3 Aylık Cocker Erkek Isırma Sorunu - Lütfen Yardım Edin

sukomuru
sukomuru

235 Puan

Merhaba herkese,
3 aylık erkek amerikan cocker köpeğim durduk yerde hırlayıp havlayarak elimize ayağımıza atlıyor. 1 aydır bunu çözmeye çalışıyoruz diş kaşınması olabilir dediler ama değil çünkü dişi kaşınırken de geliyor ama bu öyle değil gibi. Dişi çok kaşınınca ısırmalı bir oyuncak ve kemikler aldık kendisi onları getirip oynuyor. Bizi ısırınca da onları veriyorum ama bu anlatacağım bunun dışındaki durumlar.
Birden, dururken ya da yürürken ondan uzakta bile olsam havlayarak gelip ayağımızı ısırıyor bir gün serçe parmağımı koparacak diye korkuyorum. Sakin kalıp hayır diyorum ya da otur diyorum sert bir tonla ama bu sefer de hırlayıp tuttuğu neresiyse artık çekiştiriyor. Can acısıyla bağırınca ancak göz teması kurabiliyorum. O zaman bi şekilde bırakıyor.Git gide artmaya başladı bu davranışı.
Pek çok şey denedim. Tutarlı bir şekilde sakin kalmaya çalışıyorum ama yukarıda anlattığım gibi kalamadığım oluyor. Kaçmıyorum ondan oyun sanmasın diye ki zaten inanın oyun oynamıyor.
Ne yapmam gerekir bunun ne olduğunu bir bilen var mıdır? Nasıl önleyebilirim?
Bu şekilde ne kadar başa çıkabilicem bilmiyorum yardım edin lütfen ondan vazgeçmek istemiyoruz :(

11 CEVAP

Ozgekurt
Ozgekurt

1807

Hepsi geçecek öncelikle gönlünüzü rahatlatın :) en önemlisi onun hırçın davranışlarınıza başırarak çekiştirerek karşılık verirseniz daha çok hırçın olur. Aynılarını yaşadım evde terlikle gezerdim ayağımı ısırıcak diye :) ama öyle olmuyorlar şuan tek derdi oyun ve cockerlar çok çok hareketli enerjisi hiç bitmeyen köpekler. Onunla ilgilenmenizi istiyor kendini bu şekilde ifade ediyor. Eğer ona lider olamazsanız yoldan çıkar. Cockerlar kendilerine lider isterler ve bu 1 kişi olmalıdır. Kendine lider bulamazsa evin reisi o olur :) ısırdığında tamamen tepkisiz kalın zaten 3 aylık bir bebek çok can yakmaz 1-2 kere dayanın. Zaten sizden o yolla tepki alamayınca yapmayı bırakacak. Benimki şuan 1 yaşını geçti ve elini ağzına sok diliyle geri iter hiç ısırma huyu yok boşuna korkutmuşlar sizi merak etmeyin :)

Her şey o kadar normal ki... Merak etmeyin, bazı yavrular gerçekten sert oynuyor.

Tuvalet eğitiminiz ne durumdadır. Bizimkisininde tuvaleti gelince ısırmaya çalışıyor bizi ama çıkması gereken saatlerde tabi.

sukomuru
sukomuru

235

Henüz yavru ve aşıları tamam değil diye ev eğitimi verdik. Küçük tuvalete pet üzerine yapıyor. Çok nadir başka yere yapıyor.

cdogali
cdogali

792

Merhaba,


Köpeğiniz çok genç, ve enerjik bir köpek. Belirlediğiniz saatlerde dışarı çıkarıp önce yürüyüş, sonra oyun oynatırsanız (koşmasına izin vermek gibi), davranışı düzene girecektir. Köpekler düzen hayvanıdırlar. Oyuncaklarını ortada bırakırsanız, onun istediği zaman oyun zamanı olur. Oyuncaklarını, bir şeyleri kemirmeye başlarsa çıkarmanız, ve oyun için sizin istediğiniz zamanlar çıkarmanız doğru olacaktır. Bunun dışında, sakin duruyorsunuz ve çekiştiriyorsa; bir süre boyunca, evde tasma kullanın. Gerekiyorsa bağlayın, sakinleşene kadar ağlasın, ilgilenmeyin, sakinleştiğinde ödül maması verin, severken heyecanlandırmayın. Ödül mamasını aldıktan sonra yine çok heyecanlanırsa, tekrar aynı yolu izleyin. Sorun çözülene kadar yapın. Bunu yapacak vaktiniz yoksa, zaten çoktan vazgeçmişsiniz.
Çok açık bir şekilde otorite sorunu yaşıyorsunuz. Bağırarak, döverek çözülebilecek sorunlar değil bunlar. Zaman ayırarak, ve emek vererek çözebilirsiniz.

sukomuru
sukomuru

235

Merhaba size de
Dövmek hiç bi zaman seçeneğimiz olmadı. Zaman ayırıp emek veriyoruz ,vermeye de hazırız ama ilk köpeğimiz ve sanırım bilemediğimiz çok şey var. Mesela bir kaç oyuncağı hep yerde gerçekten. Biz severken o heyecanlanınca biz de heyecanlanıyoruz çok tatlı oluyor diye. Cevabınız için teşekkür ederiz bunları öğrenmiş olduk.
Henüz aşıları sebepli dışarıda serbest dolaşamadık. Şimdi bitmek üzereler ama çok soğuk olacak diye ne yapsak bilemedik.
Isırmak problemi ileriyi düşününce korkutuyor mutlaka çözülmesi gerekli diye kafamızda hep. Pek çok yazı makale okuduk ama hepsi farklı birşey söylüyor. Bir de birkaç kişiden (bazıları veterinerdi) vahşi olurlar bu türler diye duyunca iyice korktuk.

Cavis
Cavis

575

Bizdede durum tam anlattıklarınızla birbir aynı.Sanki toffee den bahsetmissiniz gibi hissettim.Bende çözüm arıyorum.Sizde son durumlar nedir

Kolay gelsin size de. Hava soğuk ve küçük olduğu için dışarıya sürekli çıkarmak konusunda çekiniyorduk ama aşıları bitince çok üşümesini engelleyecek bir yağmurluk alıp dışarı çıkarmaya başladık. İlk başta tuvaletini eve gelene kadar tutuyordu. Şimdi yapmaya başladı. Hem enerjisini atıyor hem de tuvaleti yavaştan çözülüyor daha az ısırmaya başladı böyle olunca.
Kime sorsam büyüdüğünde geçeceğini söyledi henüz hala 4 aylık o yüzden bekliyoruz. Isırdığında daha fazla acı veriyor çenesi kuvvetlendiği için ama daha az ısırıyor. Umutluyuz bakalım ne zaman bırakacak.
Bir de cdogali'nin yukarıda yaptığı yorum da çok faydalı oldu. Bağlamaya gönlümüz elvermedi ama dediklerinde çok haklıymış.

Biz eşimle beraber bakarken hangimizi lider alacağını şaşırdı sanırım. Bir de pek çok yanlış şeyi de denedik galiba. Barışıp çekiştirmeyi de, ısırdığında acıdan bağırmayı da :) (gerçekten çok can yakıyor ayaklarımız harita gibi oldu yara yara).
Çok teşekkür ederim yorumlarınız için bunları geçirmiş cocker sahibinden hiçbirinin kalmadığını duymak insanı ferahlatıyor :) Hem de ilk kez köpek bakan bizim için duydukça aa bu yanlışmış deyip düzeltiyoruz.
Bir de evet boyunun 3 katı köpeklerle bile çok deli oynuyor bazen oyunu durdurup sakinleştiriyorum sonra sakinleşince bırakıyorum ama 1 dk sürmüyor :)

Aynı durumu 4 aylık cocker köpeğimizde yaşıyoruz elimde çizilmedik yer kalmadı görmezden geliyorum ancak çene kuvveti geliştikçe daha da can yakmaya başladı. Bu mesajın üzerinden baya bir zaman geçmiş son durum nedir çok merak ettim biz de sizinle aynı endişeleri taşıyoruz ve ilk köpeğimiz olduğu için umutsuzluğa da kapılmak istemiyoruz umarım büyüyünce geçer.

ChuchNorris
ChuchNorris

278

Bizimki de cocker. Tüm sülalemi yedi doymadı. Veterinerleri köpek eğitmenini saymıyorum bile. Benim çözümüm şu oldu. Gerçekten kızdım kızgınlık sürelerim 3-4 saat sürdü insansın yumuşuyosun ama ona belli etmedim tabi. Ara ara bu süreçte yanına gidip bağırıp çağırdım. muhtemelen 10 kere falan yapmışımdır 3 saat içerisinde. Ardından affettiğimde de mutlu olduğu oyunları oynadık. Her bu hatayı yinelediğinde aynı tepkiyi verdim 1 hafta bile sürmedi sanırım. Beni artık hiç ısırmıyo. Ama ben de kızıcağı şeyler yapmıyorum. Önünde bir şey varsa o şey her neyse veda ediyorum artık. Çok önemli bir şeyse ilgisini bambaşka şeylerle dağıtıp almaya çalışıyorum. Denemedim belki orda da işe yarar ısırmaz beni ama tırsıyo insan. Ha evdeki herkesi ısırmaya devam ediyo. Ama onun sebebi bana kalırsa diğerlerinden yüz bulması. Örneğin ben kızıyorum. Bu üzülüyo kardeşim dayanamıyor oyun oynatıyo. Bu sefer de kızdığım boşa gidiyo. HErkesin istikrarlı olması gerek. Bunu tamamen deneyerek öğrendim. Belki işine yarar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1883 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR