İç Dış Parazit

kedipatisii
kedipatisii

13236 Puan

Kedimin iç dış parazit aşı zamanı geçmiş bir yirmi gün kadar öğrenci olduğum için zaman bulamadım sınavlardan bir sorun olur mu?

32 CEVAP

Gul36
Gul36

113368

Kedilerin pirelerinin gitmesi için özel sampuanlar vs. hep pazarlama politikası. Çünkü yıkamakla pire gitmez. Ne sabunla, ne başka bir şeyle. Dışarı çıkmayan bir kedinin, arkadaşların da dediği gibi pire kapma olasılığı çok düşüktür. Ancak biz getirirsek kapar. Onu engellemek için ayda ya da iki haftada bir uygulanabilecek bitkisel kür en iyisidir. (Yarım litre su, bir tatlı kaşığı saf elma sirkesi, birkaç damla biberiye, birkaç damla lavanta, biraz papatya suyu) Benim görüştüğüm veterinerler asla para odaklı olmadılar (muayeneden para almıyor, aşıdan en fazla 10 TL aliyorlar düşünün) ve dış paraziti gerek görmüyorlar. Demek ki 2 ayda bir dış parazit diyenler para odaklı diyebiliriz. Çünkü maalesef ki dış parazit damlaları, pire tasmaları ve ilaçlı çözümler çok zararlı. Sadece pire geldiyse ve yumurta bıraktıysa, hayvanı ve evi sardıysa damladan başka çare olmuyor. Bunu da yukarıda dediğim gibi önceden engelleyebiliriz. Benim kedime 2 kez pire geldi, neyse ki yumurta bırakmadı ve 1 taneydi. O yüzden hemen bitkisel kürü uyguladım ve yok oldular. Ama dışarı çıkan bir kediyse durum değişir tabii.


Toksoplazma da (iç parazit) çiğ et, yıkanmamış besinler vs yemediği sürece sık oluşmaz. Bu yüzden bizim veterinerimiz sık ilaca gerek görmüyor. 5 ayda 1 yaptırıyoruz.


Soru sahibinin cevabı da, tabii ki gün geçmesinden bir şey olmaz. Endişelenmeyin. :)

izmir_pet
izmir_pet

127274

dis parazit damlasi bi tup halinde tek kullanimlik satiyor tum veterinerler ama evdrn cikmiyorsa rutine donusturmeye gerek yok. Birde cig et urunleri yemiyprsa tabi. 6ayda bir yapilabilir senede bir yapilabilir. Surekli tekrar edilmesinin de yararin yaninda zararli olabilir zamanla ilac birikimi oluyor. Dilerseniz dis parazit icin haftada bir biberiye yagi surebilirsiniz. Sadece ense veya boydan boya uygulanabilir. Ben aktardan 15tl ye aldim. Gida olarak icilebilen bisey. Yani dogal daha guzel bence

izmir_pet
izmir_pet

127274

@ayse1310 nerden ogrendiniz bilmiyorum ama bu konuya bi aciklim getirelim. Evden cikmiyorsa en sık 3ayda bir yapilir. Kiii evden cikmadiginda o bile buyuk olcude gereksiz ilac birikimidir. Biraz bilincli kime sorsaniz bunu bilir fakat veterinerler para amacli gerekli oldugunu soylerler. Cig et urunleri yemiyorsa ve sokaga da cikmiyorsa. Pirelenmediyse birsey olmadiysa ic dis parazit yarardan cok zarardir. Bunu kendi fikrim olarak soylemiyorum bu degismez bir bilgi. Bir sure once ogrendim ki yurtdisinda ic dis parazit yoksa,kendi istegimizle yaptirilmiyormus bile. Bu nedende senede 1-2iciniz rahat etsin diye yapilabilir ama surekli tekrar edilmemeli bos yere. Bir kes yapilip sonrasinda hic yapilmayabilirde. Bunlar yerine daha dogal bitkisel urunler kullanilabilir. 2ayda bir evdeki bi kedi icin zehirlemektir. Bilgilendirmek istedim..

doren07
doren07

2651

Katılıyorum türkiyede çok fazla aşı yüklemeleri yapılıyor petlere haliyle stresi artıp bağışıklığı düşüyor bu yüzden bizde koruyor sanıyoruz aslında ama öyle değil işte. teyzem yurt dışında petine parazitlerle beraber toplamda 4 aşı yaptı ve bundan sonraki süreçte bir daha hiç aşı görmeyecekmiş.

doren07
doren07

2651

Tabiki de dışarıya çıkmadığı ve yeni bir canla aynı ortamda bulunadığı sürece ..

doren07
doren07

2651

Eğer Markantalya yakınındaysanız horzum spotun 20 m. ilerisinde veteriner ilaçlarını satan eczane var oradan temin edebilirsiniz

doren07
doren07

2651

Tabiki de verilir. Yalnız @izmir_pet söylediği gibi bundan sonra parazit uygulamalarında bitkisel tedaviyi tercih edebilirsiniz. Sonuçta dışarı çıkmadığı veya aksi bir durum olmadığı süreci ağır bir parazit vakasıyla karşılaçağınızı sanmıyorum. Bu yüzden bitkisel tedaviyi gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz

ayse1310
ayse1310

116459

Merhaba 2 ayda bir yapılması gerekiyor normalde birkaç gün geçmesinden birşey olmaz ama bu kadar geçirilmelimeli bence. Kedinizin dışkısını bir gözlemleyin, hareketlerini gözlemleyin, çok kaşınıyor mu falan bakın, tüylerinin arasına falan bakın siyah siyah pire yumurtaları falan var mı diye. Ve parazit aşılarını da en kısa zamanda yaptırmalısınız evden çıkmaması bunları kapmayacağı anlamına gelmez çünkü. Dış parazit ve iç parazit ilaçlarını bazı petshoplar da satıyormuş ama bence en iyisi hekimlerin yapması. Bir sorun oluşursa o bakacak çünkü petshopcu değil.

kedipatisii
kedipatisii

13236

Tesekkurler herkese yarin yaptiriyorum :)

izmir_pet
izmir_pet

127274

aynen oyle haklisiniz. Bu iki nokta cok kritik

doren07
doren07

2651

Benim yavrum yarın 3,5 aylık oluyor ve ilk aşılarına başlayacağım şu zamana kadar bir sorun yaşamadım çok şükür.. Dışarı çıkmıyor evde ekstra bir can beslemiyorum bulunduğu ortam temiz ve sıcak mamasını ve suyunu sürekli taze verdim bir sorun yaşamadım inşallah aşılardan sonrada yaşamam.

onurhhn
onurhhn

4050

Kediniz şu anda yaklaşık kaç aylık? Genelde 2,5 aylıkken aşılar başlıyor

durdanednmez
durdanednmez

16298

İç parazit ilacı, iç parazitleri imha için verilir ilaçtır. Aşı değildir. Veterinerden bunun için hap alır ve kendiniz de verebilirsiniz. kedinizin kilosununa göre verilecek dozu hekiminiz size söyleyecektir.
Dış parazit kene, pire imhasını için kullanılır, kedinin ensesine yalayamayacağı noktaya derisine gelecek şekilde sürülür. Piresi yoksa bunu yapmanız gerekmez. Dış parazit ilacı da veterinerde satılır. Alıp kendiniz uygulayabilirsiniz. Veterinere kedinizi götürmeniz gerekmez.

kedipatisii
kedipatisii

13236

Reçetesiz veriyorlar mi?

izmir_pet
izmir_pet

127274

sunu da belirtmek istiyorum sert bi uslupla yazmis gibi anlasilmak istemem. Tamamen bilgilendirme amacli. Bende bi sure onceye kadar bilmiyordum. Tabiki herkesin fikrine saygi duyarim. Kimse benim dedigimi uygulamak zorunda dgl. Tavsiye sadece:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2386 Görüntüleme
  • 32 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81996 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR