Kum Önerisi?

Bir türlü ideal kumu bulamadık. Şuan için en önemli arayışımız tozutma yapmayan bir kum çünkü kedim alerjik olduğu için tozutan kumlar daha da kötü yapıyor. Bunun dışında kokuyu güzelce hapsedebilen, güzelce topaklanan bir kum önerirseniz çok mutlu oluruz. Teşekkürler şimdiden :-)

14 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Mırmır aşırı tozlu bir kum :/ Uzun süre denedik ve sonunda tozundan, çamurundan bıkıp bırakmıştık. Düzelmiş olduğuna inanasım gelmiyor bir türlü.
Biz sanicat bozulunca pisipisi (kalın ve ince karışık) pudra kokulu kullanmaya başladık. Toz hiç denecek kadar az. İnce-kalın karışık kullandığımızdan topaklanma sorunu hiç yaşamıyoruz. Kumun ağır bir pudra kokusu yok ve sanicatin iğrenç ağır sabun kokusundan sonra bize cennet gibi geldi. Ayrıca pisi pisiye geçtikten sonra iki kedi olmasına rağmen kaka ne zaman yapılmış hiç anlamıyoruz. Kokuyu hapsediyor çünkü. Böyle karışık kullanmanızı tavsiye ederim.


(Bu arada bazı kişilerde tozlanması, bazılarında ise tozlanmamasının gevşek plastik poşetli kumların nakliyesinden kaynaklandığına inandırıyor beni. Sallandıkça sürtünen bentonit tozlanıyor sanırım. O yüzden satın alınan yer de önemli bence. Biz pisipisiyi en son *********dan aldık. Paketleri ikili olarak birbirlerine streç filmle sarmışlardı. Böylece sıkışmış olduğundan sürtünme hiç olmamıştı. Sanırım tozlanma bu yüzden az oldu. Everclean gibi kare paketli kumlar sıkıştırılmış olduğundan hiç bu toz sorunu yaşanmıyor)

aleyn
aleyn

113859

toz sorunu için şöyle bi şey işe yarıyor. kumda toz varsa kaba ilk koydugumda balkonda bi 10-15 dk savuruyorum kürekle yüksekten yüksekten, toz moz kalmıyor. kumun hepsini kaba koyuyorum bunu yaparken fazla kısmını işlem bitince geri koyuyorum sonradan eklemek üzere lazım olursa deneyebilirsiniz.
@ursaminor kalınla inceyi karıştırmak bi süredir aklımdaydı meğer burda denenmişi varmış ben de en kısa zamanda deneyeyim.

Ares07
Ares07

2607

Proline ve Pisi pisi kullandığım için karşılaştırma yapabilirim. Pisi pisi ince taneli bence eve daha az dağılıyor. Tozutması çok değil. Topaklanması çok iyi. Ancak koku hapsetmesi bana pek iyi gelmedi. Proline sabun kokulunun kokusunu da çok seviyorum ama o eve inanılmaz dağılıyor. O yüzden bu ara proline ve pisi pisi aynı anda alıyorum. Karıştırıyorum. Hatta şimdi buradaki tavsiyeler üzerine ince kalın olarak da karıştırıp deneyeceğim :)

friolera
friolera

860

@ares07 bir kedi kumu kokteyli yapmadigim kalmisti iyi oldu :)


@beautifulcat bunu da deneyecegim cunku dedigim gibi tozutma haricinde cok memnunum

Heisenbergk
Heisenbergk

872

CATWALK MÜTHİŞ

Heisenbergk
Heisenbergk

872

KOKUYU SÜPER HAPSEDİYOR VE ÇOK İYİ TOPAKLANIYOR

ryuusensei
ryuusensei

592

Mırmır olabilir

Ares07
Ares07

2607

Proline ve Pisi pisi sabun kokulu

onurtemiz
onurtemiz

116286

Mırmır kötü
Ever Clean e maddiyat sıkıntı
Ama Sanicat in kutulu versiyonu var Ever gibi. ismi :
Sanicat Sani & Clean Kedi Kumu. Bundan deneyin. Bundan şu an memnunun 18-20 gündür kullanıyorum

Vancat ve sanicat denedik. Vancat kötü kokuyordu, sanicat de aşırı tozutuyordu. Oğlumun burnunda birikiyordu toz resmen :/ Birkaç tavsiye daha geldikten sonra anket yapacağım ona göre karar vereceğim. Ama arkadaşlar ilk önceliğim tozutmaması çünkü alerjik bir kedim var. Hemen kıpkırmızı oluyor gözleri toza maruz kalınca. Topaklanması kötü olsa da olur napalım.

friolera
friolera

860

alerji beyazli kedilerin kaderi sanirim. ben proline kullaniyorum, hem topaklaniyor hem de kokuyu hapsediyor fakat tozutuyor, o yuzden onermem.


bir de soruya kaynak yapacagim musadenizle, proline vs pisipisi karsilastirmasi yapabilecek olan var mi?

onurtemiz
onurtemiz

116286

Yukarı da toz sorunu için çözüm önerilmiş. O çözümü deneyebilirsiniz. Ever Clean her şeye bir çözüm, tek çare. Ama her ay 80-100 tl vermek istiyorsanız size kalmış. Yoksa sorunlardan en az birisine katlanmak zorundasınız. Sanicat in hangisini denediğinizi bilmiyorum ama yaklaşık 3 haftadır Sani and Clean versiyonuna gayet başarılı diyebilirim

onurtemiz
onurtemiz

116286

@Ares07 Pisi Pisi yeni ürün çıkardı sabunlu kum muydu öyle bir şey turuncu paketi vardı. O daha iyi sanırım

beautifulcat
beautifulcat

10837

Proline kokusuz topaklaşan kedi kumunu şu şekilde kullanıyoruz. Kum kabına koyduktan sonra incecik yayıp düzleyip güneşte balkonda 15-20 kurutuyorum bu sayede tozu emiyor güneş ve açık hava. Kedim akciğer enfeksiyonu geçirdiği günlerde dahi veterinerimiz toz olmayan bir kum önermişti silika gibi, proline ı bu yöntemle kullandık ve son derece verim aldık

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 939 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR