Parazitten Anlayan?

Kedim geçen hafta kustu ve kusmuğunda canlı, küçük, beyaz bir kurt vardı. Bunun üzerine veterinere koştuk ve yoğun parazit durumlarında karşılaşılabileceğini öğrenip iç ve dış parazit ilacımızı olduk. Üstelik parazit ilacı olalı daha 2 ay bile olmamıştı, sürekli evde ve çok da dikkat ederiz nasıl oldu anlamıyorum orası ayrı konu. Her neyse, veteriner ölüp dışarı atılan parazitleri dışkıda görebileceğimizi söyledi. Bugün kumunda bir şeyler gördüm ama daha önceden hiç ölü/ kumla kamufle olmuş parazit görmediğim için emin olamıyorum. Veterinere ulaşana kadar burdaki tecrübeli üyelere danışmak istedim. Fotoğraftakinin parazit olma ihtimali nedir?


13 CEVAP

Kedimin hiçbir sıkıntısı yok, şanslıyız ki her şeyi normal. Tam bir obur, hareketi de gayet yerinde. Paraziti olduğu zaten veteriner tarafından söylendi, paraziti olduğunu biliyorum. Sadece ilaçla birlikte dökülmesini beklediğimiz parazitlerin bunlar olup olmadığını merak ediyorum. Sucuk, sosis gibi yiyecekleri tiksinç ve sağlıksız bulduğum için tüketmiyorum, oğluma da bu sebepten ötürü bir kez bile vermedim.

ayse1310
ayse1310

116459

Resim açıklamasını girin


Buradaki echinococus ve toksocara yazan parazite benzettim şeklini. İnşallah birşey yoktur. Sürekli evde olduğu halde kapmamıştır umarım. Eğer bu parazit ise "sürekli evde olan kedi parazit kapmaz" diyenlerin görmesi gereken bir olay. Umarım birşey yoktur kedinizin. Keyfi falan yerinde mi beslenmesi nasıl halsiz mi bunlara falan bir bakın ve hemen veterinerinize bu örneği tahlil için gönderin bence.

izmir_pet
izmir_pet

127274

Resimde anlasilmiyo bisey ama kurt olabilir. İp gibi ince ince biseyler gorebilirsiniz. Az cok anlarsiniz saniyorumm. Bu arada cig et urunleri salam sosis sucuk veriyorsaniz, sut veriyorsaniz parazit yapar

ayse1310
ayse1310

116459

Ben size attığım görselde benzettim ama çok anlaşılmıyor resimlerden. Benim kedimin de parazit aşısı sonrası dışkısından uzun ince ip gibi bişey çıkmıştı yalnızca bir tane. Sadece o zaman çıktı başka da görmedim. Birkaç kez parazit ilacını aldıktan sonra iyice döker muhtemelen. Endişelenmeyin bence. Kendinizi korumak adına sadece giyene dikkat edin dışkı ile temaslarda falan. Ve onu korumak adına da parazitlerini yaptırın döker gider zamanla. Kumunu da temiz tutun. Parazit görülen kumu komple boşaltmak gerekiyormuş. Ben bunu bilmiyordum dışkıyı atıp kumu kullanmaya devam etmiştim kafamda soru işareti olarak kaldı. Siz öyle yapmayın derim. Zamanlar geçer gider endişelenmeyin :)

ayse1310
ayse1310

116459

Giyene değil "hijyene" olacak kusura bakmayın klavye azizliği :)

Teşekkür ederim ilginiz ve yorumlarınız için :) Aslına bakarsanız çok titiz bir insanım hatta titizliğim hastalık derecesinde olduğu için hijyen kaynaklı bir parazit olacağını sanmıyorum. Kedimin kumu kullanmadığımız duşakabinde ve bırakın kumunu değiştirmeyi duşakabini cifleyerek temizliyorum düzenli olarak.. Dışardan geldiğimde kedime dokunabilmek için önce ellerimi iyice yıkayıp üstümü değiştiririm hep. Ama olana dur diyemiyorsunuz işte... Çiğ beslemenin profesyonelce yapıldığında parazit yapmayacağına inanmakla birlikte şuana kadar hiç çiğ et vermedim. Sadece çiğ bıldırcın yumurtası vermiştim, parazitin de o sebeple olabileceğini düşünmekteyim çünkü aklıma başka hiçbir seçenek gelmiyor. Ama veterinerimiz de yumurtadan olmayacağını söyledi. Nadir de olsa ev kedilerinde görülebiliyor dedi, bu düşük olasılıklar hep bizi bulur zaten.. Neyse, teşekkür ederim tekrardan. :) Parazit görmüş olan ve fotoğraftaki şeyin parazit olup olmadığı hakkında fikri olanların yorumlarına hala açığım bu arada.

ayse1310
ayse1310

116459

Evet nadir de olsa risk risktir işte en basit operasyonlardaki %1 risk gibi tıpkı :) ben de çok korkuyorum böyle şeylerden ve hergün temizlik yapıyorum evde süpürge vileda hergün mutlaka geçiyor o yerlerden :)
Sizin titiz olmayışınızdandır demedim zaten sadece hijyen ve beslenme koşulları buna itiyor diye genel olarak söyledim sizin yavrunuz için değil de :) umarım parazit değildir. Belki değildir de dışkısı kuruyunca o şekli almıştır öyle gelmiştir size.

satinalmayin
satinalmayin

9532

2 -3 ayda bir yapılan parazşt uygulamaları parazit bulunmayan kediler için yapılan önlemdir sadece parazit bulunan kedi için ise asla yeterli değildir o yüzden önce test yapılıp var ise tedavisi yapılmalı başlangıçta aksi halde 2-3 ayda parazit tadavisi rutini ! hiç bir işe yaramadığı gibi anca vetlerin ekmeğine reçel sürer okadar.

Recai44
Recai44

10816

Kedinizin sağlığında hareketlerinde dışkısında iştahında bir anormallik yoksa önemli bir şeyi yoktur . Zaten ilaç kullanmışsınız. Endişe etmenize gerek yok.

Tabii ki o anlamda demediğinizi biliyorum :) Ben yine de açıklama gereği hissettim çünkü insan kendini suçlu hissediyor bazen istemsizce.. Veterinerle konuştum bugün o idrardır parazit değil dedi, içim rahatladı :D Teşekkürler ilginiz için tekrardan

Veterinerimiz son derece güvenilir, ücret alma gibi bir kaygısı olmadığı da çok açık o konuda güveniyorum veterinerimize. Paraziti olmayan kediye parazit ilacı vermek doğru değil haklısınız ama bize zaten kusmuğundan çıkan parazit sebebiyle parazit ilacı verildi.

Teşekkürler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 930 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR