz 3 ayda bir yaptırıyoruz. Hiç evden çıkmayan bir kedi dahi olsa siz evden çıkıyorsunuz ve sizin üzerinizden dahi bu parazitler ona geçebilir. Büyük kedimi sahiplendiğimde 4 aylıktı, sahiplendiğim aile iç parazit için onu ilk bulduklarında ilacini yaptirmișlar ve kuru mama ile besleniyordu. Buna rağmen bana geldiğinde șiddetli kurt dökümü vardı. Parazit uygulamasıni tekrarladik ve bu sorun kesildi. Kediniz kendini yalayarak temizliyor, yeri geliyor sizi de yaladığında eğer iç paraziti varsa bu parazit yumurtaları onun diliyle size bulașabilir. Parazit tedavisi ve karma așısı önemli, kuduz ise yasal zorunluluğu olduğundan yaptırıyorum.

Sahsimuhterem
Sahsimuhterem

9241

İç parazit bağırsak parazitidir anne karnındayken yavrulara geçer o yüzden yaptırmalısınız.Aşı değil iğne,damla(enseye),hap,şurup şeklinde olur.

beautifulcat
beautifulcat

10837

Şerafettin çok tatlıymış :) Sağlıkla büyüsün. İlk parazitini yaptırın ne olur ne olmaz, ondan sonraki aşıları için tuvaletini takip ederek parazit aşısı yaptıran arkadaşlar vardı bizim :) Yani tuvaleti yumuşadığı zaman (parazit belirtisi gözüktüğü zaman) hemen götürüp iç dış parazit yapıyorlardı. Ama yine de kendi veteriner hekiminizle görüşün :)

CansuKIRLI
CansuKIRLI

565

Bende parazit aşılarının takip edilmesini doğru buluyorum. Yani benim köpeğim olduğu için zaten kaçırma gibi bir lüksüm yok sıkı takipteyim ama ev ortamında bile olsa kedilerinde düzenli aşı takibinin yapılması gerektiğine inanıyorum. Veterinerimde 2 köpek ile karşılaşıyorsam, 10 tane kedi geliyor ve hepsi düzenli takipteler. Yapacağınız her şey onun uzun yaşaması ve sağlıkla yaşaması için.

sdfkllli
sdfkllli

3359

evden cikmasa dahi bizim ayakkabilarimizla evimize tasidigimiz bircok bakteri virus parazit var onlardan kedilerimize daha cabuk bulasiyor . her ne kadar evi steril hale getirseniz de bu asalaklar yasama tutunmak icin bir kurban buluyor . genelde bu kurbanlar kedi kopek vb hayvanlar oluyor . ve kucucuk bi yumurta cok agir bedeller odemenize sebep olabiliyor hem kendi adiniza hem de evcil dostunuz adina . bu sebeple bence asilarini aksatmayin inanin asilarinin masrafi hasta oldugunda olacagi tedavinin masrafindan daha az . parazitten felc olan kediler var

Elifdmr
Elifdmr

683

Kesinlikle çok önemli hem onun sağlığı söz konusu. Yaptırmadığınizda tüy dökümü de artacaktır. Benim kızımda dışarı falan çıkmıyor beslenmeside mama sadece ama ben düzenli yapıyorum. Ayrıca parazit olursa bir anda kilo kaybıda yaşayabilir.

Gc4223
Gc4223

281

@beatifulcat teşekkür ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 667 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR