Antihairball Ödül Mamaları Ve Vitaminleri Yavru Kedilere Zararlı Mı?

batinaydogan1
batinaydogan1

117660 Puan

Merhaba değerli Petleri üyeleri. Geçenlerde birinden duydum yavru kedilere Antihairball Ödül Mama ve Vitaminleri vermek zararlıymış. 8 aydan sonra verilmesi gerekiyormuş. Çok inandırıcı gelmedi ama yine de bilgi sahibi olan varsa danışmak istedim. Konu hakkında düşünceleriniz nelerdir?


3 Aylık bir İran kedisi sahibiyim. Şu ana kadar vermeme rağmen bir sıkıntı olmadı.

5 CEVAP

gamzeuzunlar
gamzeuzunlar

3525

merhaba. bende veriyorum ama çok çok az miktarda. yavru kediler için üretilen multivitaminler var malt formunda onlardan verebilirsiniz. gelişimi için iyi olur.

Gul36
Gul36

113362

Yavru kediler fazla tüy dökmezler, o yüzden tüy yumağı pek görülmez. Yani anti hairball macuna çok da gerek yok. Fazla yükleme gibi olacağı için zararlı denmiştir muhtemelen. Bence fazla vermeyin, madem elinizde bulunuyor, iki haftada bir falan verin şimdilik. Multivitamini haftada iki kez falan verebilirsiniz, onun içinde zaten gerekli tüm vitaminler olduğu için ayrıca diğerine lüzum yok diye düşünüyorum. 6 aydan itibaren de haftada bir malt macun (anti hairball macun) vermeye başlayabilirsiniz.

srfsnn17
srfsnn17

752

Bende de oldukça tüylü bir kedi var yavruyken ben de verdim tek zararı ishal yapması oldu veterinerle de konuşunca 7-8 aydan sonra 1-2 santim kadar verilmesi daha iyi olur dendi aşırı verildiğinde ishale sebep oluyor ama ertesi gün bir şeyi kalmaz

batinaydogan1
batinaydogan1

117660

Multivitaminde veriyorum. Macun halinde şu an verdiğim Antihairball ve ucundan yaklaşık 1 cm kadar yalıyor sadece. Teşekkrüler bu arada :)

batinaydogan1
batinaydogan1

117660

Çok tüylü bir kediye sahibim o yüzden tüyleri dökülüyor ve kendini tarattırmadığı için bazen topaklanıyor. İshal problemi yaşamadık hiç. Cevaplar için teşekkür ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 469 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR