Kuzu Etli Vs Balıklı Mama Ve Tüy Kalitesi?

ismailfigen
ismailfigen

831 Puan

Anket

Kuzu etli
(5 oy)
Balıklı
(9 oy)
Toplam (14 oy)

Yaklaşan black friday indirimi ile yüklü mama almayı planlıyorum. Ama balıklı ya da kuzu etli arasında kaldım. Şuan n&d morina balıklı mama kullanıyorum. Tüy dökülmesinde tam mevsim geçişi olduğu için azalma olup olmadığını kıyaslayamadım. Yattığı yerden kalktığında oldukça çok miktarda tüy dökülmüş oluyor. Kuzu etli mama kullananların tüy canlılığı ve dökülmesi hakkında gözlemlerini merak ediyorum. Genel kanı balıklı mamaların iyi olduğu yönünde ama bu konu kafamı karıştırıyor.

4 CEVAP

Gul36
Gul36

113362

Biz kedimin ilk geldiği dönem 4 ay kadar Acana Grasslands (kuzulu ördekli) kullandık. Tüyleri çok güzeldi, hatta bu 4 ayın sonlarına doğru dökülmeler çok azalmıştı. Sonra Grasslands kalmadığı için Pacifica'ya (5 balıklı) geçmek zorunda kaldık ve tüyleri öncekinden fazla dökülmeye başladı. Bunun üzerine Go'ya (somonlu alabalıklı) geçtik, yine tüy dökümü azalmadı. Hatta kucağa alınca havada uçuşuyordu tüyler ve oturduğu yerde resmen iz kalıyordu. :D Şimdi Acana Wild Prairie'ye geçtik (kümes hayvanlı) ama o eski dökülmeler kalmadı. Dökülme dönemi mi geçti, yoksa kullandığımız sarımsaklı maya mı etkisini göstermeye başladı, yoksa tavuklu mama mı iyi geldi bilemiyorum. Yani bence bu konu biraz da kedinin yapısıyla alakalı. Deneme yanılma yöntemiyle anlıyorsunuz.

ismailfigen
ismailfigen

831

Evet havada uçuyor tüyler bu durumdan ben de rahatsızım. Sabah uyanıyoruz yorganın heryeri tüy olmuş :/ kuzulu mama kullananların tecrübelerini yazmalarını bekliyorum.

Deden
Deden

275

Benim kedim 2,5 yaşında ben tavuk ve balıklı verdim kırmızı et hiç vermedim tüyleri çok parlak tüy dökülmesi çok az oluyor ve çok sağlıklı çok aktif

doren07
doren07

2651

bence kediye balık daha tatminkardır et olarak ödül mamalarını tercih edebilirsiniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 494 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR