İki Farkli Mama Karistirmak

izmir_pet
izmir_pet

127274 Puan

İki farkli marka kuru mamayi karisik yedirsek zarari olur mu acaba bilen varmi? Mama degisikligi yaptim. Eski mamasindan 1kg kadar var. Bu yuzdrn soruyorum..

7 CEVAP

kedigibiyiz
kedigibiyiz

114436

mama geçişlerinde karıştırılarak verildiğini duymuştum kolay adapte olmak için :)

Gul36
Gul36

113362

Zaten yeni mamaya geçerken en az 6-7 günlük bir geçiş süreci uygulamalısınız. Bu süreci ne kadar uzatabilirseniz o kadar iyi olur hatta. Ben genelde 2 haftaya yayarım. Çünkü direkt geçişler ishal veya kanlı ishal gibi fiziksel sorunların yanında psikolojik sorunlar bile oluşturabilir.


İlk birkaç gün eski mamasından %70, yeni mamasından %30 gibi bir ölçüyle başlayıp gün geçtikçe yeni mamanın miktarını artırmalısınız.

Ecerana
Ecerana

14974

Bnim yeni sahiplendiğim 2,5 aylık kedime eski maması ile bndeki mamayı karıştırdım bendeki mama daha kaliteli olmasına rağmen kanlı ishal oldu tabi bünyede bünyeye değişir bu durum diğer kedim de hiç sorun olmuyor mama geçişleri. Zaten her türlü mama geçişlerini kademeli yapacağınız için sorun olmaz yani 1 hafta da tamamen geçmek yerine 2-3 haftada mama bitince tamamen geçersinşz o olur zaten bazı kişiler 2-3 marka karıştırıp veriyor her zman bir iyi marka mama bir de orta halli mama alıp veriyorlar ki fiyatı pahalı olan mama hemen bitmesin diye

Bulut18
Bulut18

1006

Kesinlikle zarar olmaz ben de öyle biliyorum ben de Proplan bıraktım Ve n&d geçtim. Ama yarım kilo Proplan ayırdım ve yeni aldığın mama ile karıştırarak veriyorum, bu sürenin uzaması da sorun teşkil etmez zaten 1 kg’dan bahsediyorsunuz daha iyi olur vücudu daha güzel alışır benim düşüncem bu şekilde :)

izmir_pet
izmir_pet

127274

cok tesekkur ediyorum her ikinize de oncelikle. Gul36 bende gecisi biloyorum bir hafta kadar ama bu surenin uzamasinda sakinca var midir zarari var midir merak ettim. farkli mamalari karisik vermenin de bi yan etkisi olur mu falan diye bilgi alma istedim. Cok tesekkur ederim cok yardimci oldunuz, rahatladim suan :)

izmir_pet
izmir_pet

127274

anladim cok tesekkur ederim :)

izmir_pet
izmir_pet

127274

cok tesekkur ederimmm. Gercekten cok yardimci oldunuzz:))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 551 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77421 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR