Arkadaşlar Mera Kedi Mamasını Daha Önce Kullanan Var Mı ?

Bu mama hakkında memnuniyetiniz nedir ? 3 aylık bir kedim var onu sahipleneli 3 hafta oldu.Veterinerimiz bunu önerdi yavru kediler için.Şimdi bitmek üzere ama değiştirmeyi düşünüyorum çünkü bu mama ile ilgili hiçbir yerde ne yorum ne başka bir şey bulamıyorum aslında kedim hiç itiraz etmedi hep yiyor son zamanlarda biraz isteksiz de olsa...mecburen yiyor çünkü ne yaş mama ne başka ek bir gıda daha hiç vermedim neyse..bu mamayı MERA’yı internete yazdığımda meradog,mera cat, wahre liebe ile ilgili şeyler daha çok çıkıyor anlamadım bu işi artık marka mu değişti bu mama yeni mi çıktı bilmiyorum.1,5 kilosunu 120 liraya almıştık öyle dandikte değil sanki ama tavsiyelerinize çok ihtiyacım var bu mama ile ilgili bir şey bilen varsa lütfen yazsın..Çok teşekkür ederim şimdiden!


12 CEVAP

lokum_british
lokum_british

2409

Veterineriniz saçma sapan bir mamayı size 120 liradan aldırmış maalesef. Çok iyi mama diyenin de mamadan anlamadığı, sadece menşei ve fiyatına göre mamanın iyi ya da kötü olduğuna karar verdiği o kadar belli ki...


Bir mamanın iyi olup olmadığına içeriğine bakıp karar verebilirsiniz. Sizinkinin içinde kaynağı belli olan protein kaynağı yok denecek kadar az. Kümes hayvanları proteini %33 demiş ( eti sadece %15 demiş. Geri kalanı; ayağı, gagası, ibiği çer çöp ne olduğu belli değil). Pirinç, mısır gluteni, pancar küspesi gibi ürünler faydasız ve mamayı şişirmek için kullanılan çöplerdir. Kediler hepçil değil etçildir, bu yüzden kaynağı belli protein kaynağı %40'ın altında olmayan bir mama seçmelisiniz. Size tavsiyem o parayı verebiliyorsanız N&D, Acana, Orijen gibi tahılsız mamalara yönelmeniz. İçeriğini net bir şekilde görebilirsiniz. Veterinerlerin önerilerine kulak asmayın çünkü hepsi markayla anlaşmalı olarak tavsiyelerde bulunurlar. N&D yavru kedi mamasının kampanyası var Petlebi'de; 2 tane 1,5 kiloluk mama ve yatak hediyeli 200 lira civarlarında ( 2KEDI2ASLAN1EV indirim kodunu kullanırsanız %10 da indirim alırsınız tüm alışverişlerinizden. Bu kodu takip ettiğim bi sayfadan almıştım). 1,5 kilosu 100 liraya geliyor ve gayet kaliteli bir mamadır.

edasukur
edasukur

3594

Bu mama ile ilgili bir bilgim yok ne yazık ki ama size daha ucuz ve iyi bir mama önerebilirim. Bonacibo, biz yaklaşık 1 yılı aşkın bu mamayı kullanıyoruz, mamalar yerli üretim ve imal edildikten çok kısa süre sonra evinize geliyor. ********* sitesinde ürünlerin ne zaman üretildiğini bile şeffaf bir şekilde görebiliyorsunuz. Bonacibo mamanın üreticisi, imalat tesislerini tüm müşterilerine şeffaf şekilde açmaktadır ayrıca. Satılan diğer pahalı mamalardan (hills, proplan, royal canine vb.) içerik olarak daha üstün bir mama. İçeriğini lütfen karşılaştırınız.

h2by
h2by

652

Merhaba,
Özellikle mera marka kısır kedi maması ve tahılsız serileri için yaziyorum. Ben kendi kedimde kullanıyorum. Tüy dökümünde yüzde 30-40 lara kadar azalma gözlemledim. Kusma veya çıkarma sorunu da olmuyor. Kötü bir mama olduğunu düşünmüyorum. İyi bir mama bence.

oglusum
oglusum

670

valla ben kedime hiç bi zaman mama vermedim çokta güzel yaşadı doğal besledim size Birgun resmini yollayayım mükemmel şu mama kelimesinden nefret ediyorum bide marka sunuyorlar bence kedilerin çoğu bu mamalar yüzünden hayatını kaybediyor yinede herkesin fikri kendine

Uzunlaf
Uzunlaf

765

Cok iyi mama isim degisiklihi ile mera olmus alman mamasi ozellikle kedilerde agzi dis saglihi icin onem teskil eder kotu yani buyukler icin 10 kg bulamadm tavuklusunu

Erlsri
Erlsri

4321

Nd, matisse, sanabelle ve profine markalarına bakabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim eda hanım araştırıcağım

https://sosyal.petlebi.com/soru-cevap/26716-evde-odul-mamasi



  • Lütfen soruma cevap verin yukarı linkini attım...

guineapigela
guineapigela

119533

Mamayi daha once hic kullanmadim icerigine bakmam gerekir iyimi olup olmadigini ogdenmek icin.:)

h2by
h2by

652

düşük yağ oranı ile iyi bir mamadır.
Tahıllı unlu mamalar grubundandır.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kilosu 20 30 lira olsaydi iyiydi ama cok pahali, o kadar pahali olcak bisey yok içinde

sultansbutler
sultansbutler

12552

mamanın kısır 10kiloluk olanı 600 lira (2021 fiyatı) ama içindeki taurin 2000mg. berbat bir mama değil ama kesinlikle 600 liraya değmez. fiyattan dolayı kimseye tavsiye etmem. eğer bu fiyata kadar çıkabiliyorsanız nd, acana, orijen gibi mamaları öneririm.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 16637 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR