Kısırlaştırma Bakım

Mayis1
Mayis1

12715 Puan

Kedilerimize bahçede bakıyoruz dişi olanı kzgınlığa girmeden kısırlaştırmamız gerek. Erkekler kızgınlığa girerse diye de endişe ediyorum o yüzden en kısa sürede kısırlaştırıcaz. 6 aylık şu an ama havalar soğuk ve kediler bahçeli evde kalıyor biz apartmanda. Ameliyattan bir gün önce eve alsak evi tanısa sonra 1 hafta evde baksak kardeşlerinin yanına dönünce sorun olur mu acaba. Dün arkadaşım almıştı ama tüm gün miyavlamış geri vermek istediler bu sabah, geri döndüğünde kardeşleriyle oynadı yine. 1 hafta ayrı kalsalar birbirlerini unutmazlar diye düşünüyorum. Sizce sorun olur mu? Veterinere de sorucam ama 6 ay ameliyat için erken geliyor hala. ( daha önce de erken mi diye sormuştum ama çok cevap gelmemişti)

7 CEVAP

Bence sorun olmaz cunku 7 aylikken hamilr kalan kediler var bizim bahcedekiler yabani olmasa belediyeye kisirlastiricam ama çok yabanilet

Ecerana
Ecerana

14974

Normalde bir yaşından önce kısırlaştırma operasyonu gelişimi açısından tavsiye edilmiyor ama sokakta yaşayan bir kedi gelişimini tamamlamadan hamile kalacağına kısırlaştırmak daha mantıklı geliyor bana daha bilgili arkadaşlar cevaplar umarım

Gul36
Gul36

113368

Amerika'da, Avustralya'da kısırlaştırma işlemi henüz 4 aylıkken yapılıyor. Hatta evde bakılıp sahiplendirilen yavru kediler yeni sahiplerine verilmeden önce kısırlaştırılıyorlar. Bizde erken operasyondan çekinilmesinin nedeni küçük bünyelerinin anesteziyi kaldıramayabileceği düşüncesi. Ama bence sağlıklı bir yavruysa 6 aylıkken kısırlaştırmakta sorun olmaz. Yaş kaç olursa olsun her ameliyatın riski var sonuçta. Ama küçükken hamile kalmasının da riski var, bunu unutmamak gerek.


Kardeşlerinin onu unutmayacağı garantisini veremeyiz. Ama kesin unuturlar da diyemeyiz. Alınması gereken bir risk var ortada maalesef. Umarım operasyonu sorunsuz geçer ve kardeşleri de onu yabancılamazlar.

Mayis1
Mayis1

12715

5 günde unuturlar mu birbirlerini. Olmazsa biz de orda kalırız . Soğuk oluyor, doğalgaz da yok ama onların iyiliği için katlanıcaz artık.

Mayis1
Mayis1

12715

Dişi kızgınlığa girmezse ama kardeşleri girerse sizce çiftleşirler mi? Ben izin vermez diye biliyorum ama 2 tane kızgınktaki erkek olursa belki çiftleşir . Çifttleşir mi sizce?

Gul36
Gul36

113368

Dişi izin vermezse çiftleşemezler evet. Sadece erkekler baskı yapar, o da belki strese girer. Ama bence risk almayın çünkü ne zaman kızgınlığa girer bilemezsiniz. Eğer yanlarında kalabilecekseniz iyi olur tabii.

Mayis1
Mayis1

12715

Teşekkür ederim yorumlarınız için yakın zamanda kısırlaştırıcaz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 456 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80844 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR