Köpek Tuvalet Eğitimi Acil!!!

Arkadaşlar kızım 1 yaşında üst evde bakıyorum terasa kakasını yapmayı öğrendi fakat havalar soğudu eve almak istiyorum büyük bir köpeğe nasıl tuvalet eğitimi veririm evde tuvalet damlamız var bebekken işe yaramamıştı şimdi yarar mı? Öneriniz varsa acil yazar mısınız??

4 CEVAP

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Köpeğin yere çömelme ve ıkınma hareketinde sakin ama sert bir şekilde ona hayır diyerek dışarı çıkarın ve orda yapmasına izin verin. Daha sonra onu ödüllendirerek tuvaletini dışarı yapmasını söyleyin. Bu şekilde alışır. Eğer bahçeniz varsa kapınıza bir köpek kapısı yaptırabilirsiniz. Ama tabi geceleri kilitleyin. Böylece köpeğiniz kakası yada çişi gelince kendiliğinden dışarı çıkıp ihtiyacını karşılayabilir.

cdogali
cdogali

792

Mama ve yürüyüş saatlerini sabitleyip, öğrenmesi için, sabırla yeterli süreyi verirseniz, öğrenemeyeceği hiçbir şey yok. Öğrenene kadar, tuvaletini eve yaparsa, yaptığı an yakalamanız halinde hayır, ya da yapma demenizde bir sakınca yok, ama asla bağırıp cezalandırmayın.

pasha1988
pasha1988

574

en güzel tuvalet eğitimini mama saatini ve tuvalet saatini belirleyerek yapabilirsiniz. Yani mamayı verdikten sonra terasa çıkarın tuvaletini yapana kadar içeri almayın sabırla bekleyin bir hafta 10 gün içinde en geç öğrenecektir . Ben oğluma evde bakıyorum :)

Teşekkürler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 568 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81617 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR