Burun Akintisi İstahsizlik Gozlerde Enfeksiyon

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699 Puan

Yaklaşık 2 aylik kedilerimden biri ciddi anlamda hasta. Veterinere götürdük antibiyotik iğne mikrop öldürücü iğne yaptığını söyledi. Düzelme olmadi. Yine götürdük tekrar tedavi uygulandi yine bir düzelme yok. Üstüne üstlük bu çocuklardan hasta olanlardan biri malesef öldü. Ikisi kardesti. 3 kardeşten ikisi hastaydi. Annenin bildiğimiz kadarıyla ilk doğumu idi. Zaten kendisi de küçük 1 yaşında yoktur. Deneyimsiz olduğu için de hatta 5 yavrudan birini ezmisti. Bahsetmiştim burda da çok üzülmüştüm gördüğümde hatırlayanlar olabilir. Her neyse şimdi diğer hasta çocuğumu kaybetmek istemiyorum. O yumus yumus tüyleri yerine kemik geliyor elime. Veteriner gelmiş sevap olur bu seferde ben ücretsiz iğne yapıyim demiş ama yine bi düzelme yok. Klinik yok büyükbaş veterinerler var bin kere soylemisimdir en çok da kayıp yaşamama neden olan faktör budur herhalde. Burada sağolsun bir doktor arkadaş ilgilendi ilaç isimleri verdi aldim antibiyotik. Vetmate uygulamasindaki hekiim de sağolsun yardimci oldu. Ayni ilaclari o da önerdi ama tek sorun bu değil ki. Ilaclari aile hekimi yazmiyor kendime değil diye şurup istiyorum yaşına şurup olur mu hap ic diyor bu sefer kedime diyorum yazamam diyor. Eczane yazmadan vermiyor falan. Bir sürü dert kısacası. Geçenlerde bulduğum annesiz kedi de annesi gitmiş çocukların anlatimina göre. Bir haftadir tekmiş yavru. O da şimdi hasta. Burnu akiyor gozleri enjeksiyonlu. Bu çocuklara napicam ben hiç bilmiyorum artik. Çaresiz kaldim. Azomax hapi kirip (normalde şurup olmasi gerekiyor ama alamiyorum yukardaki sebeplerden dolayi) şırınga ile verdim. Polivit şurup veriyorum bir de. Gozleri için de gentagut ve terramycn krem kullaniyoruz. Tavuk suyu icirdim zorla. Ciger veriyorum tavuk yemiyor. Napabilirim artik tukendim.. Tokattan samsuna 350 tl sirf pet nakil aracinin tutari imiş. Klinik ortaminda iki kedi için masraflar ne tutar bilmiyorum. Ilan açıp destek isterseniz toplayabilirsiniz diyorlar. Fikri olan var mi?

4 CEVAP

eliftpl54
eliftpl54

6772

Merhaba biz de 2 yavru kaybettik. Parazit diye tedavi uygulandı ama parvovirüs çıktı kalan 2 yavruyu kliniğe yatırdık diğer 2 sini kaybedince. Bizimkilerde iştahsızlığın yanında kusma da vardı. Yani sizinkiler de antibiyotik vurulmuş hala hastalar iyileşme yok başka bi hastalık olabilir. Donanımlı bi kliniğe yatırıp yardım için ilan açabilirsiniz. Geç kalmamak önemli bu durumlarda

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

Düzeltme: t9 hatasi enfeksiyonlu*

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

...

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

@eliftpl54 kayıplarınız için gerçekten üzüldüm kusma yok neyse ki biz de ama zayiflardi. Diğer yavru da zayıftı bu çocuk da zayıf. Işte pet nakilin ücreti sadece 350 tl. Klinikte ne kadardır kim bilir. Zaten 17 kedimiz var. Onun dışında bakmaya çalıştığım 15 kadar da sokağımda var. Mama alirken bile en ucuzunu almaya çalışıyorum. Destekcim yok ailem ve kendi harcliklarimla anca bu kadar oluyor. Insanlari da inandirmaya çalışmak istemiyorum açıkçası. Bu gibi durumlarda para verenler istedikleri her seyle sizi itham edebiliyorlar. Bu beni çok üzer gerçekten onun için o işe karışmak istemiyorum. 5 gün antibiyotik tedavimiz var. Onu uyguluyoruz suan. Daha sonra yine bi care dusunucem umarim ilaclar ise yarar..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 385 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81703 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR