2. Kedi

livanurcelik
livanurcelik

1044 Puan


  1. kediyi eve ve evdeki diğer kediye nasıl alıştırabilirim? Cinsiyetleri ve yaşları aynı kedilerin, ikisini henüz bir araya getirmedim kedinin önce eve alışması lazım diye düşündüm, ne kadar süre sonra bir araya getirebilirim ve alışmaları ne kadar sürebilir?

4 CEVAP

nao
nao

761

Mama vereceğiniz zaman kapının bir tarafına birinin, diğer tarafına ise ötekinin mamasını koyun. Aynı anda birbirlerini görmeden ama kokularını ve seslerini duyarak yan yana yemek yemiş oluyorlar. Yemek yerken mutlu oldukları için, diğer kedinin kokusunu da o mutlu anla kaydediyorlarmış. Bi süre böyle yaptıktan sonra kapıyı çok az aralık bırakıp (2 kedinin de geçemeyeceği kadar), sizin nezaretinizde hem birbirlerini görmelerine hem de koklamalarına müsaade edin ve bunu günde birkaç kez uygulayın.

beautifulcat
beautifulcat

10837

İlk olarak birbirlerini net olarak görebilecekler biçimde göstermeyin, sadece kokuya alışsınlar. Mesela yeni gelen kediyi odaya koyun orada dolaşsın, oyun oynasın yemek yesin. Onu odadan çıkartıp diğer kediyi koyun. Eski kedinin oyuncaklarını yeni kediye koklatın. Adım adım. En az 2-3 gün bu koku olayını deneyin. İkinci adım birbirlerini sizin nezaretinizde görmeleri olsun. Biri taşıma kabındayken öbürü dışarıda gibi. Alışma döneminde tek başına bırakmayın onları. En son ve en bağlayıcı adımlardan biri, aynı kaptan veya (elinizden daha sağlıklı olur) yaş mama/ödül çubuğu yemeleri. Kediler bunu yapınca çok mutlu oluyor, yemek herşeyin çözümü gibi hatta. Adım adım alıştırın, acele etmeyin, umutsuzluğa sürüklenmeyin. Er geç alışacaklardır. Bir hafta sürer zannımca eğer çok çok huysuz kediler değillerse. Kolay gelsin.

Musege
Musege

2124

Şahsen konu ile alakalı bir tecrübem yok ama ikinci bir kedi alırsam şu şekilde tanıştırmayı düşünüyorum. Arkadaşların dedikleriyle de paralel zaten.


https://www.youtube.com/watch?v=gZrwcoiy_gY

livanurcelik
livanurcelik

1044

çok teşekkür ederim birbirlerine oyuncaklarını koklatarak alıştırmaya çalışıyorum ilk güne göre durum daha iyi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 616 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81638 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR