Kısırlaştırma

Mayis1
Mayis1

12715 Puan

dişi kedimi 1.5 yaşındayken falan kısırlaştırmıştık ama doğumundan bir dişi kedimiz var ve eğer arkadaşım almazsa biz bakıcaz. Yanında 2 erkek kardeşi var. çiftleşip yavrulamasını istemiyoruz 6 aylık olucak yakında. Ben en erken 8-10 aylıkken kısırlaştırmayı doğru buluyorum. 6-6.5 aylıkken kısırlaştırsak sıkıntı olur mu sizce?

6 CEVAP

doren07
doren07

2651

4 aylıkken bile kısırlaştıranlar var ama sizinde yazdığınız gibi en sağlıklı durum 8 aylık olmasını beklemek..

doren07
doren07

2651

Kedi kısırlaştırdıktan sonraki bakım rehberlerini uygularsanız bir sorun yaşayacağınızı pek zannetmiyorum. Bu konu hakkında detaylı bilgiyi verir hekiminiz. Ne zamandır sizinle beraber yaşıyor ? hiç kızgınlık dönemine ait belirtiler yaşandımı

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Ben çoğu yerde zaten 6 aylıkken kısırlaştırıldığını duydum ve gördüm. Bence sıkıntı olmaz hatta kızgınlık dönemine girme riski de azalır. Ama iyi bilenler hemen gelir şimdi:)

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Peki dediğim gibi 6 aylıken falan kısırlaştırmak sağlık problemlerine neden olabiliyor mu?

Mayis1
Mayis1

12715

Ben de yumurtalık gelişimi falan tamamlamadan yaparsak sorun olur mu bilemedim. Gerçi yumurtalıklar alınıcak ama gelişmemişse sağlık sorunları olur mu endişe ediyorum. Dişi kedi 1 yaşında kızgınlığa girecek olsa bile 2 erkek kardeşi daha öncesinden giricektir ve biz geç farkedersek hamile kalır ve bunu hiç istemiyoruz. Kızgınlığa girmeden çiftleşmez belki ama uzun süre iki erkek kızgınlıkta olursa çiftleşebilir diye düşünüyorum.

Mayis1
Mayis1

12715

Doğumundan beri yanındayım. 5.5 aylık olucak neredeyse. Daha önce de ameliyat sonrası olabilecekleri tecrübe ettiğim için zorlanacağımı sanmıyorum en iyi şekilde bakarız. Ama anesteziyi kaldıramazsa ya da ileride sağlık sorunları oluşursa diye korkuyorum. 8 aylıkken ya da daha önce dişi kedi kısırlaştıran varsa bir sorun oldu mu bilgilendirebilir mi lütfen. Teşekkür ederim cevaplarınız için. Belki arkadaşım alır ama o da bahçede bakarsa doğum yapmadan kısırlaştırmak istiyor zaten.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 471 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR