Kedimin Sirtinda Beyaz Toz Toz Olan Bir Kabuk Var Ve Orda Tuyleri Kisa Kisa Duruyor

Ben egzama oldugunu düşündüm cunku severken elime sertlik geldi baktim orasinda tuyleri kisacik benim kedinin tuyleri baya uzun normalde, ve beyaz kepek gibi toz gibi seyler var kabugunda. 3 aylik falan suan bonacibo marka mama yiyor gunde bir tatli kasigiyla ıslak dana etli mama veriyorum. Fazla proteinin egzama yapabildiginu okudum bu arada 2 hafta once pire damlası damlattık pirelerinden kurtuldu. Sizce nr olmus olabilir.


5 CEVAP

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Okulumuzda kanser ile mücadele etmiş bir köpeğe bakıyoruz. Kendisi çok yaşlı ve kanser olduğu zamanlar tüyleri dökülmüş ve artık çıkmıyor. Yakın bir görüntüye sahip. Ama beni yanlış anlamayın burada kediniz kanser demiyorum:) Sadece görüntüsü benzer diyorum. Okulda bir köpeğimiz daha var. Onda egzama var. Özellikle de proteinden kaynaklanan sorunlar nedeniyle egzama olmuş. Bunun dışında söylediğiniz gibi pire ilacından da kaynaklanıyor olabilir. Pire ilacını veteriner mi önerdi yoksa siz petshoptan mı aldınız? Çünkü bazen petshoplar sırf para kazanmak için merdiven altı üretim yapabiliyorlar ve satıyorlar. Dikkat edin ayrıca. Ayrıca ilacın markası nedir? Kabuk oluşmuş mu? Ve sertlik var mı? Sağlığı açısından problem çıkmamasını diliyorum. Geri dönerseniz daha fazla yardımcı olabilirim. İyi akşamlar.

Veteriner kedimin kilosuna ve cinsiyetine gore verdi ilacı stronghold isimli bir ilac. Orada bi kabuk var mi tam bilmiyorum ama orasi hafif sert putur putur tozlar var gibi ayni egzama gibi.

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Pire ilacından kaynaklanmıyorsa sorun değil. Büyük bir ihtimalle egzama olmuştur. Veterinerinize danışarak ilaç alabilirsiniz. Sorun çık adığı için mutlu oldum. Tekrardan geçmiş olsun.

Veteriner tabiki daha iyi bilir fotodan tam anlayamadım ama tarifiniz bana kedimdeki mantarı hatırlattı şu an krem kullanıyoruz.Tam bilmemekle beraber daha önceki okuduklarımdan egzama ve mantarın görünüşte birbirine çok benzediğini okumuştum ve veterinerlerin bölgeden örnek alarak karar vermeleri gerektiği yazıyordu.Maalesef bizim veterinerimiz öyle bir şey yapmadı direk mantar dedi... Bana çoktan bulaştı 3 hafta içinde.Çok vakit geçirmeden veterinere görünmenizi tavsiye ederim.

CansuAyg
CansuAyg

104323

Şu an bu görüntüden ve hata aynı yerde benim kedimde de var malesef mantar :) işk önce kulağında çıktı daha sonra yüzünde belirli bölgelere yayıldı ve şimdi de sırtımda var. İnternetten de araştırın isterseniz ringworm diye geçiyor fakat yine de emin olmak için bir veterinere götürmelisiniz çünkğ kısa sürede başka bölgelere de yayılıyor ve hatta size de bulaşıyor. Veteriner o bölgeyi kazıyıp örnek alarak inceliyor mantar olduğuna öyle karar veriyor. Kediyi mantar şampuanıyla yılama yoluna gitmişti ilk veterinerim, ilaç aşı vs hiçbişey vermesi fakat hızla yayıldı. İkinci götürdüğüm veterinerde ise mantar aşısı yapıldı ve mantar spreyi verdiler birazcık elma sirkesiyke karıştırıp sabah akşam mantarlı bölgelere sıkıyoruz. Şuan iyileşme var dedi çok sevindik sadece bir doz daha aşısı kaldı iki dozda tamamlanıyomuş zaten bilginiz olsun ama vakit geçirmeden götürün veterinere :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2871 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR