Tüy Dökme Sorunu

kedipatisii
kedipatisii

13236 Puan

Kedim şu sıralar çok tüy döküyor sizce neyle tararsam (furminator, tuy toplama eldibeni vs.) en aza indirgemiş olurum, takviye için ne verebilirim? Dört aylık kedim.

6 CEVAP

onurtemiz
onurtemiz

116286

Eldiven çok iyi. Kedilerin derilerini ne kadar esnek olduğunu bilmeyen yoktur. Korkmayın canları öyle acımaz. Onları kırlent gibi bir güzel fırçalayın. Sonsuz sayıda tüy var. Alın fırça ve tarağı bir güzel fırçalayın. Ama burası önemli; hemen her gün yapmalısınız. Eldivenin etkisi büyük yumak yumak tüy toplarsınız onunla. 1 hafta ihmal etmeden tarayın fırçalayın 8. gün bakın ne kadar minimum da olacak tüyler. Her gün normal ve kısa tararsanız 1 haftadan sonra, artık tüy probleminiz epey azalacak. Balıklı mama deneyin ayrıca.

Ecerana
Ecerana

14974

Tabi ki de furminatör ile tararsanız daha iyi sonuç alırsınız bn furminatör ile hafta da 1 ya da 2 kere normal tarak ya da tüy toplama eldiveni ile de hergün taranması düşüncesindeyim

kedipatisii
kedipatisii

13236

Furminatorun dokulecek tuylerin aksine dokulmeyecek tuyleride yoldugunu okumustum ondan emin olamamadimda

kedipatisii
kedipatisii

13236

Brit care'nin kitty mamasini kullaniyorum iyi diye fakat tavuklu sanirim o da :/ o yüzdenmi dökülüyor dersiniz?

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17542

Direk mamanıza bağlamayın çünkü mevsim geçşindeyiz hepsinin kış üçin yeni tüylerini çıkarması yani tüylerini dökmesi gerekiyo bende şimdi nemli elimle dokunsam elimde tüyler kalıyo bakalım ne zamana biticek

ezgicean
ezgicean

176

benim de kedim birkaç gündür çok tüy döküyor, önceden de böyle olmuştu mayıs gibi, veteriner aklına gelen bütün kan testlerini yaptı çok şükür bir şey çıkmadı. mayısta bir şey çıkmayınca tüylerini kestirdik çok fazla yutmasından endişe edip o zaman bitti dökülme. şu anda tekrar aynı şey oldu, veterinerimizi tüy dökme mevsimi geçti şu andaki tüy dökmesi ondan değildir 1 hafta takip edin dedi. başka bir sorun da yok çok şükür, iştahsızlık, hareketsizlik gibi..
bu konuda bilgisi olan var mıdır acaba?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 533 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR