Dişi Kedi Kısırlaştırması?

Fablemoon
Fablemoon

5495 Puan

Kedimi kısırlaştırmak istiyoruz gerçekten erken kızgınlığa girdi(5 aylıkken) ve 2 haftada bir kızgınlığa giriyor ben onun deli gibi miyavlamalarını da çekerim ama onu böyle acı çekerken görünce dayanamıyorum yarı yıl tatilinde kısırlaştırma kararı aldık(tek müsait ve onunla ilgilenebileceğimiz zaman o zaman). Kedi kısırlaştırırken nelere dikkat etmem gerek? Bilen birileri akıl verebilirse çok iyi olur.Kedim dişi.

2 CEVAP

Mischka
Mischka

116595

Ameliyatı yaptiracağiniz yeri ve fiyat araștirmasini yapmaya bașlayın bence. Operasyondan sonra 2-3gün klinikte kalması tercih, sonrasında kalacağı süre için kliniğin sizden ektra bir konaklama ücreti alıp almayacağını öğrenin, ücret almamaları uygundur. Ben iki diși kedimin de kısırlaștırmasını 'Laparoskopik Cerrahi' 'Kapalı Ameliyat' tercih ettim. Eski usule göre karından değil de gövdesinin yan tarafından ufacık bir delik açılıyor, dikiși de minicik oluyor, ameliyat sonrası 10gün kadara dikiș kendiliğinden düșüyor. Ilk kedim 2 gün diğeri 3 gün kaldı klinikte, ameliyattan sonra orada kaldığı süreçte antibiyotik veriyorlar. Siz kedinizi hemen almak isterseniz 3gün yine antibiyotik için git gel yapmalısınız. Ilk kedim dikiș yerini çekeleyip ısırdıği için onda elizabet kullandık, bașta sevmese de dikiși düșene kadar kullandı, ikinci kedimde bandaj yapıldı, ilk haftadan sonra bandajı açtık, dikiș yeriyle muhattap olmadığından elizabete gerek duymadik. Ameliyati için bildiğim kadariyla gaz anestezi ile uyutuldu, narkozdan daha hafif ve sonrasında uyanması daha kolay oluyormuș diye bilmekteyim. Ameliyat yeri bașta hafif yumru yumru duruyor, ilk bașta bu görüntü beni tedirgin etmiști ve hekimimize sormuștum, bunun sebebi içerdeki dikișlermiș, iyileștikce bu hafif șișlik yok oldu, zaten bu iç dikișler de kendiliğinden erimekteymiș. Kediniz muhtemelen durumunun farkında olur ve kendine zarar verecek hareketler yapmaktan kaçınacaktır, siz yine ilk günler çok yükseklere zıplayıp, atlamasina müsade etmeyin derim. Șimdiden geçmiș olsun :)

Mukaddess
Mukaddess

5872

Kızgınlıkta olmadığı zaman kısırlaştırmaya götürün , kızgınlıktayken götürürseniz risk artıyor.. Onun haricinde gotureceginiz yeri iyi araştırın mümkünse daha önce gotureceginiz ya da götürmeyi düşündüğünüz yerde kisirlastırma işlemi yaptiranlara ulaşın konuşun onlarla daha iyi bilgi sahibi olursunuz hem.. Sonrasında da inşallah iyi geçer ve çabucak toparlanır ilk anlar çok endişeli , telaşlı geçiyor çünkü onun ameliyat sonrası hali insanın içini acıtıyor ama iyileşince çok daha iyi olacak bunu düşünün.. Şimdiden geçmiş olsun. :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 408 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR