Kedim Neden Yanımda Uyumuyor?

patkam
patkam

115790 Puan

mutlu mu mutsuz mu kedim nasıl anlarım?

7 CEVAP

erkan_eser
erkan_eser

9126

Merhaba. Öncelikle şunu bilmelisiniz. Her kedinin farklı bir karakteri vardır. Kimi daha uysal kimi daha agresif, kimi daha sıcak kanlı kimi daha mesafeli... Bu liste böylece uzar gider. Benim büyük kedim sevgiden ilgiden hiç hoşlanmaz, genelde yalnız başına takılır. Canı oyun ya da sevgi istediğinde kendiliğinden gelir. Aksi durumlarda yanına yanaştırmaz. Ufak kedim ise sevgi ve kucak delisi. O yüzden kedinizin sizinle uyumaması onun mutsuz olduğunu göstermez. Mamasını yiyip, suyunu içiyorsa, durgun değilse, kendine has sevdiği şeyleri yapmaya devam ediyorsa mutludur. O konuda içiniz rahat olsun. Ancak ne olursa olsun her gün belirli bir süreyi ona ayırın. Sevip oynatmaya çalışın. Şimdiye kadar ayakkabı bağcığı ve renkli lastik saç tokalarına "Hayır" diyen kedi görmedim. Hareket etmek, koşmak onların doğalarında var. İmkanınız varsa ikinci bir kedi almanızı öneririm. İlk başta alışmaları zor olacaktır ama birbirlerine alıştıklarında emin olun, birbirlerine yoldaş oluyorlar. Bu, tamamen tercih ve imkan meselesi. İkinci bir kedi, sorumlulukların artması demek. Ancak gördüğüm kadarıyla büyük kedimiz, arkadaşı eve geldikten sonra çok daha mutlu ve sakin bir kedi oldu. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Küçük ve güzel dostunuzla bir ömür mutlu olmanızı dilerim.

patkam
patkam

115790

çok tşk ederim kıymetli bilgileriniz için....

BENU
BENU

116602

kedınız eger boyle kucagınızda oturuyorsa yemek yıyorsa ve sıze kendını sevdırıyorsa zaten mutludur ama bunun tam tersı olsa ıste o zaman mutsuzdur bızım gıb hayvan severlerın elınde zaten mutlu olmaması ıcın hıc bır engel yok ıyıgunler

Zaraki2
Zaraki2

852

kedinize kendinizi özlettirin sürekli sizi görüyorsa sürekli onla ilgileniyorsanız gelmek istemez artık

firatbasaran
firatbasaran

1940

Bir süre hiç ilgilenmemeyi deneyin. O zaman çoğu mesafeli kedide bir şok etkisi yaratıyor ve kendisi yaklaşıyor. Ayrıca yaşı küçükse biraz zaman verin ona.

minnisim
minnisim

763

belki yanınızda rahat etmiyordur

patkam
patkam

115790

sağolun

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 13329 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR