Kedimizi Doyuramıyoruz.

Ayseghoul
Ayseghoul

2654 Puan

Merhabalar, 2 ayını doldurmuş bir bebeyi sahiplendik 10 gün kadar önce. Profine yavru maması ile besleniyor. Haftada 3 defa da kaynamış karışık sebze-tavuk ciğer haşlama veriyoruz. Suyunu da bolca içiyor. Ancak sorun şu ki kedi bireyimiz hiç doymuyor. Biz yemek yerken asla rahat bırakmıyor. Yemek fasulyeyse de kabaksa da gözü hep daha çok yemekte. Hiçbir şeyi ayırt etmiyor. Öyle ki somun ekmeği bile et yer gibi iştahla yiyor. Mümkün olduğunca vermemeye çalışıyorum ama neredeyse gelip tabağa oturuyor. Evde yemek hazırlayamaz, yiyemez olduk :/ Bu arada kuru mamasını da yiyor, yemiyor değil. Tavsiyesi olan varsa duymak isterim. Şimdiden çok teşekkürler, patili akşamlar.

9 CEVAP

Gul36
Gul36

113362

Yavru kediler doymadıkları için değil, merak ettikleri için siz yemek yerken o şekilde ısrarcı davranır ve hiç susmazlar. Merak etmeyin, siz gereken mama miktarını günlük olarak verdikçe açlıktan ölmezler. Büyüyene kadar sabretmeli ve onun dediğini yapmamalısınız. Siz yemek yerken ona da kendi mamasını koyun, yemek saatlerinizi bu şekilde ayarlayın. Yemek saatinde sizin yanınıza her gelmek istediğinde, tezgâhta yemek hazırlamaya başladığınızda rahat vermediğinde net ve keskin bir sesle hayır deyin, öğrenmesini sağlayın. Bu çok zor görünse de inanın zamanla öğrenecek ve sizi rahat bırakacak. Hepimiz bu yollardan geçtik, tecrübeyle sabit yani. Tabii karakter meselesi de var ama geneli 6-7 aylık olduktan sonra bu davranışları kesiyor. Burada kilit nokta sizsiniz, eğer bu şekilde devam etmesiniz istemiyorsanız kendi yiyeceklerinizden vermeyin. Zaten bizim yağlı, tuzlu, baharatlı yemeklerimiz onlara zararlı, yani vermemeniz en iyisi olacaktır.

onurhhn
onurhhn

4050

Biz de öyle buzdolabını açmaya korkuyorum artık :(

onurhhn
onurhhn

4050

şimdi mandalina yiyor mesela :)

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Yavru kediler çok meraklı ve iştahlıdırlar. Bu yüzden siz ona kanmayın:) Doysa da sizden mama isteyecektir. Hangi kedi istemez ki?:)

Ayseghoul
Ayseghoul

2654

Bizimki mandalinadan kaçıyor o yüzden ana besinimiz mandalina oldu :D:D


Umarım zamanla öğrenme kısmı yakındır yahu :D. Dediğiniz gibi yemek yerken ona da mamasını koyuyorum ama tercihi bizim yemekler oluyor. Başından yollayamıyoruz bir türlü. Ne zaman masa toplanıyor, bulaşıklar yıkanıyor, hanımefendi o zaman mamasına gidiyor. Masanın üzerini çift taraflı bantla bantlamayı deneyeceğiz bir süre. Tüpün üzerine çıkıp oynamasını bu şekilde engelledik. Umarım bu konuda da az biraz olsa da etki eder.


Dediğiniz gibi hayırı öğretmede de ısrarcı olacağım. Çok teşekkürler vakit ayırdığınız için. Hepinize iyi akşamlar diliyorum :)

izmir_pet
izmir_pet

127274

benimki saldirmaz ama gelir kucagima oturur patilerini masaya koyar bekler. Bi kez koklatirim yemicegi bisry oldugunu anlayip gider. Ama yiyebilecrgi biseyy varsa birlikte yeriz. Patilrri masada bekler :D

izmir_pet
izmir_pet

127274

ama doymama konusu dogru. Versem dunyayi yicek obez olcak :D buzdolabi acilsin direk icine .d

Ayseghoul
Ayseghoul

2654

izmir_pet ne kadar şanslısınız. bizimki masa seviyesine gelir gelmez cumburlop tabağın içinde :))
minnoskoss_123 haklısınız, kanmamaya çalışıyorum :D teşekkürler ^^

izmir_pet
izmir_pet

127274

Bastan hayir kelimesini ogretmek cok onemli. Benimki cok simarik ama "mia ben ssna ne dedimm" dedigimde mmm yapiyo miyavlamadan farkli sekilde ve yaptigi her neyse birakip yatiyo. Uslu cocuk oluyo :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 609 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR