3Aylık Köpek Yavrusu Çişini Tutabilir Mi?

Ruhsaticisi
Ruhsaticisi

844 Puan

3 aylık bir yavru sahiplendik gorgi ve golden kırması olduğunu düşünüyoruz. Dışarıya sık sık çıkartıyoruz dışarıya pek yapmıyor ama bugün biz eve dönene kadar yapmamış biz geldiğimiz de yaptı. 3 Aylıkken çişini asla tutamayacağı soylenmişti o bakımdan eve yapmasını şuan hoş görüyorduk ve dışarı sadece oyun amaçlı çıkartıyorduk. Egitime başlanmalı mı ?

7 CEVAP

cdogali
cdogali

792

Tuvalet eğitimi dediğiniz, mama saatlerini düzenleyip, o saatlerden belirli bir süre sonra da tuvalete çıkartmaktır. Siz bir düzen belirlerseniz, o da düzene adapte olacaktır. Buna, köpek tasmayla gezmeye başladığı andan itibaren başlayabilirsiniz.

izmir_pet
izmir_pet

127274

3aylikmis. Suan eve yapmaya alismamasi baslanmasi iyi olur. Kopekler kediler gibi dgl. Biyer buldumu yaparlar gordukleri yere onemsemezler. Eve ypmaya alismasin

Ozgekurt
Ozgekurt

1807

Merhaba 3 aylık bir köpek kesinlikle çişini tutamaz. İstese bile yapamaz çünkü henüz kasları gelişmemiştir bebek gibi düşünün henüz çok küçük. Aşılarıda bitmemiştir yüksek ihtimalle. Aşıları bitmeden sokağa çıkaramayacağınız için evde ona hemen bir alan yaratın. Mama kabının çoğunlukla durduğu odanın bir köşesine ped koyun(hasta pedleri çok iyi oluyor ben o şekilde kullandım). Mamasını yedikten sonra, oyun oynadıktan sonra, çişini kakasını yapacağını anladığınız an pedin üstüne götürün. Halıları kaldırın pede yaptığı an ödül maması verip sevin. Birkaç1. Liste maddesini girin kere yaptımı hemen alışır pede yapmaya. Ben hiç zorlanmamıştım. Zor olan dışarı alıştırmak :) Kasları geliştiğinde, aşıları bittiğinde günde 3 kere mamasını yer yemez dışarı çıkarırsınız, ilk çıkardığınızda belki 1-2 saat yapmayacaktır dışarı ama asla yılmadan beklemelisiniz yapana kadar :D Yaptığı anda hemen ödül maması vermelisiniz. Dışarıda 3-4 saat gezip yapmadığını eve gelince eve yaptığını bilirim ama malesef herşeyin bir sırası ve zorluğu var. Dediğim gib önce pedden başlayın birbirinize uyum sağladıkça sonuç harika oluyor:)

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Çiş tutmak zararlı olduğu için önermiyorum. Kesinlikle dışarıya alıştırılmalı.

cdogali
cdogali

792

Çok haklısınız. Evin dışında tutarsanız eve yapma şansını sıfıra bile indirebilirsiniz.

Ozgekurt
Ozgekurt

1807

"1. Liste maddesini girin" telefonum otomatik yazmış sanırım şimdi farkettim kusura bakmayın. Birde dışarı çıkarıyoruz yazmışsınız aşıları bitmediyse çıkarmayın bence ama yinede çıkaracağız diyorsanız çok küçük olduğu için günde en az 5-6 kere çiş yapacaktır. Buda sizin en az 5-6 kere dışarı çıkmanız demek olacaktır ancak bu şekilde dışarı alıştırabilirsiniz :)

Kzmakn
Kzmakn

187

Aşıları tamamlanmadan dışarıya çıkarmak oldukça riskli olabilir çünkü meraktan her şeyi koklayıp yemeye çalışıyorlar mikrop kapma riski az değil. Aşıları tamamlanıncaya kadar evde köşe belirleyip oraya yaptığında ödüllerle teşvik ederseniz dışarıya alıştırmakta daha kolay olur. Diğer köpeklerin dışarıya yaptıklarını gördüğünde izleyerek bunun normal bişey olduğunu anlayacaktır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1486 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81486 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR