Kedi Tüyünü Astım Ve Akciğer Kistine Bağlamak

onurhhn
onurhhn

4050 Puan

Bu konuda sağlıklı araştırma yapan hayvanseverler yada doktora danışanlar varsa sevinirim.
Şehir efsanesi diyen de var evet uzun süre sonra sorun yarattığını söyleyen de var. Bir de hemen olur mu hayvanları sokağa mı atacaksınız diyen "kediseverlerimiz" var onları saymıyorum. :)

37 CEVAP

izmir_pet
izmir_pet

127274

ben bu konuda cok fazla aratirma yaptim ayrica o kadar cok veterinerlerle gorustum. Kedi tuyu kist yapmaz. Tuy uzerine yapisan parazitler yapar. Dolayisiyla parazit asilarinin yapilmasi gerekir. Kist uzun seneler sonra bile ortaya cikabiliyormus

sdfkllli
sdfkllli

3359

beni çok korkutmuşlardı bu konuda allerjim de var normalde göğüs hastalıklarına kontrole gittğimde bizzat sordum akciğerde kist yapar mı tüyleri diye . kesinlikle öyle bişey aşılı kedilerden olmaz . olursa çok içli dışlı olduğunuz zaman boğazınıza kaçan tüy sindirim sistemi ile bağırsağınıza geçer orda birikirse tıkanma yapar demişti o da çok çok nadir binde bir olan bişey demişti. iki veterinere sordum onlar da benzer yanıtlar verdi ve 3 - 4 ayda bir kedinizin dışkı tahliline bakabilirsiniz önlem olarak demişlerdi . yani düzenli iç parazitini yaptırmak önemli

sdfkllli
sdfkllli

3359

aynen onurhhn ben ilk vetimde çok çektim kullandığın mama iyi diil dedi mama sattı içinde domuz eti çıktı ki domuz eti parazitin en çok olduğu et türüdür kedi yemedi bile kokladı iğrendi ilk 4 ay şu aşı bu aşı birsürü aşıyı vurdu . en son vet değiştirdim (eşimin eczanede çalışması şansım oldu ) vet tanıdık olması ve hayvanları gerçekten çocuk gibi sevmesi sayesinde birçok doğru bilinen yanlışları öğrendim .

Sahsimuhterem
Sahsimuhterem

9241

Kedi Tüyü insan saçı içerikleri aynı keratin kedi tüyünü avuç avuç yutsanız bir şey olmaz tek şart ile tüye bulaşmış parazit yumurtası yok ise he diyelim tüyde parazit yumurtası var onu yuttunuz illa hasta olucaksınız diyede bir kaide yok ama ozaman risk teşkil eder .Çaresi iç parazit hususnda kedinizi takip etmeniz bu da basit iç parazit olunca dışkıda kurt oluyor siz ilk iç parazit tedavisinden sonra takip ediceksiniz en iyisi ilk uygulamadan önce dışkı testi yaptırıp baktırmak olur.
Öylke fazla evhamlı olmayın şuan 6 kedim var son durummumuz :) evde biri astımlı biri bebek 3 çocuk var yani çok telaş yapıcak bir durum yok yurt dışında parazit tedavisi ve uygulamalarını kurt görmeden yapmıyorlar bizde 2-3 aylık rutine bağlıyorlar bu ilaçlarda zehir sürekli hayvanlarayersiz yüklemenin manası yok bencede en akıllıca olan yurt dışındaki uygulama.

onurhhn
onurhhn

4050

Çok sağolun. Evet ben de iç ve dış parazit aşılarını yaptırma taraftarıyım. Sprey olabildiğince az kullanıyorum.

onurhhn
onurhhn

4050

Malesef ufakta olsa risk var tüylerden dolayı

izmir_pet
izmir_pet

127274

Ben bi veterinere gozleri gormeyen kedi goturdum allahimm. Eldiven onluk olmasina ragmen parmaginin ucuyla tuttu yaa resmen. Bize de dedi asisiz kedi sokaktakiler falan kesimlikle dokunmayin bile hasta olursinuz olursunuz falan. Ayip olcak afedersiniz ama yuh yaa o kadarda dgl. Sokaktaki bi kediyi sevmekten de olmeyiz yani. Tabi tmm ellerimizi yikariz ama. Ne insanlar var ya

onurhhn
onurhhn

4050

@izmir_pet hayvan sevdiğinden değil işini para kazanmak için yapıyordur :)

izmir_pet
izmir_pet

127274

aynen oyle. Veterinerle cok isim olmuyor zaten ama izmirdeki yakin uzak karsiyakadaki veterinerlere kadar o kadar cok arastirdim msj attim aradim konustum. Suanki veterinerim iyi diye dusunuyorum. ZTen surekli veterinere giden biri dglim. Ama o bahsettigim bi kez gittim bidaha asla gitmem. Hepsine gozumuz kapali inanmamak lazim. Bana bi liste cikardi tum kedilrrini getir birsuru asilar saydi falan. Gitmedim:)

onurhhn
onurhhn

4050

Aşılar için 600 Tl hesap çıkaran veterinerler duydum :)

onurhhn
onurhhn

4050

Her işi kazanç kapısı yapmaktan çekinmiyor insanlarımız malesef :)

izmir_pet
izmir_pet

127274

İc parazit asisi yapilmasina ragmen ic parazit hapi vermeyi oneren oldu. Ve hapi cok saglikli goruyolar. Ne olursa olsun o da kimyasal ve asi varsa o ne ise yaricak bildigin zehir. Herkesi dinleyip abartmamak lazim

sdfkllli
sdfkllli

3359

ya aslında çok zor diil iç parazitten korumak çiğ et verilmemesi evin hijyeninin tam sağlanması dısarı ile temas sağlanmaması ve bağışıklığın yüksek tutulması önemli . zaten evcil hayvanlar bizlerin dışardan ayakkabılar vb şeyler ile taşıdığımız mikroplardan kapıyor hastalığı . bir de evdeki saksılarımız da tehlike oluşturabiliyormuş toprakları .

onurhhn
onurhhn

4050

Evet Sedef Hanım katılıyorum.

izmir_pet
izmir_pet

127274

dogrudur

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1608 Görüntüleme
  • 37 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR