Köpeğimde Genital Enfeksiyon

Yasiincann
Yasiincann

726 Puan

Herkese merhabalar kızım lina 4 aylık henüz,başlarda iştahı kesildi mamasını seçiyor zannettim sonra halsizlik yatar vaziyette çiş kaçırmaları ve kusma başladı.Veterinere götürdüm sistit dediler(böbrek enfeksiyonu) 4 günlük bi tedavi sürecine girdik fakat maalesef sonuç alamadık.Hiç yemek yememeye başladı 3-4 kg kaybetti... Sonra başka bi veterinere götürdüm bi çok test ve tahliller yapıldı sonrasında pyometra (genital enfeksiyon) teşhisi koyuldu. Hemen tedaviye başladık bugün 2. Günümüz ve yavaş yavaş toparlanmaya başladık yavaş yavaş da yemek yemeye başladık. Bu süreçte direncini yüksek tutmak adına veya tavsiye edebileceğiniz birşeyler var mı?

4 CEVAP

eylemcaliskan
eylemcaliskan

12219

Merhaba. Ben ameliyat olan kedim için imuneks kapsül kullanıyorum. Eczaneden 40 lira gibi bir fiyata almıştım, çok memnun kaldım. Geçmiş olsun

Yasiincann
Yasiincann

726

Henüz ameliyat aşamasına gelmedik, acaba ameliyat sonrası mı öneriliyor

satinalmayin
satinalmayin

9532

sistit idrar yolları enfeksiyonudur tedavi edilebilir.
Rahim enfeksiyonu ise antibiyotiğe cevap vermez sürekli sarı beyaz arası boza kıvamında bir iltihabı olur köpeginizin ve sürekli rahim ağzını yalayıp temizlemeye çalışır bu açık pymetra dır.Piyometranın kapalısında ise hiç akıntı olmaz üreme organı olan tüpler iltihap dolar her ikisindede aşırı derecede iltihapla dolan bu tüpler zamanla yırtılıp iltihap kana karışır ve ölüm kaçınılmaz olur.
Bu tüpler rahimle birlikte bir Y harfini andırır bu hayvanlar yavru veremez eğer hamileyse yavruları ölür bu tedavi dar olan bu tüplerde biriken iltihapların ancak tüpler ve rahmin bir kısmı çıkarılmasıyla mümklün olur sonrasında kana karışan kanda antibiyotikle tedavi edilir.Bu bahsettiğim kısırlaştırma kaçınılmazdır her veteriner kısırlaştırmayı önerir yoksa köpeğiniz ölebilir.


              Tek çare kısırlaştırmaktır.
satinalmayin
satinalmayin

9532

youtubede pyometra in dog yazarsanız iltihap dolan tüpleri gösteren videoları görür işin vehametini farkedersiniz.


PYOMETRA ÖLÜME 1 KALA .

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 431 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80630 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR