Kısırlaştırma Sonrası Halsizlik, İştahsızlık

smct
smct

779 Puan

Merhaba yakında 7 aylık olacak bir kedim var. Bu sabah belediye tarafından kısırlaştırıldı. Kediyi eve baygın halde getirmişler, hayvan akşam üzeri ayıldı. Mamasını yemiyor, sütün içine mama kırıp biberon yardımıyla bişeyler vermeye çalıştık biraz yedi sonrasında kustu ve çok halsiz, soğuk. Bağışıklık sistemi güçlü olmayan bir kedi, metabolizması çok hızlı çalışan zayıf bir kedi. Hala çok halsiz ve aç endişeleniyorum bu tarz durumlar normal mi

4 CEVAP

Mayis1
Mayis1

12715

Keşke bağışıklığı güçlü olmayan bir kediyi 1 yaşından önce kısırlaştırmasaydınız. Neyse olan olmuş artık umarım bir sıkıntı olmaz. Biz özel klinikte yapmıştık ama ameliyattan çıktıktan 15 dakika sonra aldım.( kendim istedim) 4-5 saat uyanmadı. Uyurken de gözleri açıktı ameliyat sırasında da açık oluyor diye bikiyorum. Uyanınca bağırıp yürümeye çalışıyorlar gayet normal. Belki yediğini kusabilir .( ameliyata girdiğinde karnı toksa kusması gayet normal. Ama bizimki aç girmişti yine de 1 defa kustu) 1-2 defa kusması normal ama 4-5 i geçerse veterinere gitseniz iyi olur. İlk gün pek bir şey yemiyorlar , ilk 4 gün de kuru mama vermeyin. 5. Günden itibaren de mamasını ıslatıp verirsiniz bir müddet. Yoksa kabız oabilir metabolizmaları yavaşlıyor. Eğer 4-5 gün kakasını yapmazsa bir çay kaşığı zeytinyağı içirin.

smct
smct

779

Ayrıca gözleri açık uyuyor ve dilinin ucu da dışarıda

edasukur
edasukur

3594

Endişe etmenize gerek yok bence, kedimi kısırlaştırdıktan sonra gözleri açık bir şekilde hareketsiz yattı saatlerce, fakat kedi ayılmadan size teslim edilmesi çok saçma. Veteriner hekimimiz ne olur ne olmaz diye ayılana kadar klinikte bekledi bizimle sağ olsun. Eve getirdiğimizde de halsiz ve pek yemek yemiyordu ama ertesi gün her şey düzelip eski haline döndü fakat durum yarına kadar değişmezse bence bir veterinere götürün petinizi, geçmiş olsun.

smct
smct

779

Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim, çok fazla tedirgindim biraz daha rahatlamış oldum. Belediyede kaldığı için 1 gün ne zaman yemek yediğini bilmiyoruz, yemek yememesinden ötürü ölebileceğinden dahi kuşkulandım. Kedim çok fazla hareket etmiyor, bir kaç yazıda kedilerin anestezi etkisiyle düzgün hareket edemediğini, hep yürümeye çalıştığını okudum acaba benim kedimin hareket etmemesi sorun teşkil eder mi? Umarım kolay atlatırız bu süreci.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3030 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81680 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR