Azman İle Dora, Evlilik.

Tberk
Tberk

821 Puan

Merhaba, Azman ile Dora yaklasik 1 ay once tanistilar. Artik ayni evde beraber yasiyor ve yasayacaklar. Yaklasik 10 gundur ciftlesiyorlar. Gayet iyi anlasiyorlar. Hamilelik surecinde ve dogum sonrasinda nasil bir yol izlemeliyim. Birlikte mi kalmali, ayrilmalilar mi? Yardimlarinizi bekliyoruz.


30 CEVAP

Eymentalay
Eymentalay

14974

Cins kedisi olanlar bu siteye bişey yazmaya korkuyorlar artık size ne kardeşim ister çiftleştirir ister kısırlaştırır adam soru sormuş cevap vermeyecekseniz kötü yorum da yapmayın

Ecerana
Ecerana

14974

Mayis1 neden herkes hayvanını kısırlaştırmak zorundaymış gibi yorum yapıyorsunuz anlamadım doğrusu sonuçta bütün canlıları Allah bu şekilde yarattı bu gayet normal bişey herkesin hayvanı kendi sorumlu luğunda sonuçta ister kısırlaştırır ister çiftkeştirir buna kimse karışamaz herkes saygı duymak zorunda sonuçta bu kişi hayvanına şiddet uygulamıyor yada kötü bişey yapmıyor sadece doğası gereği olması gerekeni yapmış o yüzden neden bunu yapıyorsun yazık değilmi vs gibi sözler bana çok saçma geliyor ayrıca böyle dedim diye cins satıcılarına destek oluyorum sanmayın ama bnce çiftleştirmek gayet normal bişey bnde Bi zamn keidmş bir kere çiftkeştirir sonra kısırlaştırırım diyordum ama sonradan düşündüm hiç çiftleştirme den kısırlaştırmak bana daha uygun geldi o yüzden zamanı gelince kısırlaştırıcam ama bn öyle yapıcam diye sanki sadece bu doğruymuş gibi başkalarına bu konu da çıkışmayı düşünmüyorum

Mayis1
Mayis1

12715

Peki kedilerin doğumda ölme riskleri, kist oluşma riski kızgınlıktaki o gerginlik değiyor mu gerçekten? Kedilerin ikisi de cins satıcak mı diye düşünmüştüm ayrıca satmayacak olsa bile birsürü yavrusu oluyor, 2 ay sonra yavruları istememeye başlıyorlar sahiplendirse sokaktaki hayvanları sahiplenmek yerine insanlar ondan kedi alıyor ve sokaktaki canlara yazık oluyor hele bir de sahiplendiremezse ve maddi gücü yetmezse sokağa gidiyorlar. Annelik içgüdüleri yok sadece kızgınlığa girip çiftleşiyorşar ve sonrasında doğum. Onlar için pek bir şey ifade etmiyor yani kısırlaştırma sağlığı açısından en iyisi. Peki şimdi çiftleştirdi hep çiftleştiricek mi? Nereye kadar sürücek bu hamilelik lohusalık döngüsü? Kedi perişan olucak sadece, zaten 2 defa doğum yapsa anlayacaksınız ne demek istediğimi. Benim kedim de köpeğim de 2 defa doğurdu( bahçede bakınca zapetmek kolay olmuyor ne kadar çabalasam da) kedim 1 düşük yaptı köpeğimiz şu an 8 tane yavruyu beslemekle uğraşıyor memeleri yara içinde. Hem kendini besliyor hem 8 yavruyu. Kolay bir şey değil yani. Kedimin yavrularını sahiplendiremediğimiz için 2. hamileliğini nefret ettiği ve saldırdığı yavrularıyla geçirdi ve bir gün baktım ki düşük yapmış. Şu an kısır ve bahçenin dışına çıkınca artık ödüm kopmuyor çiftleşecek ve yavruları sahiplendiremeyeceğiz diye. Köpeğimiz de 1 ay sonra kısırlaştırılacak inşallah. Yani ancak tecrübe eden biliyor ne kadar zor oluğunu. Biz bile zorlanıyoruz yavrularla ilgilenirken bir de 2 yaşındaki köpeğin çektiğini hesap edin. Önyargı falan değil yani biliyorum be kadar zor olduğunu karar sizlerin.

Sudeckmkc
Sudeckmkc

13515

Kısırlaştırma her kızgınlıkta çiftleşme imkanı olmayan kediler için en doğru seçimdir. Hayvanın çiftleşme ihtiyacını giderememesi hayvanın strese girip fiziki acı çekmesine sebep olarak ömrünü kısaltır. Hayvanlarda annelik insanlardaki gibi duygusal değildir. Dişi doğum yaptığı yavrularına içgüdüsel olarak bakar korur ancak sütten kesildikleri andan itibaren yavruları tanımaz. Kendi yavrularından rahatsız olup hatta ve hatta kendi yavrularıyla çiftleşmek onlar için bir sorun değildir. Sokaktaki hayvanların kısırlaştırılmaması sokağa doğacak ve yaşama şansının yarı yarıya olduğu bir çok minik zavallı kedi demektir. Sürekli çiftleştirilen dişi ev kedileri tıpkı damızlık yetiştirilen hayvanlarınki gibi ömrü kısalacaktır. Yani kedilerimiz ya da köpeklerimiz insanlar gibi "annelik duygusunu tatmak" tarzı bir olgudan habersizdirler ve kedileri uygun yaşa geldiklerinde kısırlaştırmak yapılabilecek en iyi tercihtir.

Mayis1
Mayis1

12715

Yavruları ne yapıcaksınız merak ettim. Neden 2 ay annelik duygusu olan hayvana doğum, hamilelik gibi sancılı ve zorlu bir süreç yaşatıyorsunuz çok merak ediyorum.

kedipatisii
kedipatisii

13236

Satın alma sahiplen demişinizde sokakta, barınakta sahiplenmeyi bekleyen onlarca kedi varken bu kervana başka kedileri katmak ne kadar mantıklı acaba? Sizin kedinizdir beni ilgilendirmez tabiki ama insanla hayvanı cinsellik yönünden bir tutmakta saçmalıktır. Onların böyle bir tercih yapacak ne aklı var nede duygusu. Allahın taktiri diyerek işin içinden çıkıyorsunuzda o zaman bırakalım hastalıktan ölsün hayvanlar o da allahın taktiri sonuçta. Az mantık ya.

Ecerana
Ecerana

14974

Tberk bnde sizin yazdığınız gibi yazıcaktım ama şimdi sen insanla hayvanı nasıl bir tutuyorsun o hayvan onun annelik duygusu yok falan filan diye bir sürü şey yazıcaklar diye yazmadım ama şunu diyeyim o hayvan olabilir ama günümüzde hayvanlardan öğreneceğimiz bir çok şey var yeri geliyor anneliği bile bazı insanlardan daha iyi yapıyorlar bu hayvanlar o hayvan o insan o bitki diye ayırmayın artık. hepimiz canlı birer varlığız cins kedi sahiplerine ya da kedisini çiftleştirenlerin de üstünü gidip durmayın artık herkesin aklı fikri var herkes düşünebilir o hayvan kısırlaştırılırken de acı çekicek sonuçta 3-5 gün ameliyatın etkisinde kalıcak belki saldırgan olucak bir kaç hafta dikişler ile oynayacak oynamasın diye aparat takılacak hayvan istediği gibi hareket edemeyecek hadi diyelim hamile kaldı doğum sancısı çekicek yavruları bazen canını acıtacak vs iki seçenekte de hayvan Bi şekilde acı çekicek o yüzden herkes hayvanı hakkında istediğini yapmakta özgür o o kişinin hayvanı kötü birşey yapmadığı sürece söz söylemeye hakkımız yok. İnsalar doğum yaperken acı çekmiyor mu hamilelikte zorlanmıyor mu.. O zman insanlara da aynı muameleyi yapalım.

sdfkllli
sdfkllli

3359

mesela ben de çocuklarını bile bile doğurup sefalet içinde büyüten hayata 1-0 yenik başlatan kadınları kısırlaştırmak istiyorum. Ya da çocuk yaşta kızını zorla evlendiren erkekleri

sdfkllli
sdfkllli

3359

ama işte dediğiniz gibi tercihtir . bunun icin insan yargılanmamalı

Mayis1
Mayis1

12715

Bunlara diyecek bir lafım yok zaten ama elimizde böyle bir fırsat yok. Ve durumu olmadığı için insanların çocuk sahibi olamayacakları anlamına gelmiyor. Tek çocuğa ellerindeki en iyi imkanlarla bakabilirler tabii bilinçliyse. İnsanlar bir aile kurmak için ya da annelik duygusunu tatmak dünyaya bir can getirmek için doğum yapıyorlar. Bir kedi sadece içgüdüsel olarak yapıyor. Kediler kızgınlık dönemi dışında pek dost canlısı değildir. Aile kurmak ya da anne olmak için doğurduklarını sanmıyorum. Ve bu saydıklarınızı kedilere yaşatmama şansımız varken nerden yaşatalım. Her yıl sadece doğum yapmış olmak için doğurduğunuzu ( ya da etrafınızdaki bir kadının) düşünsenize. Sonra o çocukları emzirip yeniden hamile kaldığını ve eskilerini istemediğiniz. Sokağa gidip ölecek ya da kötü bir şekilde yaşayan 50 tane yavru ve yılda 2 defa doğurup harab olan anne kedi. Neyse ben daha fazla yorum yapmak istemiyorum. Anlaşılan herkes bildiğini savunuyor. Birbirimizi anlamak istemiyoruz.


Hamilelikte kediyi iyi besleyin doğumu büyük ihtimalle kendisi yapar. ( eğer sizi yanında isterse, yanınıza gelip miyavlıyor yardım istiyor, yanında kalabilirsiniz. Hamileliğin son haftası kendine yer arıyor belki sizin hazırladığınız bir köşeyi beğenip orada da yapabilir ama kendi hazırladığı yerden vazgeçmeyedebilir. Erkek kedi yavrulara zarar verebilir diyenler oluyor bu konuda net bir bilgim yok bizim erkek köpeğimiz yavrularının yanına gitmiyordu mesela. Hamilelikte ayırmanıza gerek yok ama. Umarım sorunsuz geçer

Duygunur
Duygunur

2178

Kedileri kısırlaştırmanın tabiatın dengesiyle oynamak gibi bir amacı yok. Şöyle bir gerçek var, şehir sokakları bu hayvanların doğal ortamı değil, ve onları evcilleştirdiğimiz için bakma yükümlülüğümüz var. Yuva arayan binlerce binlerce hayvan var. Barınaklarda yaşayamayan, sokaklarda ölen ve evlerden atılan bir sürü hayvan var. Kendi baktığımız kedileri çiftleştirmemiz bu sayının artmasına neden oluyor. Siz yavruları sahiplendirseniz de, barınaklarda onlar olmasaydı evlere alınacak hayvanlar ölebiliyor. Keşke daha çok insan hayvanlarla ilgilense baksaydı, hayvanlar sayılarının fazlalığından ölmek zorunda kalmasalardı, biz de onları kısırlaştırmak istemezdik tabi ki.

Tberk
Tberk

821

Onlara huzurlu bir fauna sunmak istiyorum. Her ikisini de sahiplendim. Sahiplendigim aileler arzu ederse, Onlara yavru sahiplenebilirler. Satin alma sahiplen.

Ecerana
Ecerana

14974

Mayis1 lafım sadece size değil bu arada çoğu kişi çiftleştirenlere sanki doğaya çok aykırı bişey yapıyorlarmış gibi çıkışıyor o yüzden yazdım bunları

Tberk
Tberk

821

Sn. Yorumcular, gorusleriniz icin mutesekkirim ancak deneyimlerinize ihtiyacim var. Soyle dusunun lutfen. Daha ust bir tur dunyamizi elde edip bizi evcil canli olarak sahiplendi ve kendi istegi dogrultusunda dogurganligimizi engelledi. Ne hissederdik?

Ecerana
Ecerana

14974

Mayis1 bn sizi anlıyorum tecrübe ettiğiniz için söylemişsiniz ama direk neden böyle yapıyorsunuz diye yazınca yazma gereği duydum. Belki bu arkadaşımız da tecrübe ettikten sonra kısırlaştırmaya karar verir zor çünkü sürekli yavru büyütmek sahiplendirmek. Zaten lafım sadece size değildi sizden çok daha baskı yapanlar var sürekli hayvanını kısırlaştırmayan insanların üstüne gidiliyor o yüzden ben asıl o kişileri kast ettim inş arkadaşımıza tecrübeli kişiler yardımcı olur

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1344 Görüntüleme
  • 30 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR