Malt Macun Kullanmayan Var Mı?

Arzuhaday
Arzuhaday

936 Puan

Anket

Verilmeli
(9 oy)
Verilmemeli
(1 oy)
Bilmiyorum
(4 oy)
Toplam (14 oy)

Ben kedime haftada 1 veriyorum. Sağlığı açısından gerekli dendi ve eski sahibide veriyormuş.biri bana gerekli çünkü kedi onu almazsa sürekli midesi bulanır ve halsiz olur demişti. Gerçekten de öyle 1 ay vermemiştim halsizdi. Artık halsiz değil ve tüyleri parlak dökülmesi az. Bazı kesimde onun kimyasal olduğu ve kusmasını doğası gereği olduğunu söylüyor. Ben katılmıyorum. Ama sizinde düşüncelerinizi merak ediyorum. H

4 CEVAP

izmir_pet
izmir_pet

127274

saglikli sagliksiz hic fikrim yok. Ama ben hic kullanmadim ve gerekde gormedim:)

aleyn
aleyn

113859

kediler kendilerini yalarken bi çok tüy yutarlar bu tüyleri kusarak ya da sindirerek vücuttan atarlar yani ikisi de doğal atma yöntemleridir. malt macun sindirerek atmalarına yardımcı olur, dışarda kediler ot yiyerek kusarlar evlerde ise kendilerini kusturacak bi şey yemedikleri takdirde tüyler vücutta birikme yapabilir hatta kemikleşebilir ve bu da ileri vadede soruna yol açar. tabi her kedinin tüylerinin dökülme miktarı yutma miktarı vs farklıdır yedikleri mamalarda da buna yardımcı içerik vardır ama haftada en az 2 kez kadr verilmesi iyi olur. ayrıca kedinin yediği mama ne kadr sağlıklıysa bu maltlar da o kdar sağlıklıdır yani mama veriyorsanız malt da verebilirsiniz. içlerinde yağlar var tüylerin toplanıp atılmasını sağlıyor, şekersiz olmasına dikkat edin sadece. ben gerekli oldugunu düşünüyorum çünkü malt vermediğm bi süreç olmuştu kedim bikaç kez kustu ama kusamayabilirdi de ve o zaman tüyler birikme de yapabilirdi... malt verdiğim zamanlarda ise hiç kusmadı dışkısında görebiliyorum tüy yumaklarını.

batinaydogan1
batinaydogan1

117660

Ben veriyorum. Vermeye başladığımdan beride çok keyifli maşallah. Ayrıca tüyde topaklanma sorunumuzuda çözdük bu sayede. Gimcat hairball kullanıyorum bu arada ;)

gizemesersoy
gizemesersoy

11257

benim oğlum çok öğürüyor ve kusmuyordu, onu öyle görmek bana acı verdiği için alıyorum, hiç sorun yaşamadan dışkıyla atıyor. öyle kimyasal bir şey olduğunu da düşünmüyorum. ben öğürünce nasıl kötü oluyorsam onu öyle görmek beni çok üzüyor. bir de maltı çok seviyor gerçekten o yüzden kullanıyorum ben. ama siz doğal değil diye almak istemiyorsanız buğday tohumu çimlendirebilirsiniz o da aynı işi görüyormuş sanırım. ama her kedi yemiyor ne yazık ki.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 674 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80630 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR