Kedimi sokakta buldum ve kaç aylık olduğunu bilmiyorum ama en fazla 2-3 aylıktır diye düşünüyorum.Kedime marketten aldığım satın yoğurdu versem bir şey olur mu?
Yalnız yoğurdu vermeden önce biraz bekletin dışarıda, veteriner hekimimiz buzdolabından çıkmış olan her şeyi oda sıcaklığına gelince verin kedinize demişti. Soğuk bir şeyler vermek kedilerde mide ülserine neden oluyormuş. Biz yoğurt, ıslak mama vs gibi şeyleri ayrı bir kaba alıp, bir süre bekletip o şekilde veriyoruz. Ayrıca kedilerimiz mide ülseri olduğunda vücutları hemen bir tepki vermeyebilirmiş, yani mide ülseri olup olmadığını öyle hemen anlayamayabilirmişiz. Biz ne yazık ki bunu 1 yıl sonra öğrendik veteriner hekimimizden, ve öğrenene kadar da direk dolaptan çıkarır çıkarmaz verdik bir şeyleri :(
Benim kedim yetişkin haftada iki kez birer kaşık veriyorım siz de tatlı kaşığı ile verebilirsiniz. Çok da iyi gelir :)
Benim kedim bayılıyor ya yoğurda özellikle ayran içiyorsam eğer ona da yogurt suyu koymak zorundayim yoksa bi sekilde o ayrana dadaniyor. 2-3 saniye arkamı dönünce bi bakıyorum puki bey yoğurdun ayranın yanına isinlanmis :D yoğurt suyu veriyorum bende direkt yoğurt vermiyorum. Alternatif olarak evinizde buzlukta falan tavuk parçası varsa onu da haşlayıp minik minik etlerini ayiklayip yedirebilirsiniz daha doyurucu olur tabi mevcutsa :)
"Minnakpatipuki" benimkinini alistirin biraz yemege saldirmaya. Ben yediremiyorum ah ahh:)
İzmir_pet ahah ben de tam tersi yemeklerden alıkoyamıyorum ne yersem dadanma çabası içerisinde sadece koklar diye yaklaşmasına izin veriyorum bi bakıyorum bi köşeden başlamış yemeye :D Evde tek başıma yemek yemek icin büyük mücadele veriyorum :D
Masaya tabağı koyma sesim gelince nerde olursa olsun koşa koşa geliyo duramiyo sonra fayansta kayiyo kosarken:D hep aç
Ayrıca @edasukur belirttiği gibi soğuk vermeyin. İnsanlar gibi onlarında boğazı şişebiliyormuş yaşadığım için söylüyorum :)
İki haftada bir veterinerler öneriyor ben kendi kendime veriyorum bir iki kaşık kadar
Benim kedim yetişkin haftada iki kez birer kaşık veriyorım siz de tatlı kaşığı ile verebilirsiniz. Çok da iyi gelir :)
suana kadarki sayisiz her kedim bayilirken suanki kedim hic asla yemiyor. Ayran seklinde bi iki dil atip birakir en iyi ihtimal. Yerse az az verilmesi tabi iyi olabilir:)
bu arada yogurt verirken gozlemleyin hareketlerinde falan degisiklk varmi veya cildinde birsey varmi, bazi kedielrin laktoza alerjisi olabiliyor. Varsa birakirsiniz:)
Yogurt verilebilir ama sadece yogurt ishal yapar. Yrmrge ilave hergun bi kasik gibi verilebilir
Ben kendi kedime çok olmamak kaydıyla haftada bir veriyorum severekte yiyor. Şimdiye kadar bi zararını görmedim :)
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor