Kedimin Kusma Sorunu?

mars_cat
mars_cat

360 Puan

Arkadaşlar Merhaba..40 günlük bir yavru scotısh fold kedim var. bana geldiğinde 34 günlüktü. kuru mama yemeye alışmıştı. royal canin kıtten vermeye başladım çok güzel yiyordu fakat sonra kusmaya başladı. sarı renkte kusuyordu ama hareketlerinde herhangi bir yavaşlama ya da hastalık belirtisi herhangi bir durum yoktu. hatta kustuktan sonra su içip yemek bile yiyordu. yine de her ihtimale karşı veterinere götürdüm baktı herhangi bir hastalık görmedi. çok küçük olduğu için ekstra ilaç veya aşı da yapmak istemedi. sadece prochoice 38 kitten mama verdi bir de bunu yedirelim karıştırarak verelim dedi bende öyle yaptım. onu da yedi ama hala kusmaya devam ediyor. günde 1 veya 2 kez kusuyor. sarı renkte kusuyor. dün akşam birazda köpüklü kustu.midesi öğütemiyor olabilir mi diye düşünüyorum artık gerçekten anlam veremiyorum bu duruma:( acaba mamaları birazcık ezsem kırsam küçük parçalar haline getirip yedirsem o zamanda kusmaya devam eder mi? bir de o şekilde denesem işe yarar mı:( lütfen beni bu konuda rahatlatacak ya da aydınlatabilecek arkadaşlarım yardım edebilir mi?


9 CEVAP

izmir_pet
izmir_pet

127274

Belki mamayi degistirebirsiniz her mama her kediye uygun olmuyo. Veya sizin mamaniz ezilir mi bilmrm ama benimkine 2ayliga kadar mamalari havanda ezip toz haline getirip suyla veriyodum. Bebek mamasi kivaminda. Kusmasi bitmisti iki kardesin. Onlarda ogutemiyolardi

izmir_pet
izmir_pet

127274

oguturseniz mutlaka sulandirip mama kivamina getirin. Zaten toz olarak yiyemez

izmir_pet
izmir_pet

127274

bu arada cok gecmis olsunn

mars_cat
mars_cat

360

Çok teşekkür ederim. Bide öğüterek denicem bakalım. İnşallah en kısa zamanda çözülür bu sorunumuz

izmir_pet
izmir_pet

127274

Birde mamalar neliydi acaba? Belki ornek tavuk bazilarinda alerji yapmiyomus gibi. Neliyse ufacik denemelik farkli biseyli mi alsaniz acaba?

KubraKani
KubraKani

1735

Kediniz üşütmüş olabilir mi benim kedim üşüttüğümde kusuyor sürekli

Dilosh123
Dilosh123

615

Çok uzun zaman geçmiş ama benim kedimdede aynısı vardı . 12 ay royal canin kitten kullandı kusuyordu sarı sarı mama değişince kusma kesildi direk.

bihtercik
bihtercik

115875

nd öneririm

Bue
Bue

773

Ben kedimi 2 aylıkken sahiplendim sadece anne sütü ile beslenmişti çok çelimsiz bir yavruydu. Royal canin kitten kuru ve ıslak mamayı ilk 2 hafta karıştırarak yedirdim sıkıntı yaşamadık. Kediniz çok küçük kuru mamayı sindirememesi normal. Geçenlerde mide sıkıntısı olduğunda bu şekilde kusuyordu veteriner haşlanmış tavuk ve pirinç lapası yedirin dedi pirinç yavru kedilerin midelerine çok iyi geliyormuş tavsiyesi işe yaradı kuru mamaya keyifle devam ediyoruz.1 2 gün siz de bu şekilde deneyebilirsiniz. Islak mamayla kuru mamayı karıştırabilirsiniz. Umarım işe yarar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 865 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR