Kedi Mamasını Enaz Kaç Ay Devam Etmeli?Sık Mama Değiştirme Zararlı Mı?

tultul
tultul

5416 Puan

- Sonunda doğru cevap verilecektir


4 CEVAP

tultul
tultul

5416

Aslında anket yapmaya çalıştım olmadı

tultul
tultul

5416

Soruyu soran olarak tabii cevabını da araştırdım. Doğru mamayı bulduğunuzda (ki benim için tahılsız yada çok az tahıllı ve et oranı fazla mamalar) ve kediniz de bu mamayı sevip yediğinde en az 6 ay aynı mamayı vermelisiniz. Hatta 7-8 ay olsa daha iyi olur diyen veterinerler var. Nedeni ise kedilerin mide florası tek bir besin türüne göre (et veya tavuk veya balık vs) enzim salgılamasını yavaşça öğrenir ve yediği besine göre farklı enzm salgılarmış. Ancak doğru enzim salgılanırsa; yediği besinleri sindirebiliyor ve faydalanabiliyorlar. Bir kedi bir mamaya alışınca , onan faydalanmaya başlaması ve bunu sürdürmesi için en ideal süre imiş 6-7 ay sürmeliymiş... Mama değişimi de 7 günde yavaş yavaş olmalı... ilk 2 dün eski mamadan 3/4 yeni mamadan 1/4 sonraki 2 gün yarı yarıya sonraki 2 gün 1/4 eski mamadan 3/4 yeni mamadan ve sonraki günler artık kedimizin mide florası yeni mamaya yavaş yavaş alıştığı için tamamını yeni mamadan verebilirsiniz :)

izmir_pet
izmir_pet

127274

Surekli mama degistirmek tabiki zararli ama bi mama kullanip zararli oldugunu ogrenirsek de mecbur degistirirz. Elimizden geldigince bi tame bulup devam etmeye calisiyoruz genelleme yaparsak:)

izmir_pet
izmir_pet

127274

her yeni mamanin yag orani tuz orani protein orani herseyi farkli. Bazi agir geliyo bazi alerji yapiyo. En iyi ihtimalle surekli degistirirsek midesi bozulabilir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3499 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81661 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR