İçim Hiç Rahat Değil

Cakiland
Cakiland

1637 Puan

Biliyorsunuz adım adım kışa geldik. Köpeğim maalesef evde bizimle beraber yaşayamıyor, bu konuda söz hakkım bile olmuyor. Lise son sınıfım henüz. Antalya'da yaşıyoruz ama kışa doğru Antalya'nın soğuğu da küçümsenecek gibi olmuyor. Köpeğime kıyafet giydiriyorum ama içinde çok kaşınıyor ve ben okuldayken kıyafetini çıkarıyor ailem, köpeğim rahatsız oluyor diye. Benimkisi uzun tüylü çok fazla üşüdüğünü sanmıyorum aslında ama içim rahat değil. Bu konuda ne yapabilirim bilmiyorum ama köpeklerin hangi soğukta ne kadar üşüdüğünü bilmek istiyorum en azından??

6 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Köpek küçük ırk mı? Nerede yaşıyor bahçede mi? Korunaklı bir bahçe mi? Kulübesi var mı? En azından geceleri sıcak su torbası, polar battaniye filan koyabilirsiniz. Ama küçük ırksa dışarda yaşaması biraz sakıncalı. Örneğin yorkieler aşırı üşüyorlar. Bizim Zilli evin içindeyken bile hava 19-20 derecenin altına düşünce titreme krizlerine giriyor. (ki ne kadar tüylü olduklarını bilirsiniz yorkielerin)

friolera
friolera

860

kac derecede usumeye basliyorlar bilmiyorum ama ursaminor'un da dedigi gibi irkina gore farklilik gosteriyordur diye tahmin ediyorum. korunakli bir kulube insa etseniz ya da ettirseniz? kopeginizin boyutlarina uygun, duvarlarinin ortasinda ve zemininde yatilip katmani olan, girisi direkt olarak ruzgar almayacak sekilde bir kulube tasarlasaniz?

Sahsimuhterem
Sahsimuhterem

9241

Antalyalıyım eğer merkez sahil kısmında yaşıyorsanız akşam ve sabah soğuğu dışında sorun olmucaktıur sağlam bir kulubesi olsun yeter.Ama yüksek rakımda iseniz memleketimin yaylası soğuk oluyor nerdeyse istanbul kadar malum toroslar ona göre önlemi arttırmanız gerekir.

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

Biz bizimkine kazak ormustuk gunduz kulübede bahcede diye ama kıyafette rahat edemiyor demissiniz alisir mi acaba sicak tutuyor gerçekten

Sudeckmkc
Sudeckmkc

13515

Korunaklı yalıtımlı bir kulube yapabilirsiniz içine de sıcak tutacak battaniye

Cakiland
Cakiland

1637

Köpeğim terrier kırması. Kulubesi var geceleri kulubesinde oluyor zaten ama en iyisi ben de kazak giydireyim bir zaman sonra alışır umarım. Üşümesinden iyidir:/ teşekkür ederim görüşleriniz için

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 550 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR