Kedileri Sahiplanemek Nasıl Bir Duygu

ben kedi almayı düşünüyorum. sizce kedi bakımı eğitimi yani kısaca sorumluluğu nasıl yani sizce iyi mi yoksa uğraştırıcımı yoka buna değer mi??? ve de kediyi nerden sahiplenmeliyim siz nerelerden sahiplendiniz..????
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

8 CEVAP

beyzaulu
beyzaulu

6350

Merhaba. Bir kediyle yaşamını paylaşmak dünyanın en güzel deneyimlerinden biri olsa da yanında birçok sorumluluğu da getiriyor.
Öncelikle evinizde bazı değişikliklere ihtiyacınız olacak. Mesela pencerelerinize kedinizin güvenliği için sineklik taktırmanız gerekecek, kabloları açık dağınık hâlde bırakamazsınız onun için kablo düzenleyici almanız gerekli. Ayrıca kedinin huyuna göre değişse de mobilyalarınızı feda etmeniz gerekebilir çünkü tırmıklama olasılığı çok yüksek. Sonra evinizde küçük de olsa ona özel bir alan oluşturmanız lazım.
Aşılarını düzenli takip etmeniz, kısırlaştırma zamanı geldiğinde sağlığını dikkatli takip etmeniz gerekli.
Aylık belli bir mama ve kum masrafı olacak, bunu iyi oturtmalısınız.
Kediler günün büyük bölümünü uyuyarak geçirir fakat oyun zamanı geldiğinde onunla ilgilenmelisiniz her gün.
Eğer bunları göze alıyorum diyorsanız, bir cana kucak açmaya hazırsınız demektir. Sizi belki belli etmese de çok sevecek, geceleri sizinle uyuyacak, gırıl gırıl sesiyle huzur verecek, nereye giderseniz takip edecek ve tuvaletteyken bile kapınızda bekleyecek bir tüylü dostunuz olacak. Onun sevmek ve onun tarafından sevilmek paha biçilemez duygular, pişman olmayacağınıza eminim.
Kedi sahiplenme içinse petlebi'ye yahut instagram kedi_sahiplendirme'ye bakabilirsiniz. Acele etmeyin, yeterli araştırmanızı yapın ve hazır hissettiğinizde sahiplenin. İnşallah çok güzel olur her şey sizin için ^^

batinaydogan1
batinaydogan1

117660

Bir heves olarak alıyorsun ama ona aşık oluyorsun sonra da bırakamıyorsun. Evin neşesi senin can dostun oluyor. Kendi evladından farksız...

Biz şuanki kızımızı cami avlusunda bulduk eve aldık ve diğer günler hemen dış-iç parazit aşılarını yaptık ve kendi evladımız gibi sevdiriyorlar kendilerini ve almadan önce çok iyi düşünün çünkü size alışacağı ve eve de alaışacağı için sokakta yaşayamaz ve sahiplendirdiğinizde yeni sahibine alışamayabilir çok güzel bir duygu evladınız oluyor

izmir_pet
izmir_pet

127274

eger kedileri gercekten seviyorsaniz, sıkılmicaksaniz, bazi yaramazliklarina katlanabilecekseniz,iyi kotu ihtiyaclarini karsilayabilecekseniz kedi harika bisey:) o duygu paha bicilemez. Sokaklardan sahiplenebilir bi yavru kurtarmis olursunuz, bu siteden birsueu yuva arayan yavrular var buradan bakabilirsiniz. Sadece satin almayin yeter. Ve birde engelli bi kedi sahiplenmek cok daha guzel bi duygu oldugunu soylebilrim. Sakat kör vs kaza gecirmis bicok can var. Bunlari da tercih edebilirisniz hatta bence onun mutlulugu apayri bisey. Bakimi zor sanmayin hic farkli yok:)

Alicveben
Alicveben

12941

Eğer ona ayırabilecek bütçeniz ve zamanınız varsa gerçekden süper bir duygu veriyor. Benim 2 kedim oldu. İkiside hep kapıda karşılar ilk 2 saat yanımdan ayrılmazlar. Bu siteden, facebook ve instegram sayfalarından yada bir barınağa gidebilirsiniz.

Alicveben
Alicveben

12941

@beyzaulu ya kesinlikle katılıyorum.

guineapigela
guineapigela

119533

Disardan kolay gibi gzoulur ama kedi besleyenler ohle olmadigini bilir onunla olbilenmek ihtiyaclaeini giderebilmeniz lazim hem maddi olarak hemde manevi olarak barinaklardan sahiplenebilirsiniz para ile almamanizi oneririm

kedigibiyiz
kedigibiyiz

114436

Ben de Batın Beye katılıyorum. Bizim ailemle evimizde kediler vardı ama bakımı sorumluluğu bende değildi, ben sadece seviyordum. Elimden geldiğince evin önündeki kediler besliyordum. Bir heves çok istediğimi farkettim. Ama buradan o kadar fazla şey öğrendim ki. Şuan onun kılına zarar gelmesin diye dünyaları veririm. Tarif edilemeyecek bir duygu, en güzeli. :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 508 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR