Kedimi Veterinere Götürmesem Bana Hastalık Yaparmı

metindmn41
metindmn41

167 Puan

sokaktan kedi aldım aldığım gibi barınakta beslemeye başladım sürekli kedi ile temes halindeyim veteerinere götürmesem kedinin bana zararı olurmu hastalık bakımından daha yavru ama fazla küçük değil tabi

2 CEVAP

Cinar
Cinar

2708

Veterinere gitmeden siz de gerekli ilaç ve bakım malzemelerini alıp evde kendiniz halledebilirsiniz. Dış parazit aşısı bir tüpteki sıvıyı enseye dışardan boşaltarak yapılıyor, 10 Tl. İç parazit iğnesi de aynı fiyatlarda ama iğne yapamam derseniz iğne kadar etkili olmasa da suya veyeme karıştırılan ilaçlar var. Ama karma aşı iki defa yapılıyor. Onu yaptırsanız iyi olur. Ama bu demek değilki o aşı yapılmayan kediler ölüyor. Hiş bir aşı veya ilaç olmadan kedi maması veya kumu kullanmadan bahçeli evde organik olarak kedi çok yetiştirdik hiç de birşey olmadı. Ama bu olmayacağı anlamına da gelmez.

gulinsahim
gulinsahim

1923

İç parazit aşısını kendiniz yapamazsınız, ancak bir veteriner hekim yapabilir. Çünkü yanlış yere, yanlış şekilde iğne yaparsanız çok ciddi sonuçlar doğmasına sebebiyet verebilirsiniz. Ben yine de veterinere götürmenizi tavsiye ederim. Yakınlarınızda veterinerlik fakültesi varsa eğer, mutlaka oraya götürün. Hem çok daha hesaplı, hem de hayvanlarla çok daha ilgili ve şefkatliler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1804 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR