Kedim Dışarı Kaçma Eğiliminde

beautifulcat
beautifulcat

10837 Puan

Merhabalar, 5 aylık kedim ergenliğe girmemiş olmasına rağmen (resmen eve geldiğinden beri böyle) sokak kapısı açıldığı an dışarı kaçma eğiliminde. Öylesine atik tetik ki tutan olmuyor her seferinde merdivenlerden gidip topluyoruz resmen. Kendisi de korkuyor çıktığı an yere yapışıyor. Bir yere giderken resmen akla karayı seçiyoruz o dışarı çıkmasın diye. Herkes tek tek çıkıyor. Üstelik dışarı tasmayla hiç çıkarmadım sadece veterinere kutusunda gidip geliyor ama bu iş nasıl hallolacak bilemiyorum. Hastalık kapacak diye de korkuyorum zaten her seferinde patilerini yıkıyorum. Ama ben evde olmadığım zamanlarda kaçarsa diye korkmuyor değilim zaten sabah 9 akşam 5 evde yokum.

9 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Bu sorunu biz şöyle çözdük bakın; ona evin muhteşem bir yer olduğu ve aslında dışarı çıkmanın değil içeri girmenin süper bir şey olduğunu öğrettik. Bunu nasıl yaptık: dışarıdan eve her girişimizde ödül maması veya macun vs verdik. Gelirken yeni oyuncaklar aldık, kapıdan girişte verdik. Misafirlerin eline hemen ödül maması sıkıştırdık her gelen elini uzatıp mama verdi. Akşam iş dönüşü ben geldiğimde hep mama kabını doldurdum. Balkona kaçtığında içeri gel diye seslenip en sevdiği şey olan gimcat çubuklarından verdik. Zamanla azalttık bu ödülleri. Kafasında evde kalmak süper bir şey olarak yerleşti. Şimdi kapı ağzına kadar açık olsa bile oturup bakar uzaktan. Komşular hayran kalıyor ne asil kedi filan diyorlar :P İşin garibi kardeşi de hep onu izleyip öğreniyor. Şimdi ikisi birden oturup izliyor :))

Darwincan
Darwincan

2570

Daha bugün çıkayım diye uğraşırken ( kapının üstüne anahtarı tak, ayakkabıları ve çöpü dışarı al, çantanı topla kapı koluna as....) kapıyı kilitlemeden üstünde anahtarla bırakmışım, cüzdanı da evde unutarak:))) kedili hayatın cilveleri işte... Ursaminor fikirlerinize bayıldım deneyeceğim kesin. Bir de bu aralar hormonlarının esiri olan oğlanla işimiz zor. Size de kolay gelsin..

mimimomo
mimimomo

12335

omru hayatimda yapmadigim seyi bu pisiler yuzunden yapip ayakkabilari falan kapinin onune koyup oyle cikiyorum: ))) kapiyi acmadan tam tekmil hazirlaniyorum, en son isigi kapatip kapiyi cekecek sekilde (onlari da arada pastirma yapmayacak dikkatte) firliyorum : ) bizimkiler ilk 2 aylarini sokakta gecirmis olduklari icin gelismeler nasil olacak bilemiyorum, oyle asiri korku falan yok elbet. neyse onumuz kis oldugu icin bahara kadar rahat sayiliriz : ))) ***@ursaminor, ***taktikleri not ettim, tesekkurler:)

Sahsimuhterem
Sahsimuhterem

9241

Dışarı çıkma sebepleri her zaman kızgınlık olmuyor ama dışarda vakit geçirir öğrenirse kızgınlıkta kesin kaçıyorlar...
Merak duygusuylada dışlarıu çıkıyorlar bende kapıyı açık bıraksam bizimkilerde apartmanda koşturur evde 5 kişiyiz 5 te kedimiz var ama kaçırmıyoruz dikkatşlice açıp kapatıyoruz kapı çok az süre açık kalıyor hatta çeyrek açıyoruz çoğu zaman kediniz kaçar ama siz buna alışırsanız daha kolay olur..

beautifulcat
beautifulcat

10837

Herkese çok teşekkür ediyorum tek tek

beautifulcat
beautifulcat

10837

Benimle aynı dertten muzdarip insanlar olmasını bilmek rahatlattı beni

beautifulcat
beautifulcat

10837

@ursaminor kesinlikle deneyeceğim önerilerinizi

melikealgin
melikealgin

11545

Bizde tamamenn aynı sorunu yaşıyoruz.Kapıyı açacağım zaman Oscarı bi odaya kapatıyorum önce o derece.Biz hala bi çözüm bulamadık umarım siz bulursunuz

TarcinBey
TarcinBey

13649

Bizde de aynı problem var ama biz dışarı çıkarıyoruz. Kendisi 1 yaşını biraz geçti 5 ayliktan beri çıkıyor. Site yeşillik bı alan baya ve site dışına çıkmıyor. Zaten yarım saatte bir sitedekiler arayıp tarçın surda gördük tarçın buradaydı diye yer bildirimi yapıyor. Komsumuzun kediside 6 yaşında ve o daha çok sokakta. Bırakıp gitmiyor kediler sizi. Benimki kizginlikta dahi bırakmadi. Kaçarsa vs korkmayın elbet donecektir. Benimki aciktikca uykusu geldikce bina önüne geliyor. Ama hiç dışarıya ogrenmesin alismasin isterseniz. 2 haftalık bir süreç bu sadece. Evde bol bol oyun oynatin evde birlikte güvende olduğunuzu sürekli hissettirin o zaman istemiyor zaten. Tabi benimki 2 haftayı tamamlayamadigi cinnet geçirdiğimiz için ikimizde için çıkartıyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 407 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR