Ben Yokken Evi Dağıtması/Pedle Oynaması Lütfen Yardım Edin Fikir Verin

idiil
idiil

245 Puan

Merhaba 4 aylık bir malteseim var. Neleri yapıp neleri yapmamasını çok iyi biliyor ben evdeyken oyuncaklarıyla oynuyor yanıma koltuğa gelmek istiyor vs. Ancak ben evden komşunun kapısını çalmak için bile çıksam 2 dklığına sokak kapısını kapatıp çıktığım an yapmaması gereken ne varsa yapmaya başlıyor. Mesela banyoya ve yatak odasına girmesi yasak ben evdeyken kapılar hep açık ve asla girmez, hatta beni kovaladığı bir oyun oynuyoruz o sırada ben odama kaçsam bile girmez kapıda bekler kapıda havlar gelmem için, ama ben 2dk sokak kapısından çıktığım an veya yatak odamın kapısını kapatıp gece uyurken anında banyoya giriyor kaloriferin ayaklarındaki plastikleri söküp kemiriyor. Gezdirmeye başlamama rağmen evdeyken bana haber veremiyor yemek saatleri düzenli olmasına rağmen tuvaletini çok farklı zamanlarda yapıyor o nedenle evde hala ped var. Ben evdeyken pedle ilgili en ufak bir sıkıntısı olmuyor. Ama ben evden çıktığım an pedi çekiştiriyor bütün evi geziyor o pedle üzerindeki bütün kakalar yerlere dökülüyor ve pedi yerinde olmadığı için dışarı çişini yapıyor.


Sıkıntı şurda başlıyor ben evdeyken hiçbir şey yapmadığı için suç üstü kızamıyorum ben yokken tüm evi dağıtıp ben kapıdan girdiğimde uyuyor buluyorum onu hep. Ama yaptığının farkında olduğunu düşünüyorum çünkü kaloriferin ayaklarındaki plastiği ona gösterip bu ne diye sorduğum an koltuğun altına saklanıyor. Ne yapabilirim?

6 CEVAP

dilekz
dilekz

3238

Böyle yöntemlere hiç gerek kalmayabilir. Kral köpek ailesine bakmanızı tavsiye ederim. Youtube'da belli konularda videoları var sorun çözme odaklılar. Her şeyin çözümünün basit olması sizi çok şaşırtacak :)

cdogali
cdogali

792

Girmemesi gereken yerlere giriyorsa, çözüm, normal şartlar altında, her denediğinde oradan dışarı çıkarmaktır. Ama siz, ben varken girmiyor diyorsunuz. O halde, bebekler için satılan çitlerden alıp kapıların önüne koymayı deneyebilirsiniz; ya da girişini engelleyecek herhangi bir şey. Zamanla sınırlara alışacaktır. Bununla beraber, onu evde yalnız bırakmayın. Yalnız kaldığı alanı daraltın. Uyumadan önce de iyice oynatıp enerjisini azaltırsanız, sorun olmayacaktır.

idiil
idiil

245

çok teşekkürler

satinalmayin
satinalmayin

9532

Ayrılık anksiyetesi sanırım probleminiz.

Mervecan86
Mervecan86

320

Bizdekide 4 aylık maltese erkek..fakat çiş eğitimi bitmeden biz çitten çıkartmıyoruz... evdeyken belli aralıklarla enerjisini atması için salıyoruz sonra tekrar çite sokuyoruz..evde değilsek çitin içinde kalıyor tabi şimdilik..ilerleyen zamanşarda çit tamamen kalkıcak... zaten aşıları bitince çiş eğitimine dışarda devaö edilicek..pedle oynamaysn köpek duymadım hiç :)) ama zamanla o alışkanlıklarından vazgeçiceklerine eminim..şuanda tamamen çitinden çıkartman için erken olduğunj okuyorum heryerde eve tamamen salmak için 5.ayını falan bitirmiş olmasını bekleyim isterseniz.biz en azından öyle yapıcsz..evde saldığımızda salomdan dışarı henüx çıkmoypr kapıya kadar gelip dönüyor ben biraz hayırcıyım sürekli komutlarımda hayır kelimesş olduğu için ve tüm gün benimle olduğu için sanırım komutlarıma alıştı..eşim bazen salomda koşturuyor onu kapıyı farkında olmadan geçiyor eşim hayır dio inatla geri dönmüyor ama benim sesimi duyduğu anda yada beni gördüğü anda yada hemen pdaya gidiyor yada kapı eşiğinden çıkmıyor..zor değil patronun siz olduğunu gösterin net bir ifade ile..eve geldiği andan itibaren ben hergün arttırmadam direk 1-2 saat yalnız bıraktım yan komşum ilk zamanlar söylüyordu havlıo inlio die ama artık alış sorun kalmadı

idiil
idiil

245

uyurken şöyle bir çözüm buldum yılbaşı zamanı buldum çünkü yılbaşı ağacı ile onu yalnız gece aynı odada bırakmak istemedim, artık benimle uyuyor geceleri ama ben evde yokken salonda yaptığı yaramazlıklara tam gaz devam her hafta yeni bir yaramazlığa kafayı takıyor ben evde yokken onu yapıyor ben evdeyken ise tenezzül bile etmiyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 912 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR