Eve Gelen Yeni Kediyi Eski Kediye Kabullendiremiyorum

AEEngineer
AEEngineer

294 Puan

Merhabalar,


Evde yaklaşık 5.5 yaşında dişi tekir bir kedim var, kendisi pek sevecen bir kedi değildir. Kendi istemedikçe hiç sevdirmez, kucaklanmayı sevmez ancak kendi gelip kucağınıza yatar ve uyursa sevebilirsiniz öyle cadı bir kedi yani. Geçen hafta ise evimize yaklaşık 2 aylık bir dişi yavru daha geldi, çok sevecen ve oyuncu bir kedi.


Yeni gelene özel oda hazırladık 5 gündür orada kalıyor tek başına. İlk iki gün hiç göstermedik birbirlerine sadece kokularını aldılar. Bizim cadı sürekli tıslayıp hırlamaya başladı kokuyu her aldığında(sanırsın kaplan). Normalde kapalı kapı gördü mü dayanamayıp kapıya dayanan patileriyle zorlayan kedi, yavrunun olduğu odanın kapısına bile yaklaşmaz oldu, hiç merak yok yani. 2 gündür birbirlerini görüyorlar ama yetişkin kedimiz sürekli tıslıyor. Küçük pek takmıyor ama yaklaşınca o da korkup kaçıyor. Büyüğü odaya koydum etrafı koklasın diye hiç tenezzül etmedi sadece oradan çıkmak istedi. Büyük olan uzaktan sadece izliyor birbirlerine yaklaşınca ise sürekli tırsıyor ve ortamdan uzaklaşmaya çalışıyor. Bir sefer yavru çok yaklaşınca bir tane vurdu kafasına. Onun dışında da bir etkileşimleri olmadı.


Acaba bu ne kadar süre böyle devam eder? Küçüğü kafese koyup salonun ortasına bile koysak büyük olan hiç gelip bakmıyor bile hep uzaktan bakıyor. Acaba neler yapsam büyüğü alıştırabilirim?

5 CEVAP

Ecerana
Ecerana

14974

Şuan bn de aynı durumdayım pazartesi günden beri yazdıklarınızı okurken kendi kedilerimi gördüm resmen. Bn de napacağımı şaşırdım ilk iki gün sırf örtülerini birbirlerine koklattım ayrı odalarda birini sevdim sonra gidip diğerini elim koklatıp onu sevdim bunu bir kaç kez tekrarladım birini oynattığım oyuncak ile diğerini de oynattın iki oda arasında sürekli gidip gidip geldim yani iki günün sonunda birbirlerinin konularına alıştılar şuan sadece birilerini görünce yada birbirlerine çok yaklaştıkça tıslıyor lar o kadar yavaş yavaş büyük cadı kedim küçüğe yaklaşmaya başladı gelip tıslayıp pati atıp gidiyor :D yan yana koyduğum da oyun oynatmaya çalıştım çalıştık diyorum çünkü küçük oynasa bile büyük onu izlemekten oynamıyordu ama bn onun da çözümünü buldum ipli şeylerdense üflesen kımıldayan oyuncaklarla oynatınca oynadılar yani kağıt gibi oyuncaklar daha sonra kuru mamalrfan tek tek elime aldım yere attım tek tek atınca yemeye başladılar sonra ortaya büyük boy plastik kutu kapağı vardı onu ikisinin arasında tutum yemek yerken sürekli birbirlerini gördüler yani sonra plastik kapağı hiç kaldırmadan ikisininde önüne kağıt top attım öyle öyle oynuyorlar daha büyük tıslamaya devam ediyor ama yavaş yavaş alışacak gibiler. Bazen benim büyük kedimde tınlamıuır küçüğü bakmıyor o tarafa bile bazen de büyük hırlarken küçük takmıyor yatıyor öyle yerde yani merak etmeyin elinde sonunda alışacak lar ya birbirlerini çok sevip beraber uyuyacaklar ileride ya da sevmeseler bile birbirlerine katlanacaklar uzuk duracaklar dokunmayacaklar

Jason galaxy kitabında eve yeni getirilen kedilerin sizin yaptığınız yöntem ile önce ayrı odalara konup birbirlerine ait eşyaların koklatılmasını söylüyor. Sonra da mama kaplarının arada kapı olacak şekilde karşılıklı konulmasını tavsiye etmiş. Böylelikle yemeklerini yemek zorunda kalırken birbirlerine de alışacaklar.

izmir_pet
izmir_pet

127274

ayni soruya cvp vermistik zaten de. İlk ayri odalarda tutun ama sık sık gozetimli olarak birbirini gorsunler tanisinlar. Mesela hergun odalari drgistirebilirsiniz ki kokulaeina alissinlar veya biseyelrini koklatabilirsiniz tabi. Kademe kademe yaklastormaniz gerekir. Fakat bazi kedielr ne yapsaniz da diger kediyo sevmeyebilir veya hicbi kedi istemeyebilir. Az cok kabullemmek zorunda kalsada dikkat etmek gerekir:)

Sudeckmkc
Sudeckmkc

13515

Eve ikinci kedimi alalı bir ay bile olmadı henüz başta ben de çok korkmuştum büyük kedim küçük yeni geleni döver mi öldürür mü diye ama ilk bir kaç gün tıslamalar ısırmalar bağırışlardan sonra şu an beraber uyuyup birbirlerini yalayacak kadar alışmış durumdalar. Merak etmeyin siz de mutlaka alışıyorlar :)

astrokedii
astrokedii

6340

ikisininda altina uyurlarken bir bez serseniz ve gun her gun birbiriyle degis tokus yaptirsaniz biraz ilerleme saglanabilir. ama minno icin dayak kacinilmaz. gibi gorunuyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 574 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR