İki Kedili Ev

beyzaulu
beyzaulu

6250 Puan

Merhaba. Kedimi kısırlaştırdıktan sonra bir kedi daha sahiplenmek istiyorum fakat öncelikle birbirine alıştırma süreci sonra da aylık olarak ortalama masrafın ne civarda olacağı hakkında bilgi almak istiyorum. Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

17 CEVAP

ayse1310
ayse1310

116459

"Yalnız kedi mutsuz kedidir" diyip tüm yorumları özet geçiyorum :)
Her zaman savunduğum bir şey bu açıkcası. Yalnız hiçbir hayvan mutlu değildir bence. Maya azcık büyüsün bir kardeş sahiplencem ben de ona :)

ayse1310
ayse1310

116459

İki kedinin aylık mama+kum 200-400tl arasında masrafları olur diye düşünüyorum. Aldığınız mama ve kumun fiyatlarına göre yazdığım fiyat aralığı arasında oynar bence.

batinaydogan1
batinaydogan1

117660

Kedileri ayrı yerlerde tutarak alıştırabilirsiniz. Bu süreç 1 hafta civarı sürecektir. Yattığı yatakları kullandığı oyuncakları ve tuvalet kumunu sürekli değiştirerek birbirinin kokusuna alıştırırsınız. İlk zamanlar bir araya çok getirmeden zamanla alıştırmış olursunuz.


Masraf olarakta iki kedi hariç aylık 300-400 arası bir masrafınız olur. Tabi aşılar, hastalık vs. gibi durumlar hariç :)

Minnakpatipuki
Minnakpatipuki

14052

Ben tek kedime aylık 105 tl masraf ediyorum 75 tl mama masrafi 30 tl kum masrafi iki kedi olsa 210 lira yapar. Tabi asi zamanları değil bu normal bir ay içinde böyle. Mama olarak şimdilik prochoice kullanıyorum kum olarak ta akkum. Asi zamanları tabi zor geçiyor bursumun 470 tl oldugu hesaba katilirsa baya maddi çöküntüye giriyorum bir öğrenci olarak :D bu masraf olayini aylik değilde yıllık hesaplamak daha doğru olur diye düşünüyorum ben her ay birbirini tutmuyor çünkü.

pinarsert
pinarsert

1109

Ben 3 kedi besliyorum.
48 L Kum aldım (4 paket) 98 tl
15 Kg Enjoy Mama aldım 90 TL'ye ve
Sadece mama vermiyorum tavuk ciğeri de alıyorum, ya da akciğer onlarda ayda 30 tlyi geçmez.
ve şuan mamaları daha 3 ay gider. Kumları da 2 ay gider. Dengeli olursanız çok masrafı yok...
Yani benim maliyetlerim daha az. Aylık 100 liraya anca denk geliyor.

ubozsoy
ubozsoy

706

muhteşem bir olay bence herkes iki kedi beslemeli kedileriniz içinde daha iyi oluyor masraflar kullandığınız mama kum kalitesine miktarına ve markasına göre değişiyor eğer kediler anlaşırsa kesinlikle memnun kalırsınız

mimimomo
mimimomo

12335

mama konusunu buyuk gramajlardan tercih ederseniz biraz daha ekonomik olabiliyor; 10 - 12 kg'lik edinip uzun sureclerde mama alisverisi yaparsiniz. bittikce almak pek mantikli gorunmuyor (ben de yeni test ediyorum : ) ) keza kumlari da hediyeli seceneklerle, indirimli donemlerle stoklarsaniz daha kolay olur gibi.


ben arada kontrol ediyorum, kucuk paketlerde cok anlamli indirimler denk gelirsem, onlari da yakalamaya calisiyorum : )


son bi not: ben 2 kardesi bi arada evlat edindim, butun gun evde olmadigimi hesaba katarak. ikisi bi arada daha kolay kalabiliyorlar butun gun) tabii sonradan gelisler biraz alisma sureci gerektirebilir, ikinci kediyi gozlemleyerek tercih edebilirseniz cok daha saglikli olacaktir, malum bazi kediler agresif olabiliyor. umarim en guzel sekilde halledersiniz : )

Melekitooo
Melekitooo

1699

Benim 4 kedim var :) 500-600 gidiyor aşıları hastalık durumları bakımları vitamin matları vs hariç. Sadece mamaları ve kumuna bu kadar gidiyor yani 4 kedi için. 2 kedi için 300 falan gider iyi mama alırsanız. Nd gibi.

beyzaulu
beyzaulu

6250

1 yaşından önce kısırlaştırmak istemiyorum kedimi ileride sağlık sorunu çıkmaması için. Şu an da kısır olmadığı için yeni kedi geldiğinde hırçınlaşabilir yahut çiftleşmeye çalışabilir diye endişeliyim ki oyuncak ayılarım bu uğurda telef oldular :'(

beyzaulu
beyzaulu

6250

Şu an petcurean mama kullanıyorum ama iki kedi olunca karşılayabilmem mümkün olmayacak. İki kedisi olan kişilerin hangi ürünleri seçtiğini merak ediyordum.

beyzaulu
beyzaulu

6250

Teşekkür ederim tüm cevaplar için bir kedi daha alma isteğim daha da güçlendi. İkinciyi sahiplendiğimde kedim bir yaşında olacak acaba yavru kedi almak mı yoksa yaşıtı bir kedi almak mı daha mantıklı? Yani yavru kediye zarar gelir diye korkuyorum.

Ecerana
Ecerana

14974

Neden bir yaşını beklediğinizi sorabilir miyim çünkü kediler bir yaşından önce daha oyuncu olduğu için asıl 1 yaşından önce arkadaşa ihtiyaç duyuyorlar bnim kedim 8 aylık tı ikinci kediyi aldığım da ona rağmen ben çok pişman oldum neden kedim daha ufakken bir arkadaş almadım diye

Ecerana
Ecerana

14974

Hm anladım bn kediniz dişi zannettim o yüzden öyle demiştim o zamn haklısınız evet kısırlaştırdıktan sonra almanız daha iyi olur

ubozsoy
ubozsoy

706

benim iki kedimden küçük olan 3 aylık diğeri 2.5 yaşında

holyrana
holyrana

755

iki kedim yok ama bir yerde okumuştum eğer kedinizden yaşça küçük bir kedi sahiplenecekseniz çok doğru bir kararmış. çünkü kısırlaştırmayı düşünüyorsunuz ve kısır kediler hantallaşır kilo almaya meyillenir. kendinden küçük, hareketli ve sevimli bir yavru kedi genç kısırlaştırılmış kediyi çocukluğuna götürecektir :D

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1226 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR