Köeğim Ürkek Davranıyor?

Köpeğim 9 aylık bir Sibirya Kurdu. Bu zamana kadar hep özgüven vermeye çalıştım. İnsanlardan kormuyor veya hayvanlardan yine de birisi aniden elini kaldırınca kaçıyor, oyun oynarken birisi ayağını kaldırsa yine kaçıyor. Nolursa olsun tepki vermiyor. 2,5 aylıktan itibaren bendeydi ve hiç dövmeden büyüttüm. Bunun sebebi nedir? Veya nasıl özgüven verebilirim?

10 CEVAP

Bc3431
Bc3431

2944

Sibirya kurtlari sanirim saldirgan olmaz.urkek olmasinin nedenide siz farkinda olmadan veya siz yokken birisi zarar vermis olabilir

Bc3431
Bc3431

2944

Zamanla kendine gelir

Bc3431
Bc3431

2944

Bence

Bc3431
Bc3431

2944

Bence


Sibirya kurtlari sanirim saldirgan olmaz.urkek olmasinin nedenide siz farkinda olmadan veya siz yokken birisi zarar vermis olabilir



Kimsenin zarar vermediğine eminim. Ancak birisinin ona vuracağını düşündüğünde tepki vermesi gerekmez mi? Sibirya Kurtları koruma köpekleri değildir ama kendisini tehlikede hissettiğinde tepki vermesi gerektiğini biliyorum.

Bc3431
Bc3431

2944

Anlayisla karsila sevgini eksik etme.


Anlayisla karsila sevgini eksik etme.



Biraz bekleyeceğim, olmazsa en iyisi eğitime yollamak olacak. Hayatını özgüven dolu geçirsin isterim.

cdogali
cdogali

792

Köpeğiniz kaçarken tasma kullanımıyla kaçmasını engelleyin. Bunu yaparken fiziksel mücadeleye asla girmeyin; dur, gitme, sakin ol, hayır diye aralıksız komut vermeyin, sakinleşmesi için zaman verin. Tasmadan kurtulmaya çalışmadığı noktada da bir ödül maması verin. Bunu yapmaya, görece daha az korktuğu yerlerde başlarsanız kolay bir süreç olacaktır. Doğru yaptığında ödül maması verin ama ödül mamasını giderek azaltmalısınız. Ayrıca ödül mamasını asla rüşvet olarak kullanmayın.


Köpeğiniz kaçarken tasma kullanımıyla kaçmasını engelleyin. Bunu yaparken fiziksel mücadeleye asla girmeyin; dur, gitme, sakin ol, hayır diye aralıksız komut vermeyin, sakinleşmesi için zaman verin. tasmadan kurtulmaya çalışmadığı noktada da bir ödül maması verin. Bunu yapmaya, görece daha az korktuğu yerlerde başlarsanız kolay bir süreç olacaktır. Doğru yaptığında ödül maması verin ama ödül mamasını giderek azaltmalısınız. Ayrıca ödül mamasını asla rüşvet olarak kullanmayın.



Dneyeceğim, teşekkürler.

gidişatı aşmaya başladık. Sanırım fazla baskın davranmışım durumu toparlıyoruz, herkese teşekkürler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 573 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80732 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR