Soruyu doğru sordum hayvanlardan insanlara hastalık geçer mi demiyorum sormak istediğim tam da bu. Küçük çocuklar, komşular bize bazen mangal yaptıklarında özellikle yaz aylarında tavuk kemiği getiriyorlar. Çoğu zamanda zaten bir gram et olmuyor baya kemiğine kadar yiyorlar. Her neyse sormak istediğim onların ağzından çıkan bakteri ya da salya herhangi bir zararı olur mu? Ben köpeğimle bir şey bolusecegim zaman yemeden önce ona veririm. Mesela ic parazit hapini sut burgerin arasina saklayip veriyorduk tadini cok sevmesine ragmen seker zararli olduğu icin tamamini vermeme karar almistik önce ona bir parca bolup verdim sonra kalanini kendime ayırdım. Herkes hayvanlardan hastalik gecer mi bize diye soruyor da insanlardan hayvanlara hastalik gecer mi peki bu da çok önemli bir soru..
Çoğu hastalık türe özgüdür, dolayısıyla çoğu hastalık insandan köpeğe, köpekten insana geçmez. Köpekten kediye, kediden köpeğe de geçmez çoğu. Kuduz, Domuz Gribi, Mantar gibi bazı hastalıklar türler arası yayılabilir. Ama bunlar bayağı istisnai durumlar takdir edersiniz ki. Sizde basit bir grip / soğuk algınlığı varsa bu köpeğinize / kedinize geçmeyecektir yani
Merhaba bu soru benim de kafama takılmışı bir ara. Köpekler konusunu bilemiyorum ama çok değilkenlik göstereceğini sanmıyorum. Eğer biz enfekteysek mesela grip sopuk algınlığı gibi bunu yavrulara taşıma ihtimalimiz varmış. Bizim hekimimiz yemek artıklarının da tehlikeli olabileceğini söylemişti. Ağız hem çok temiz hem de temiz olmayan bir yer birçok bakteri virüs taşınabilirmiş. Ben de buna dikkt etmeye çalışıyorum. Umarım daha detaylı bilgisi olan biri sizi aydınlatır
Bence haklisiniz bulasici olabilecegini düşünüyorum ben de hrrkesin yedigini vermek istemiyorum gerçi artik getiren yok ama ilk zamanlar cocuklar heves edip ayiriyorlardi yetiskinlerden daha sevgi dolular..
Sorduğunuz şeye doğru bir yanıt mı olacak bilmiyorum ama
2009 veya 2010 falandı. Şu domuz gribinin patladığı zamanlar. Sahibinden hayvana h1n1 virusu geçiyor ve ikisi de ölüyordu.
Bide toksoplazmanın (hamilelikte düşüğe sebep olur) kedilerden insanlara geçtiği bilinir. Ancak insanlardan da kedilere geçme ihtimali vardır. Yenilen, için şeylerden insanlara geçer.
Tabi bunlar çok çok düşük ihtimaller :)
cok detayli bilmiyorum ama disarida bakilan ve evde bakilan kopeklerin bunyesi ayni olmaz tabi. Evdeki ozellikle sus kopekleri minik olanlar ve kediler cok daha hassas. Bu konu benimde aklima geliyo bu aralar ama cok ustune dusmedim. Soyle diyim. Benim kopegim sokakta. Bahceli evimiz var mahalle arasi yer musait. Yuvasi falan var. Genelde herkes etli yemekler falan olunca kemik et biseyler veriyor. Acikcasi ben hic istemiyorum. Hani pismis mi cig mi? Belki zehirlicekler ayrica. Hem yani sokak hayvanlrin ver sahipli olana verme ama soylemiyoruz tabi:) 2010yilinda 2.5 yasinda almistim hala cok saglikli massallah. Yaslandi tabi artik. Gecebilir ama ihtimali dusuktur bence:)
tüm cevaplar için teşekkür ederim öncelikle zaten ben kendim dikkat ediyorum ama dediğim gibi komşular çocuklar vb kisiler getiriyorlardi o amaçli sormak istedim :')
@izmir_pet aynen ben kim getirdi diye sorarım hep bu seytanlarin isleri belli olmaz yani haklisiniz ben de istemiyorum yani biz zaten bakiyoruz ve muhtac olan hayvanlara verilmeli tabiki temiz yenilebilir olma sarti ile
@satinalmayin valla küflü ekmej getiren hayvansever (!) arkadaslar var görüyorum cok da temiz olduğumuz soylenemez yani kisiden kisiye degisiyor bence
Köpeklerin mide enzimi çok kuvvetli bağışıklıklarıda bize göre kuvvetli toprak üstündede yeseler hatta(yabani ataları gibi) leş bile yeseler kolay hasta olmuyorlar bence kolay kolay insandan köpeğe hastalık geçmez çok istisnai durumlar hariç.Bizim mninsanımız temizlik takıntılıdır ekseriyetle yani bence temizliğe değer veren bir milletiz.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor