Köpeğimin Psikolojik Sorunları Var

Cereen01
Cereen01

231 Puan

Berduşu 1 aylıkken sokağa atmışlardı belki 1 ayını bile doldurmamıştı aldım herhangi bir cinsi yok sokak köpeği daha önce goldenda besledim hala besliyorum o gayet sessiz sakin ama berduş sürekli baskınlık derdinde dışarıda çıkıyor geziyor tozuyor ama eve gelince ciddi anlamda insana dirlik vermiyor her şeyi düzenli mama saati tuvalet saati hayır kendisinden kaynaklanan bir psikolojik sorun mu var anlamıyorum 9 aylık şuanda seviyorum hemen elimi ağzıma alma peşinde asla ısırma huyu yok canını çokta acıtsan dönüp ısırma hırlamaz bile ama evdeki her eşyaya her şeye zarar veriyor tepeme çıkıyor sürekli yalamak istiyor çok fazla havlıyor yani bilen biri varsa ne yapmam gerektiğini yardımcı olursa çok sevinirim

1 CEVAP

cdogali
cdogali

792

Öncelikle köpeğiniz dışarıya çıkınca "gezip tozmamalı". Kimseyle sohbet etmeden, durmadan, tempolu bir şekilde, ve sizin istediğiniz parkurda, ayrıca her yeri koklamadan disiplinli bir "yürüyüş yapmalı". Bunun dışında, hata yaptığında mümkünse hayır diye uyarıp hemen ilginizi kesin. Neden duvarı değil de sizi ağzıyla yokluyor olabileceğini düşünün.
Evdeki eşyalara zarar vermesi ile ilgili sorun ise basit. Ancak forumdaki 4 sorudan 3'ü zaten bu konuda. Kolayca öğrenebilirsiniz.
Köpeğiniz kendinin değil sizin baskın olduğunuzu anladığında sosyalleşme sorunu da çözülür. Bunun için de kısa zamanlar ayırmanız yeterli. Örneğin mamasını verdiğinizde, mama kabının üstünü elinizle veya ayağınızla kapayın ve mama yemesine izin vermeyin, gerekiyorsa bir süre orada ağaç olun. Sakinleşince yemesine izin verebilirsiniz. Kapıdan önce siz girip önden siz çıkabilirsiniz. Bunlara benzer bir çabanız yoksa olmaz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 537 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79753 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR