2. Bir Kedi Düşünüyorum, Anlaşmaları Konusunda Sorun Yaşar Mıyım?

beyzayoruks
beyzayoruks

332 Puan

Siyah bombay bir kedir var yaklaşık 7 8 aylık. Sürekli bahçeye kaçıp başka kedilerin yanına gitmek istiyor. Ben de çözüm olarak ona bir oyun arkadaşı edinmek istiyorum. Anlaşmaları konusunda sorun yaşar mıyım 2.bir kedi mantıklı mı? Ya birbirlerini sevmezlerse ve kavga ederlerse diye korkuyorum. Alırsam alışma sürecinde neler yapmalıyım?

7 CEVAP

Amedsoner
Amedsoner

7898

Kediniz evden kaçıyorsa yeni bir kedi edinmeyin

Sudeckmkc
Sudeckmkc

13515

Yavru olursa yeni getireceğiniz kedi bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ama bunun alıştırma süreçleri var internette bu konu hakkında yazılar ve videolar bulabilirsiniz oblara dikkat etmek gerekiyor

Sahsimuhterem
Sahsimuhterem

9241

Kısırsa hiç sorun olmaz kısır değilse sorun çıkması muhtemel...

Sahsimuhterem
Sahsimuhterem

9241

Kısırlaştırılmış erkek kediler çok fazl rekabet etmezler daha uysal olurlar ve başka bir kediyle çifeleşmeye çalışmaz.Kısır olmadığı zaman erkek kediler yavru kedileri boğabiliyor aslanlardada bu böyle erkek kedide yavrulara karşı bir içgüdü var hepsi için gecerli olmasada bu sebebi dişi kedilerin çifleşmeye hazır hale gelmesi için ortadan kaldırılması gereken yavruların engel görülmesi evet dişi kedi yok ortada ama yinede bu bir içgüdü devreye girebilir o yüzden dikkatli olmak lazım kısırsa yine takip edilmeli ama boğma ihtimali çok düşer %1 e kadar.Onun dışında çifleşme dürtüsü yüksek olan erkek kedilerin bir kızgınlık dönemi yoktur erkekler alemi sürekli bu dürtüyle hareket eder evet kedi dünyasında tecavüz olmaz cünkü dişi kedi istemiyorsa birleşme olmaz ve elbette yavru kedi ile ilişkiyede giremez imkansız ama sürekli mırlar etrafında gezer ensesini tutar üstüne çıkar bunlarda yavruyu korkutur olacak olan bu bir diğer konu oyun noktasında alıştıkları takdirde her şey iyi gitse dahi kediniz yetişkin olduğu için çok sert oynar mesela boğaz altından ısırıp arka ayaklarıyla yavruyu iter itebilir bunu oyun için yapar ama bünyesiş küçük olan yavru için bu tehlikeli bir davranıştır dolayısı ile gözünüz hem üstünde olmak zorundadaır yalnız bırakılamazlar.Bunlar tecrübemle sabit.

Sahsimuhterem
Sahsimuhterem

9241

Erkek kedilerdeki çifleşme dürtüsü yavru olup olmaması cinsiyet ayırımı yapmasına engel olucak kadar otomatik bir dürtüdür hele evede duran bir kedi için tek kedi evdeki yavru ise kaçınılmaz yavruyu rahat bırakmaz.

Sahsimuhterem
Sahsimuhterem

9241

Tüm açıklığı ile yazdım umarım anlaşılmıştır evet her gerçek tatlı değil malesef.

Fsena
Fsena

5379

Benimde evde tek kedim vardı.evde olmadıgım zamanlar çok canı sıkılıyo diye düşündüm1.5 yaşına gelince yaklaşık 8 ay önce
İkinci bir kedi almak istedim
Şansıma sokakta yavru bi kedi cıktı karşıma
Eve getirdim
İlk başka cok kızdı.sürekli saklandı
Bizden kaçtı
Bende şöyle yaptım:günde birkaç saat ikisini bir araya getirdim
Yaklaşık 2 hafta sürdü bu
Ayrı odalarda tuttum
Mama su ve kum kaplarını ayrı ayrı yaptım
Günde sadece birkaç saat görüştürdüm
Gün sayısı arttıkça birbirleriyle görüştürme saatlerinide arttırdım
2 haftanın sonunda birbirlerine alıştılar :)
Şimdide hep ikisi uyuyor
Evde hiç canı sıkılmıyor
Birbirlerinden hiç ayrılmıyorlar
İyi ki ikinci bi canı evime almışım :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 478 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR