Türkiye'den Munchkin Kedi Neden Yok?

ayse1310
ayse1310

116459 Puan

Meraba arkadaşlar kedi sahiplenmeden önce kediler hakkında araştırma yaparken haliyle ister istemez cinsler hakkında birşeyler okudum ve öğrendim cins kedi sahiplenmeyecek olsam da. Ve şunu gördüm Munchkin kediler hep asyalılarda var yani asyalılar alırsa mutlaka munchkin alıyor Türkiyede ise hiç ama hiç yok bunun nedenini çok merak ediyorum. Bilen var mı? Hani şu cüce kediler, bacakları kısa Munchkinler :) Yürürken falan paytak paytak yürüyorlar baya tatlışlar :)


7 CEVAP

Alicveben
Alicveben

12941

Nedenini bilmiyorum ama zaten kemik yapılarında bozukluk var. Bu yüzden yasaklanmış falan olabilir ama türkiyeden beklemem..

ayse1310
ayse1310

116459

Aynen Türkiyenin buna dikkat edip yasaklayacağını sanmam. Zaten çoğu cins hatta neredeyse hepsinde genetik hastalıklar oluyor genleri ile oynandığı için maalesef.

Bilgos
Bilgos

12248

ne türkiyede munchkin yok mu!?
ama petlebide sahiplendirme ilanları vardı?

ayse1310
ayse1310

116459

Yoo hiç yok munchkini olup sahiplendircek kimseyi de tanımadım zaten çok nadir bir kedi Türkiye için.

Alicveben
Alicveben

12941

Bencede

Thekedi
Thekedi

4630

Popüler değil, olamamasıda daha iyi cücelik hastalığından dolayı kısa bacaklılar. Hastalığı araştırmak istersen ismi 'Akondroplazi'. Kediler nörolojik problemlere, akciğer problemlerine, hareket problemlerine yol açabiliyor ve ciddi derecede sınırlayıcı fiziksel kusurlara sahip oluyorlar.


Bu sorunlardan dolayı Avrupa Hayvanları Koruma Sözleşmesi, Munchkin cinsi kedilerin aynı Scottish Fold ve Manx kedileri gibi üretilmesi için tavsiyede bulunur, çünkü hepsi bir tür kalıtsal hastalık taşır.
GCCF aynı Scottish fold'larda ki gibi Munchkin üretiminde tamamen yasaklamıştır.


Scottish Fold'larda söylenen yalan bu kediler içinde şöyle söylenir 'kısa bacaklı kedi normal bacaklı kedi ile çiftleşirse sağlıklı olur" bu tamamen yalandır kırkık kulaklı kedi de kısa bacaklı kedi de bu genleri dominant olarak aktarır ve her şekilde hastadır, lütfen bunlara kanmayın. Ve Munchkin kedileri geni homozigot onlarla bulunduruyor daha doğma şansı bile olmadan anne karnında ölür. Munchkin geni için heterozigot olan ve sadece bir kopyası olan yavru kediler, yaşayabilir.

Thekedi
Thekedi

4630

'Avrupa Hayvanları Koruma Sözleşmesi... üretilmemesi tavsiyesinde bulunuyor' olucaktı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5420 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR