Kedi İçin Kuduz, Lösemi Ve Karma Aşılar Gerekli Mi?

ezgicean
ezgicean

176 Puan

benim kedim 3 ay sonra 6 yaşına girecek, evden hiç dışarı çıkmıyor hatta doğduğundan beri veterinere gitmek dışında evden çıkmadı )
lösemi, karma ve kuduz aşıları illa gerekli mi bir bilginiz var mı? gereksiz ilaç almasını istemiyorum çünkü,
(iç ve dış parazit damlalarını iki ayda bir olarak düzenli uyguluyoruz mutlaka)

7 CEVAP

melikealgin
melikealgin

11545

Karma,iç dış parazit kesinlikle gerekli.Kuduz yasal zorunluluk o yüzden kesin vurulcak.Lösemi istege göre

Sahsimuhterem
Sahsimuhterem

9241

Aşı tuttuğunda vucut antikor üretir yani aşısı yapılan mikroplara karşı vucut bağışıklık kespeder kazanır;aşının tutup tutmadığı kandaki antikor miktarına bakmak için titre testi yapılır gerek yoksa aşı yenilenmez ama bizim veterinerler sağıcakya ne gerek var ona gerek yok buna gerek yok adam okumuş 6 sene ne yşicek içicek mamada satar hhastalığıda 3günde tedavi edicekse düşük doz ilaçlarda 15 gün tedavi eder maksat getirisi olsun ...hepsi aynı değil ama çoğu aynı malesef bir sevgi insanı edası ile annesi babası ayyy kıyamam benimde var aman ben parayla satılmaya karşıyım falan filan size sevimli gözükmek için bin dereden su getiriyorlar özel doktorlar gibiler kusura bakmasın her veteriner tekrarlıyorum aynı değil ama bizde çocuk değiliz artık kendilerine gelsinler işin aslını millete anlatsınlar menfaatperest olmasınlar yağlayıp ballayıp kendilerine bağlamaya çalışmasınlar her işin bir ciddiyeti olmalı vesselam.

Feronia
Feronia

117611

Karma gerekli ama her yıl değil kesinlikle. Lösemi gereksiz. Kuduz da gereksiz ama yasal zorunluluk maalesef. İç dış parazit de gereksiz bence tabii kedinize baştan savma bakmazsanız ve arada bir bitkisel ürünler kullanırsanız.

ursaminor
ursaminor

116511

Ezgi, fcv taşıyıcısı bir kedi varsa evde karma aşı (calisi de içerdiğinden) bence her sene yapılması şart.

Zynpks
Zynpks

2658

Karma gerekli kuduz aşisınında yasal zorunluluğu var

Sahsimuhterem
Sahsimuhterem

9241

Karma asıl önemli olan onunda 3 yıl koruyuculuğu var her yıl yapılmasına gerek yok.Dış parazit gerekli değil pire görmüyorsanız iç paraziştte gerekli değil iç parazit tedavisini enbaşta yaptırın sonra takip edin görmezseniz bunlarda rutine gerek yok çünkü bunlar zehir hayvanın hayati organlarında birikiyor.Kuduz sokağa çıkmıyan kedi için yurt dışına çıkmıcaksanız uçağa binmiyecekseniz gerek yok tabi bir çocuk yada cins bir misafir kedinizle vakit geçrip bunaltıp hayvanı ,tırmıklanırsa sizden şikayetci olursa sorun olur var öyle pimpirikli dengesiz çok...
Bunun dışında veterinerlikte bir sektör olmuş rutine bağlamışlar 2 ayda bir içi dışı zehirliyorlar hayvanları sonra dokunmayın ilaç yerine diye tenbih ediyorlar bizde zehirlenmiyelim diye hasta olmadan ilaç verilmez siz iç parazit ilacını 2 ayda bir çocugunuza içiriyormusunuz her 3 ayda bir bit zehiri içöeren ilaçlarla çocugunuzun saçını yıkıyormusunuz.

pinarcaya
pinarcaya

19123

Ben de bir ara cok arada kalmistim bu konuda. Icim rahat olsun diye her sene yaptiriyorum asilarini. Ic ve dis parazit zaten 3 ayda bir falan kendim damlayla hapla yapiyorum. Veteriner 7 yasindan sonra asi yaptirmasaniz da bagisikligi guclu olacagindan yaptirmaniza gerek kalmayacak demisti.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 676 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR