Mama Önerisi

iTyoxQPr
iTyoxQPr

2545 Puan

Pro plan kullanıyorum kedim 4 aylık.Pro plan gibi kaliteli ama ucuz mama arıyorum varmı bılgıniz?

17 CEVAP

Terranova
Terranova

2391

@minnoskoss_123, Petcurean ve N&D'nin yanına; Royal Canin, Reflex vs getirilmez ama :)

Mayis1
Mayis1

12715

Şu r türlü anlaşılmıyor proplan, hills, royal canin iyi değil. Reflex,whiskas, felix, goody zaten çok kötü. Rc, purina ve ever clean in hayvan deneyleri yaptığını da bu sitede öğrendim. Kendi hayvanlarımızın iyiliği için gidip başka bir cana eziyet edilmesine sebep olmamalıyız. Acana,orijen,nd,now fresh iyi mamalar. Go yu burada duydum ve iyi bir mama o da. Nd 10 Kiloluk alırsanız ucuza gelir ama ona da bütçem yok diyorsanız tahıllı ama matisseyi öneririm. Profine de fiyatı açışından iyi bir mama.

izmir_pet
izmir_pet

127274

ben sadece mama zaten saglikli gormuyorum de illa veriliyo. Ama evt veteriner de onerdi banada guzel diyenler de cok. Berbat diyenler de. Mamadan anlamam bilmiuorum ama butce neye yetiyosa mecbur onu alicaz :)

Sahsimuhterem
Sahsimuhterem

9241

*'' kaliteli'' olduğuna karar vermede ölçünüz içerikmi yoksa bazı insanların tavsiyelerimi?


*Hiç içerikleri okuyup karşılaştırdınız mı?


*Neden kaliteli?

Eğer gerçekten kaliteli ve içeriği iyi bir mama istiyorsanız maalesef birazcık masrafa girmeniz gerekiyor :( Ama 10 kg gibi yüksek miktarlarda alırsanız daha uyguna gelebiliyor. Mesela kilosu 90 tl civarı olan bir mamayı 10 kilo aldığınızda kilosunu 50ye getirmiş olabiliyorsunuz. Biz N&D Kuzu ve Yaban Mersinli kullanıyoruz ve içeriği harika, içinde iştah açıcı tatlandırıcı vs olmamasına rağmen oğlum bayılarak yiyor. Ayrıca N&D mamalarının birçoğu tahılsız. Benim Türkiye'de bulunan mamalardan güvenebileceğim 3 mama markası da Orijen, Acana ve N&D'dir.

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Kalite açısından mamaların hepsi pahalı. (Bazıları 400₺ - 60₺) Bunun dışında kaliteli olan diğer mamaları yazıyorum: Royal Cannin, Petcurean, N&D, Sanabelle, Reflex vb. Ayrıca Petcurean ve N&D tahılsız. Ama ben sizin bütçenizi bilmiyorum. Bu yüzden kalitesi iyi olanları yazdım. Siz değerlendirirsiniz.

izmir_pet
izmir_pet

127274

ama yavruyken almistim reflex cok iyi gelmisti bilmiyorum zararlarini. Bide benimki etli mama kesinlikle yemiyo

izmir_pet
izmir_pet

127274

sokaktakilere mito falan versek nolur. Hepsine mama alamiyoruz tabi bunlar ucuz mama

Sahsimuhterem
Sahsimuhterem

9241

*Kaliteli olması için içeriği nasıl olmalı?

iTyoxQPr
iTyoxQPr

2545

yok içerik degil insan taviseyide degil pro plan bana biraz pahalı gelıyor onun gibi ancak daha az fiyatlı bakmaya calısoyurm

Sahsimuhterem
Sahsimuhterem

9241

Anlatmak istediğim şu para tabi bütçenize göre olucak ama her halukarda mama seçerken eşin dostun hatta vetin lafına değil mamaların içeriklerine bakmalıyız yoksa hem çöp yediririz hemde bir sürü para vermiş oluruz proplan royal canın hills okadar anlatıldığı gibi MÜBAREK MÜKEMMEL YEGANE mama falan değiller aynı içerikle daha ucuz mamalar piyasada dolu şimdi ben marka söylemiyorum söyliyenler gelir şimdi :)

Elaay
Elaay

1119

Bende proplan kullanıyorum kedim için ancak kaliteli ve fiyat olarak daha makul fiyata bulamadım

aleyn
aleyn

113859

proplanı ne kadar alıyorsunuz fiyata göre önermek için soruyorum

Bu arada şimdi aklıma geldi söyleyeyim dedim, benim bir tanıdığımın kedisi reflex yiyor ve benim N&D yiyen kedimden çok daha sağlıklı görünüyor. O 3 yaşında, benimki 5,5 aylık belki bunun da etkisi vardır ama veteriner de sürekli söylüyor çok sağlıklı olduğunu. İri, etli butlu, burnu patileri pespembe, tüyleri de hep parlak ve gür. Nazar değmesin :D Yani bir mama için kötü diye kestirip atmak da o kadar kolay olmamalı bütçenizin elverdiği kadarıyla da güzel bir mama alabilirsiniz. Dediklerime herkes katılmaz ama gördüğümü söylüyorum. İlk tavsiyem N&D, Orijen, Acana gibi mamalardır ama onlar olmazsa Reflex vb bir mama da alabilirsiniz.

Benim tanıdığım bir abla sokaktaki kedileri düzenli olarak besliyor ve mito veriyor. Severek yiyorlar ve iyi görünüyorlar bence. Sokakta bir sürü can var üst düzey mamayı zaten yetiştiremeyiz onlara :( Whiskas dışında ne versek kârdır çöpten yemelerinden iyidir. Ben sokaktakilere önceden Venüs'e alıp da beğendiremediğimiz mamaları veriyorum. Ve evet belli başlı üst düzey mamalar var ama bütçemize göre uygun bir mama her zaman bulunur bence :-)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1233 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81996 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR